Kamenná cesta-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
natare 10. októbra 2021

Z akého dôvodu sa nedajú používať toalety na cintorínoch na Kamennej ceste a ulici T. Vansovej tak, ako bolo celé roky zvykom. Občania, ktorí idú na cintorín navštívia väčšinou viac hrobov a tak sa tam zdržia dlhšiu dobu. Po úprave hrobov musia navštíviť WC, ale hlavne si niekde umyť ruky, prípadne opláchnuť spotenú tvár. Mesto vyhlásilo, že sa o cintoríny bude starať lepšie, ako predchádzajúci nájomca, no zatiaľ to nevidno. Bol opravený jeden úsek chodníka a nič viac. Ubudli veľkorozmerné kontajnery a nepribudli toľko očakávané smetné nádoby na sklo, plast a elektroodpad. To, že sa cintorín rozširuje bola nevyhnutnosť, takže to ako plus nepočítam.

11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu Vás budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Mestské služby Trnava

Mestské služby Trnava
14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
toalety na cintorínoch v správe Mestských služieb Trnava sú otvorené pre verejnosť len počas obradov z dôvodu devastácie a pravidelného znečisťovania zo strany občanov, ku ktorému dochádzalo v období, keď boli sprístupnené počas otváracích hodín cintorínov.
Nemajú štatút verejných WC, kde je nutná prítomnosť zamestnanca, zodpovedného za pravidelnú kontrolu, čistenie a dezinfekciu, aby boli zabezpečené všetky príslušnými právnymi predpismi stanovené hygienické štandardy. Toalety a priestory sa vyčistia po obrade a uzamknú sa. Prístupnosť toaliet na cintorínoch sme sa pokúšali riešiť nainštalovaním mincovníka, ktorý však bol občanmi poškodený a rozobratý.
Množstvo veľkokapacitných kontajnerov bolo znížené o jeden kus na každom cintoríne z dôvodu zlepšenia kontroly tvorby odpadu v týchto priestoroch. Občania z okolia cintorínov využívajú kontajnery aj na vyhadzovanie rôzneho veľkorozmerného odpadu z domácností, čím znižujú ich kapacitu na zber odpadu, tvoreného predovšetkým na cintorínoch.
Kto? Mestské služby Trnava

Mestské služby Trnava
14. október 2021

natare

Už viac ako 6 rokov 1x do týždňa chodím na cintorín a WC bolo vždy funkčné a použiteľné. Ako je možné, že predchádzajúci nájomca ho tak dokázal udržať a mesto nie? Zamknúť ich naozaj nie je riešenie.
02. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktuálne platí stav, že verejné WC na cintorínoch nemajú štatút verejných WC, kde je nutná prítomnosť zamestnanca, zodpovedného za pravidelnú kontrolu, čistenie a dezinfekciu, aby boli zabezpečené všetky príslušnými právnymi predpismi stanovené hygienické štandardy. Toalety a priestory sa vyčistia po obrade a uzamknú sa.
Kto? Mestské služby Trnava

Mestské služby Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania