Nevhodne parkovanie pri chodniku na T. Tekela

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tomas Hansut 23. júla 2014

Dobry den,
byvam na ulici T. Tekela, kde tento rok v maji bolo spravene nove parkovisko (za Bowlingom). Sucasne boli osadene stlpiky na niektore chodniky, ktore maju zabranit autam, aby sa na tieto chodniky dostali. Pri stlpiku na chodniku medzi technickou budovou T.Tekela 9 a cinziakom T.Tekela 7 vsak zacali vodici parkovat, a to tak, ze je velmi problematicke dostat sa pomedzi nich na chodnik (viac na prilozenych obrazkoch). S detskym kocikom je potrebne niekedy ist po trave, lebo na chodniku nie je dost miesta.
Bolo by mozne osadit na tomto mieste dopravne znacenie, ktore by zabranovalo takemuto parkovaniu, resp. vytvorilo dostatocny priestor pre chodcov?

05. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pokiaľ parkujúce vozidla nenechajú zákonom stanovenú šírku chodníka 1,5 metra, je potrebné volať na bezplatnú linku mestskej polície - 159, ktorá bude priestupky riešiť.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. august 2014

Tomas Hansut

Dobry den,
je otazne, ci tieto auta stoja na chodniku, kedze po vytvoreni parkoviska "Za Bowlingom" bola pred tymto priestorom osadena znacka Parkovisko (je vidiet zozadu na hlavnom obrazku nad autom Skoda Fabia). Z tohto pohladu by som povedal, ze stlpiky ukoncuju chodnik a tie auta parkuju pred nim. Na tom novovybudovanom parkovisku boli tiez osadene stlpiky pri chodnikoch, ale pri kazdom takomto chodniku je na parkovisku nakreslena srafovana plocha, takze auta tam nemozu stat a chodci maju vytvoreny priestor na pohyb. Z tohto pohladu by bolo vhodne urobit podobnu upravu aj na problematickom mieste.
Tiez by sa podla mna zislo v tejto casti "parkoviska" nakreslit miesta na statie, lebo niektore auta parkuju tak, ze blokuju polovicu prijazdovej cesty na nove parkovisko, ale to je uz ina tema.
22. február 2016

Poriadok Všade

Pravidelné blokovanie priestoru pre chodcov, kočíky autami
V Trnave na sídlisku Družba, medzi činžiakmi Teodora Tekela 11 a 7 pri výmenníkovej stanici tepla sú tri stĺpiky, pred ktorými zaparkuje auto tak, že chodci nemôžu prejsť po chodníku, cyklisti a ani mamičky s kočíkmi. Mestská polícia s tým nič nerobí a ani neposúva info ďalej kompetentným na komplexné riešenie problému. Navrhujem VDZ v kombinácii so ZDZ - žlté čiary(veľký štvorec so šikmými pruhmi) na zemi a značka zákaz státia, parkovania.
24. február 2016

Poriadok Všade

A čo takto koncepčné riešenie? A nie, aby sme stále volali mestskú políciu, ktorá sa aj tak v 50% prípadoch otočí na podpätku a odíde. A áno, hovorím z vlastnej skúsenosti. A áno, nútite z ľudí robiť bonzákov namiesto toho, aby tam boli jednoducho namaľované čiary a osadená jedna hlúpa značka, aby už neboli diskusie, či áno alebo nie parkovanie tam!!! Už sa rozhýbte a robte v prospech ľudí. Nehľadajte cestu ako to nejde, ale ako to ide. Alebo nám dajte farbu a my to nemaľujme aj sami, keď sa vám nechce...aj značku tam sami osadíme...
11. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na to, že v súčasnosti je celý predmetný priestor označený ako parkovisko, nie je možné podnet riešiť kontrolami mestskej polície a uplatniť pravidlá týkajúce sa parkovania na chodníku.
Preto bude vyznačené pred stĺpikmi jedno parkovacie miesto vodorovnou dopravnou značkou V12a na zabránenie parkovania (žltá kľukatá čiara). Realizácia je naplánovaná do konca marca 2016.
Po tomto vyznačení bude môcť Mestská polícia nedisciplinovaných šoférov za priestupok pokutovať.

Mesto Trnava
17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pred smerovými stĺpikmi boli vyznačené tri parkovacie miesta, pričom jedno parkovacie miesto zostalo vyhradené pre chodcov pokračujúcich v priamom smere

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. máj 2016

Matúš G

Vybavené.
06. október 2017

Poriadok Všade

Vodorovné dopravné značenie

Po oprave chodníka nebolo dodatočne namaľované vodorovné dopravné značenie na asfalte, aby sa zabránilo parkovaniu aút tak, že po chodníku nie je možné potom prejsť ani peši, ani kočíkom ani bicyklom. Viď priložené obrázky. Je to pri výmenníkovej stanici na ulici Teodora Tekela viď mapa. Ďakujeme.
06. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru dopravy a komunálnych služieb a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyznačený vyhradený priestor bude obnovený pri vhodných poveternostných podmienkach.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
12. december 2017

Lukáš Miklošovič

Problém s parkovaním

Žiadam o vyznačenie vodorovného alebo zvislého dopravného značenia zákazu parkovania, nakoľko na tomto mieste ( chodníku ) často parkujú vozidlá, ktoré blokujú prechod týmto chodníkom
Ďakujem
12. december 2017

Poriadok Všade

Presne tak! Ale aj tam, kde je tá žltá čiara lebo niektorí nízko inteligentní jedinci nevedia od radosti, ako zablokovať vstup/výstup na/z parkoviska. O bielom značení diskutovať nebudeme. To tam už dávno malo byť, len samozrejme niekto zaspal na vavrínoch. Veď ako obvykle, že odbor dopravy. A nehovorte, že neboli od 6.10.2017 vhodné poveternostné podmienky!!! Lebo ma rozosmejete. Ďakujem.
04. apríl 2018

Tomas Hansut

Vodorovné dopravné značenie bolo nedávno namaľované.
04. apríl 2018

Poriadok Všade

Jo Jo. Chvalapánubohu!!! Ďakujeme kompetentným.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania