Ulica Kollárova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Majo 07. júna 2021

Dokedy sa budú tolerovať roky odstavené reklamne vozidlá zaberajúce verejné parkovanie?

Jedno z mnohých na stanici. STK síce ma ale urcite nieje momentálne pojazdné.

07. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Mestská polícia Trnava

Mesto Trnava
07. jún 2021

Majo

Este by som dodal ze to "udelátko" hore na streche urcite STKčkou nepreslo. Takze moze byt vyhlasene za technicky nespôsobile na dalsiu jazdu a odobraté EČV az kym vlastnik auto neda do poriadku. Su tam aj lehoty ak nepride k naprave moze byt odtiahnute.
09. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Odbor dopravy k uvedenému podnetu uvádza nasledovné: ak má vozidlo EČ, platnú SK a EK a netvorí prekážku cestnej premávky nemá správca cesty dôvod na odstránenie vozidla. To, že má na streche odparkovaného vozidla umiestnené reklamné zariadenie nie je priestupkom ani dôvodom technickej nespôsobilosti vozidla nakoľko je vozidlo odparkované a nejazdí sa s ním - s takýmto zariadením v CP.

K odťahu vozidiel správcom cesty všeobecne: mesto ako správca môže v zmysle zákona v určitých prípadoch odstrániť vozidlo, uvedené sa doposiaľ nerealizuje nakoľko mesto nedisponuje vlastným vozidlom na odťahovanie vozidiel a ani priestorom na uskladnenie takýchto vozidiel. Zmluvne nie je odťah zabezpečený z dôvodov nejednoznačnosti právneho výkladu a súdnych rozhodnutí v súvislosti so zabezpečovaním odťahov iným zazmluvneným subjektom.

Odbor dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania