Ulica Hlavná-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
chubby 30. augusta 2021

Dobrý deň. Navrhujem znížiť cenu lístka MHD pre občanov Trnavy s trvalým pobytom na 10 centov pre dospelého a 1 cent pre deti od 6 do 18 rokov. Na takúto zľavu by bola vydaná nová čipová karta, na základe dokladu o pobyte.

Toto by malo viacero výhod pre mesto: motivácia ľudí prihlásiť sa na trvalý pobyt, ľudí by to motivovalo vymeniť auto za autobus = zníženie emisí, menej áut na cestách TT, zlepšenie parkovacej situácie v centre.
Sú mestá, kde je MHD dokonca úplne bezplatná.

30. august 2021

Dusan

Na menej aut mozeme zabudnut aj keby mola MHD zdarma. Staci sa pozriet ake ma mesto plany vystavby,arboria ,prudy,cukrova,cukrovar, bytovky pri Maxe,Medzihaj a to som urcite na nieco zabudol.Rovnako mesto zabuda prisposobit infrastrukturu,hlavne cesty,vypadovky,obchvat,parkovanie.
31. august 2021

Romanko Cihlička

Dusan

Bytovky pri maxe Staničná ulica?
06. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň chubby, ďakujeme za zaslanie Vášho návrhu. Preposlali sme ho na Odbor dopravy.

Mesto Trnava
09. september 2021

Majo

Ja by som MHD v TT nešiel ani zdarma, kedže z družby som na prednadrazi rýchlejšie peši než tou ubohou MHD co tu máme. Cik cak 50x celym mestom 30km/h, na kazdej zastávke stoji pomaly minutu, točenie na žel stanici 5-10 minút... minule som z Vl.Clementisa vyrazil pešo v rovnaký čas ako autobus štartoval zo zastávky, na bottovej na prednadrazi som bol peši rychlejšie o vyše 5 minút... a to clovek este musi naten autobus čakať takze minuty navyše. Dobré len pre dôchodcov k doktorovi.
10. september 2021

chubby

To je síce pekné, ale každý nemôže ísť pešo. Na to je MHD, aby jazdila cik-cak, nedá sa predsa jazdiť priamkou. Je rozdiel keď ide človek po práci z Družby na Bottovu, určite sa rád odvezie ako by mal ísť pešo. Ak ste mladý, zdravý, plný sily, kľudne choďte pešo. MHD je pre ľudí, ktorý ju potrebujú.
10. september 2021

Peter

preco je to oznacene ako vyriesene?
10. september 2021

Majo

Precestoval som pol európy a cik cak MHD jazdí len v TT, tak neviem či nato je MHD. Najbližšie k cik-cak majú okružné linky autobusov v Miláne čo jazdia v kruhu celé mesto namiesto aby šli niekam priamo. Každopádne najväčšia abominácia je točenie sa autobusov na žel. stanici. Kým sa to tam vykrúti vtých zápchach a semaforoch prečítam 10 kníh. A to nehovorím že kým sa tie spomalené eko autobusy s výkonom pol koňa na svetelnej križovatke Kollárova Hospodárska rozhýbu stihne naskočiť znova červená, napr. od smeru Kollárova. Normálne by prešlo aj 15 áut, takto je človek rád ak stihne oranžovú ked stoji za autobusom.
11. september 2021

chubby

Priamo môžu jazdiť nosné linky MHD vo veľkých mestách, ktoré spájajú napr. prestupné uzly. K tomu sú doplnené linkami lokálnymi, ktoré jazdia cik-cak. V Trnave by to nemalo zmysel, tu akurát vyhovuje to cik-cak.
Stanica je samozrejme katastrofa pre MHD.
12. september 2021

Peter

MHD tak ako je teraz je vysmech, v meste som skor ako busim aj peso. Navyse cez leto neklimatizuju, tak je tam 35 C.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.