Ulica Ľudmily Podjavorinskej-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Lucia 05. augusta 2021

Touto cestou by som chcela pripomienkovať parkovanie v rezidentskej zóne R1.
Chápeme význam regulácie dopravy a oceňujeme tento krok, ale 24/7 parkovanie nedáva veľký zmysel. Nakoľko najviac ľudí tu parkovalo cez deň. Parkovanie využívali zamestanci blízkeho nákupného centra a ľudia pracujúci v blízkosti. Nakoľko aj v centre mesta je spoplatnené parkovanie do 18tej hod, úplne by stačilo aj v zóne R1 spoplatnené parkovanie do 18tej. Taktiež parkovanie cez víkend by malo byť zadarmo. V City aréne je cez víkend parkovanie zadarmo, tak tento krok spoplatnenia nie je primeraný. Ak má prísť niekto na návštevu cez víkend, aby platil parkovné? Pritom v meste zaparkuje cez sviatky a víkendy zadarmo. Prosím zobrať danú pripomienku do úvahy a upraviť parkovaciu politiku v zóne R1. Ďakujem

05. august 2021

Ján

Predpokladám že to ešte nie je finálny stav regulácie parkovania a budú to postupne upravovať.
09. august 2021

Lucia

Práveže VZN je v platnosti, to či to budú upravovať, záleží len od pripomienkovania ľudí.
12. august 2021

Ondrej

kde teda mozme pripomienkovat tento nezmysel?
12. august 2021

Juraj

Hej cas zdarma po 18tej dava zmysel.

Ale upravil by som to ze nie cely vikend zdarma (sobotu by som dal napr ako ma praha 8-12 spoplatnene) a taktiez by bolo treba kompletne zrusit parkovanie zdarma pocas akcii (futbal, jarmok atd). Zaviest MAX pocet hodin, kolko moze dane auto parkovat ako host v danej sekcii v zavyslosti od vzdialenosti od centra (znova podobne ako to ma praha) aby si turista neprivlastnil miesto na neobmedzeny cas lebo plati parkovne na ukor domacich. Napr vasa zona je pri stadione tak by mala moznost pocas platenych hodin poskytnut napr 2h parkovanie, cez vikend neobmedzene zdarma. Toto znova by nebolo mozne pocas velkych akcii v meste.
14. august 2021

Ján

Asi môžete skúsiť napísať na mail [email protected], túto adresu som našiel na trnavskej webstránke doprava.trnava.sk
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
23. august 2021

Ondrej

Dobry den, pridajte prosim podnet, aby majitelia garazi mohli parkovat pred svojou garazou, ak maju zaplatene. Nikomu nezavadzaju, nikoho neblokuju a parkovali sme tak vsetci roky. Zaviedli ste tento nezmysel, aby ste nam ulahcili zivot ale iba ste ho strpcili.
03. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V súčasnosti prebieha spracovávanie doplnku k VZN č. 566 o dočasnom parkovaní, ktorý by mal upravovať možnosť parkovania pre návštevy rezidentov zóny formou určitého balíka voľných hodín. Rozsah a presnejší spôsob bude závisieť od schválenia MZ. Uvedený návrh bude predložený na najbližšom riadnom zasadnutí MZ v mesiaci september.

Čas spoplatnenia zóny R1 vychádzal z prieskumu intenzity statickej dopravy a pod. Na základe uvedeného boli navrhnuté časy regulácie pre zónu R1. Nie je vylúčené do budúcnosti, že príde k úprave času regulácie v závislosti na vývoji situácie.

Odbor dopravy
03. september 2021

Ondrej

Otazka: prisiel som minuly tyzden po celom dni v praci domov. Hral sa zrovna fotbal, parkovacie miesta obsadene navstevnikmi fotbalu, nebolo kde zaprkovat, hlavne ze si ale platim parkovne... tak preco nemozem zastavit pred svojou garazou kde nikomu nezavadzam a nikoho neblokujem???? Pani velkomozni kde ste nechali zdravy rozum??????????!!!!!
25. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nie každý občan musí byť stotožnený s reguláciou parkovania, robila sa však najmä preto, aby zvýhodnila občanov mesta - rezidentov. Čas spoplatnenia zóny R1 vychádzal z prieskumu intenzity statickej dopravy a na základe uvedeného boli navrhnuté časy regulácie pre zónu R1. Nie je vylúčené do budúcnosti, že príde k úprave času regulácie v závislosti od vývoja situácie.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania