Pri štadióne-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Rene Števánka 21. januára 2019

Kontajner na tetrapakopve obaly vyzera tak, ako na obrazku z dnesneho rana, uz od sviatkov. Podobne vyzerali už cez sviatky 25.12.2018 aj iné kontajneri pri našom bytovom dome. Dalo sa tomu rozumiet, nakolko sviatky vysli na utorky a kontajnery sa pri nasom BD vyprazdnuju zrovna v utorky. No dnes 18.1.2019 je uz davno po sviatkoch a ostatne kontajnery aj tie na papier, kovy, ci plasty vyprazdnene boli, tak preco je tento tetrapakovy stale plny? Zaujima ma, ci existuje nejaky harmonogram, kedy sa tento kontajner vyprazdnuje. Alebo ci sa vyprazdnuje len na podnet obyvatela starostovi?
S pozdravom,
Rene Stevanka, obyvateľ

22. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Podľa harmonogramu vývozu odpadov budú kontajnery na tetrapaky vyprázdňované v piatok dňa 25.01.2019. Odvoz tetrapakov sa uskutočňuje raz do mesiaca, rovnako ako odvoz komodít – sklo a kovy. Papier a plasty z kontajnerov sú vyvážané častejšie, raz za týždeň.
Odvoz odpadov z mesta zabezpečuje firma Marius Pedersen, pričom náklady na separovaný zber uhrádza organizácia zodpovednosti výrobcov (NATUR-PACK), s ktorou má mesto a zároveň vývozca Marius Pedersen uzatvorenú zmluvu. Organizácia zodpovednosti výrobcov NATUR-PACK schválila mestu istý počet kontajnerov a rovnako tiež frekvenciu vývozov. Radi by sme vyhoveli potrebám obyvateľov avšak vieme nakladať len s počtom kontajnerov, ktorý bol mestu pridelený.
Harmonogram konkrétnych termínov odvozu odpadu z mesta môžete nájsť na webstránke mesta, uverejnený je tiež na úradnej tabuli. Vytlačenú verziu Vám poskytneme na MsÚ, v kancelárii 1. kontaktu, príp. na referáte životného prostredia.


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
22. január 2019

Rene Števánka

Ďakujem za odpoveď. Rozumiem tomu správne, že keďže 25.12 vyšiel na sviatok tak kontajner nebude vyneseny 2 mesiace? A náhradný termín sa v prípade, ak podľa harmonogramu vyjde termín vynesenia na sviatok nestanovuje? V takom prípade navrhujem dohodnúť iný pravidelný termín s firmou, nakoľko 25.12 bude vždy sviatok a kritická situácia sa bude opakovať každý rok.
30. január 2019

Gabriel Pogáň

Dobrý deň . Doma odpad separujeme, ale pravidelne ho potom musíme hodiť aj tak všetok do komunalneho odpadu keďže kontajnery sú vždy plné. ( pri kostole, Mikovíniho) . Papier ma až tak netrápi, ten sa aj na skládke rozloží. Ale plasty bohužiaľ nie. Myslím že dnes keď je veľký tlak aj z EU na triedenie odpadu, predsa nemôže byť problémom dohodnúť častejší odvoz , pripadne niekoľko kontajnerov navyše.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania