Ulica Františkánska-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Viktor 26. januára 2022

Dobrý deň, chcel by som poprosiť o umiestnenie kontajnerov na kuchynský bioodpad na začiatok a koniec Františkánskej ulice (napr. na súčasné stojiská pred domom č. 3 a pred STEFE).
Je naozaj nedôstojné a nepraktické chodiť k najbližšiemu kontajneru po centre mesta so sáčkom alebo košom naplneným kuchynským odpadom. Ďakujem.

26. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
26. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nádoba na kuchynský odpad nemôže byť umiestnená voľne na Františkánskej ulici. Ak máte ako bytovka záujem o nádobu na zber kuchynského odpadu, kontaktujte odbor komunálnych služieb na mestskom úrade, kde bude vaša požiadavka individuálne riešená.
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
26. január 2022

Viktor

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, ale musím sa priznať, že jej nerozumiem, resp. vyvoláva vo mne ďalšie otázky, prečo to nie je možné.
Prešiel som všetky tri stojiská na Vajanského a všetky kontajnery boli voľne stojace, tak prečo nie na Františkánskej?
Ak pod tým voľným umiestnením myslia to, že kontajnery nemajú uzamykanie, tak uzamykanie nemajú dva zo štyroch kontajnerov na Vajanského... Ak sa vyžaduje uzamykacie zariadenie, prečo ho nie je možné namontovať na Františkánskej? Veď sú to dva šróby do zeme.
Ak to nie je možné, pretože na Františkánskej nie je stojisko kontajnerov, chcem sa opýtať, čo bráni tomu, aby sa na Františkánskej vybudovali regulárne stojiská kontajnerov.
Ďakujem.
18. február 2022

AnnaTT

Ahoj Viktor!
Predpokladám, že bývate. na Františkánskej ulici. Porovnávať Vajanského ulicu s Františkánskou ohladom stojísk na odpad je trošku od veci. Na Vajanského ulici stoja bytové domy /činžiaky/ bez zázemia-t.j. bez dvorov, kde by boli stojiská na kontajnery. Preto sú umiestnené na verejnom priestranstve. Vajanského ulicu budovali v rokoch 1975-1985 .
Františkánska po zbúraní bola budovaná až po roku 1989 s úplne iným spôsobom.:pôvodná parcelácia mala zostať zachovalá, každý objekt na Františkánskej má svoje zázemie -dvor, kde má priestor na stojiská pre kontajnery. Požiadajte vlastníka /správcu, aby Vám zabezpečil kontajnery na odpad umiestnený na vlastnom pozemku.
22. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nádoby na zber biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu sa umiestňované výlučne pri kontajnerových stojiskách, ktoré patria k bytovým domom. Na Františkánskej ulici nie je žiadne stojisko, pretože všetky nehnuteľnosti majú svoje dvory a tam sú umiestnené nádoby na odpad. Výnimkou sú iba zberné nádoby na separovaný odpad, ktoré pre ich veľkosť a manipuláciu nie je možné umiestniť do dvora danej nehnuteľnosti. Čo sa týka uzamykania nádob - z praxe vyplynulo, že nádoby nie je potrebné uzamykať a preto uvažujeme, že budú tieto stojany demontované.
Stačí, ak oslovíte vlastníka /správcu, aby na odbore komunálnych služieb na mestskom úrade požiadal o nádobu na zber kuchynského odpadu, ktorá potom bude umiestnená na pozemku patriaci bytovke.
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
31. marec 2022

Viktor

Ďakujem pani AnneTT za odpoveď, i mestu.

V čase keď začala byť ulica budovaná bola separácia na úplne inej úrovni ako dnes, vrátane množstva kontajnerov. Náš dom má miesto na kontajner, kde sa zmestí kontajner na komunálny odpad, možnosť umiestniť ďalšie kontajnery (ak si odmyslíme možnosť, že by boli na dvore pod oknami) nie je.

Oslovil som vlastníkov bytov, či by súhlasili s umiestnením kontajnera boli však proti, preto mi ostali už len dve možnosti:
1) nosiť kuchynský odpad pol kilometra k najbližšiemu kontajneru, alebo
2) neseparovať.

PS: Na margo zberných nádob na separovaný odpad, na celú je len jedna nádoba na sklo, jedna nádoba na plast a jedna nádoba na papier.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania