Posúdenie dosadenia chýbajúcich stromov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adrián Mních 11. mája 2015

Dobrý deň,

možno by bolo vhodné zasadenie chýbajúcich (zrejme vyschnutých) stromov na ul. Františkánska v období výsadby stromov.

Odhadom som ich narátal cca 10 s tým že v jednom je umiestnená značka a dalších 2 sú posadené menšie tuje (zrejme majitelmi prevádzok)

Ďakujem

29. máj 2015

Danka

Dobrý deň, chcem tým to poukázať na žalostný stav zelene na Františkánskej ulici v centre mesta. Na tejto ulici je niekoľko vyhradených priestorov na výsadbu stromov, z nich značná časť chýba, je zdevastovaná alebo obyvatelia vysadili v prázdnych priestoroch rôznu inú zeleň, ktorá ale žiaľ nespĺňa účel ani estetický, ani praktický. Nakoľko táto ulica neposkytuje žiadny iný priestor pre oživenie zeleňou, považujem za nutné, aby sa súčasný stav dal čo najskôr do poriadku. Vopred ďakujem za odpoveď a vyriešenie problému.
29. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nie všetky otvory vybudované na Františkánskej ulici boli určené na výsadbu stromov. Cez niektoré viedli inžinierske siete, prípadne výsadbovú jamu nebolo možné vykopať v postačujúcej veľkosti pre strom. Aj výsadba magnólií bola zrealizovaná skúšobne v snahe ozeleniť a zatraktívniť priestor ulice. V súčasnosti majú magnólie v niektorých úsekoch ulice problémy, pravdepodobne z dôvodu, že koreňový systém prerástol do podložia, ktoré nie je pre ne vyhovujúce. Postupne budú odumierajúce magnólie nahrádzané iným, odolnejším druhom drevín. Do voľných otvorov budú vysadené letničky.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. júl 2015

Matúš G

Aktuálny stav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania