M.R.Štefánika-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Ján Staš 17. júla 2023

Trčiace šrúby v chodníku - nebezpečenstvo pre chodcov.
Trćiace šrúby cca 20-30 mm sú nebezpečné pre chodcov a aj cyklistov.

20. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre vysvetlenie súčasného nevyhovujúceho stavu je potrebné v prvom rade objasniť majetkové a právne pomery v lokalite Cukrovarskej ul. a št. cesty z Trebišova do Milhostova.

1, pozemok, na ktorom sa nachádza chodník, je v podstate od nadjazdu nad železnicou až po areál priemyselného parku vlastníctvom firmy Československá energetická spoločnosť, a. s., Košice, ktorá je v likvidácii. Mesto zo zákona nemôže investovať do cudzieho majetku, resp. nie je možné obnoviť chodník na cudzom pozemku bez súhlasu vlastníka pozemku. Mesto sa dlhodobo usiluje dosiahnuť dohodu s vlastníkom (nielen pre chodník, ale napr. aj z dôvodu umiestnenia inžinierskych sietí), avšak rokovania zatiaľ nepriniesli výsledok.

2, pozemok, na ktorom je komunikácia Trebišov – Milhostov, je v podstate od priemyselného parku až po obec Hriadky vo vlastníctve Slovenskej republiky v správe Slovenskej správy ciest.

Keďže predpokladám, že je všeobecne známe, aký je časový priebeh súdnych sporov, likvidácií podnikov alebo exekúcií v SR, budeme sa musieť všetci zmieriť s tým, že ešte nejaký čas potrvá, kým bude možné zmeniť súčasný nevyhovujúci stav spomínaného chodníka.

Ing. arch. Alexander Bugala
vedúci odd. výstavby a majetku MsÚ Trebišov
24. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania