Pri hornej skalke-cesta-neodhrnutá

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Peter Kandl 28. januára 2019

Mestká cesta je permanentne neudržiavaná. v zime sneh, ostatné ročné obdobia výmoly a terén, na ktorom osobné auto škrie podvozok. Posledné desaťročia som sa o časť cesty staral vlastnoručne, teraz mi to situácia nedovoľuje.
V akom časovom horizonte môžem očakávať pomoc mesta Svätý Jur?
odhŕňanie - oprava - údržba

28. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Na tejto komunikácií mesto nevykonáva zimnú údržbu. Ak bola niekedy vykonávaná, zväčša si ju ako aj na iných účelových komunikáciach zabezpečovali chatári a vlastníci nehnuteľností v danej lokalite. Predmetná komunikácia nie je zaradená v passporte miestnych komunikácií ako miestna komunikácia. Nejde teda o ulicu.
Mesto v roku 2018 opravilo najväčšie výtlky v úseku "po prvú zákrutu". Túto a podobne aj iné účelové komunikácie opravuje mesto zväčša v III. štvrťroku kalendárneho roka z nevyčerpaných (ušetrených) finančných prostriedkov určených na opravy miestnych komunikácií - ulíc v meste.
Podobný režim predpokladáme aj do budúcna.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
29. január 2019

Peter Kandl

Ďakujem za odpoveď. V minulosti, keď bola cesta vo vlastvíctve pozemkového fondu, mesto poukazovalo na to, že nie je vlastníkom. V tomto čase, ak sa nemýlim je v majetku mesta, znamená to, že mesto nadobudlo majetok, sleduje životné cykly tohto majetku, ktorý spravuje a využíva. Časť spomínanej komunikácie je aj ulica Pri hornej skalke, že by ulicou nebola nepotvrdzuje ani stránka mesta, na ktorej je Pri hornej skalke v zozname ulíc.
K oprave Hamrovskej cesty (po prvú zákrutu), ktoré sa na tretí krát v zmenenom termíne podarilo spoločnosti CoMS s.r.o. zaplátať, by sa určite vedeli vyjadriť občania cestujúci Hamrovskou cestou. Oprava bola vyznačená bola po lete až skoro po vrch, realizácia v termíne 30-31. augusta. napriek uzávierke cesty nebola uskutočnená, v termíne 5-6. septembra sa to tiež nepodarilo (zatiaľ ani raz pre nepriaznivé počasie) až v IV kvartáli, 3. októbra nakoniec v rýchlosti prebehla oprava po prvú zákrutu - z čoho všetkých zainteresovaných po treťom dni dovolenky skoro porazilo.
Pôvodne výtlky mali zaplátať zo zvyškov asfaltu po budovaní nového koberca smerom za Wiegerovu vilu okolo Borutovcov, avšak nešťastne opravili obrubníky v nájazde pri Scheidlinovej záhrade po prerábke domu nového majiteľa.
Preto by som sa rád spýtal, či mesto neuvažuje nad oslovením obyvateľov extravilánu za účelom vyzbierania príspevkov, ktoré by slúžili na opravu cesty a zimnú údržbu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania