Parkovanie na Jadernej pri III: ZŠ

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Palcino Čavojský 26. novembra 2014

Žiadam mesto o precíznejšiu kontrolu parkovania na Jadernej ulici prostredníctvom MsP pri bránach základnej školy a denného stacionáru pre dôchodcov, kde sa často parkuje bez odstupu pre chodcov 1,5 m. Vodiči tu nielen v čase príchodu a odchodu ohrozujú chodcov neriadeným parkovaním na chodníkoch a prechodnosť chodníkov je tu dosť obmedzená. Bežné je aj parkovanie na trávniku. Autá MsP tu často vídame odstavené okolo 20,00 hod. večer, kedy sú tu chodníky prázdne (až na vozy polície), preto by bolo dobré, aby sa tu ukázali aj počas doby, kedy tu je naozaj veľký ruch aut a ľudí.

Stav na Jadernej ulici je hrozný aj pri konaní burzy v materskom centre, kedy si účastníci tohto podujatia svoje vozy parkujú pozdlž celého chodníka od školskej brány až po križovatku s Oblukovou. Čo tohto problému, odporučil by som organizátorom, aby si dohodli povolenie na vstup do školského areálu počas tejto akcie.

26. november 2014

Palcino Čavojský

Takto som situáciu na danom mieste nafotil dnes (26.11.2014) o 7:48 hod.
26. november 2014

Palcino Čavojský

tu je vidieť celý chaos, ktorý sa tu vytvára v čase dochádzky žiakov do školy ako aj iných ľudí, ktorí chodia v tom čase do prace po Jadernej
21. február 2015

Palcino Čavojský

Práve som sa vrátil z holičstva na Jadernej.. po prvom zástrihu som si vypočul, že nemám čo robiť, keď sem dávam také podnety,lebo to sú ich klienti, ktorí dostávajú pokuty... Ukázal sa tu základný problém našej mentality: nie je problém v tom, že sa tu porušujú pravidlá, je problém ten, kto na to upozorní..
21. február 2015

Občan Trnavy

Ste poľutovania hodný človek pán Čavojský. Úprimne? Je mi Vás ľúto...
21. február 2015

Posledný jednorožec

Horeuvedený pán /ak si vôbec môže hovoriť pán/ zmenil túto stránku na ODKAZY FRUSTROVANÉHO GAYA...držím palce pri hľadaní toho pravého a najlepšie s inou mentalitou ako je tá naša.
21. február 2015

Palcino Čavojský

bol by som radšej, keby som sa tu dozvedel argumenty, ktoré mi pomôžu pochopiť, prečo by mal byť môj navrh neopodstatneny. Útoky na moju osobu nič neriešia.
21. február 2015

Martin Capík

Prikláňam sa na stranu pána Čavojského. Podľa môjho názoru by sa v tomto smere mali v prvom rade vyjadriť kompetentní. Pán Čavojský, komentáre tých zadubených ľudí, ktorí útočia prostredníctvom anonymných mien, kde sa im nemôže nič stať, si nevšímajte.
Pekný deň.
16. apríl 2015

Palcino Čavojský

situácia sa nerieši.. stav je rovnaký, čo je vidieť aj na fotke urobenej v čase 10:20 hod.
17. apríl 2015

Flego

:-) 18 mínusiek pre Čavojského v jeden deň 3 mesiace po podaní podnetu. To má byť vtip? Kto sa v tom trochu vyzná vie že niekomu veľmi záleží na tom, aby sa podnet neriešil.
05. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu zvýšime v predmetnej lokalite kontroly zamerané na parkovanie na chodníkoch.


Mestská polícia mesta Trnava
05. máj 2015

Palcino Čavojský

Aktuálny stav o 17,00 hod. 5.5. 2015
06. máj 2015

Palcino Čavojský

Môžem vedieť na akom základe bil problém označený ako vybavený? Zmena tu nenastala!!
04. jún 2015

Palcino Čavojský

Problém nepovažujem za vyriešený.. počas príchodu žiakov do školy a zvýšeného pohybu vodiči parkujú chaoticky a ľudia sú nútení vyhýbať sa im rôznym spôsobom. Policajné hliadky tu nezachytíte.
16. júl 2015

Palcino Čavojský

stav sa nemení ani počas prázdnin. Vstup na chodník smerom k MŠ je zatarasený stále autami.
07. december 2015

Matúš G

Pribudla zákazová značka a žltá čiara. Palcino ako to tam teraz vyzerá?
07. december 2015

Palcino Čavojský

Matuš G: stále rovnako, aj vy ste odfotili auto tak na vstupe na chodník k Materskému centru a k MŠ, ako aj vyjazdené blato pri bráne..
08. december 2015

Palcino Čavojský

aj dnes ráno to tu vyzeralo takto. Takže žltá čiara riešenie nepriniesla
14. december 2015

Palcino Čavojský

travnik oproti garážam pri bráne školy
05. január 2016

Palcino Čavojský

stav sa nemení ani v čase školských prázdnin
10. január 2016

Palcino Čavojský

nedeľa predpoludnie
22. marec 2016

Palcino Čavojský

asi ako dočasné riešenie problemu boli na okrajoch cesty a chonika rozmiestnené veľké kamene. Treba ešte riešiť samotné parkovanie pred školskou branou - tak ako to zobrazuje úvodná fotka problemu, nakoľko šoféri nedodrzuju 1,5 m voľného priestoru šírky chodnika
16. apríl 2016

Palcino Čavojský

ďalšia ukážka parkovania... na travniku, bez uvolnenia 1,5 m pre chodcov...
18. apríl 2016

Peto

Palcino, toto je snad nekonečný príbeh a pritom by stačil jeden stlpik
23. apríl 2016

Palcino Čavojský

aktuálna situácia počas burzy v materskom centre aj za účasti MsP
05. máj 2016

Matúš G

Nemohli by sa osadiť 3-4 kvetináče na chodník, tak 1,5 m od seba, aby sa tým zamedzil vjazd áut na chodník? Podľa mňa by to za skúšku stálo.
08. máj 2016

Palcino Čavojský

Dnes nebolo ťažké odchytiť si situáciu, ktorá sa stáva na Jadernej. Nechápem, ako môže nejaká organizácia urobiť akciu bez parkovacích miest. To sa týka nielen búrz v materskom centre. Teraz prebieha niečo basketbalové na základnej škole, ale škola napriek tomu neotvorila bránu na jej parkovisko.
A teraz to video:
08. máj 2016

Palcino Čavojský

ešte dodatok: policajné hliadky som zavolal na toto miesto dvakrát, asi dali aj pokutu tmavému autu, ale vôbec sa nezaoberali odstránením stavu.
12. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
musíme, bohužiaľ, potvrdiť, že nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky je bežným javom. Priestupkov, aký ste vo svojom podaní opísali a odfotografovali, je na území mesta veľké množstvo a Mestská polícia mesta Trnava im venuje adekvátnu pozornosť v závislosti od našich personálnych možností a množstva úloh, ktoré sú na nás kladené. Mestská polícia nedisponuje a nikdy nebude disponovať takým množstvom príslušníkov, aby bolo možné zabezpečiť ich prítomnosť súčasne na všetkých miestach, kde dochádza k páchaniu priestupkov.
V prípade, že zaregistrujete opísaný priestupok, kontaktujte nás, prosím, na tel. čísle 159 v čase priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá preverí vaše oznámenie a vykoná príslušné opatrenia a to aj v prípade, ak bude oznámenie anonymné.
Urobili sme tak aj dňa 8. mája 2016 a to dvakrát na základe telefonátu p. Čavojského. Pre úplnosť uvádzame, že v prípade prvého oznámenia v uvedený deň hliadka na mieste zistila, že vozidlá stoja na chodníku v súlade so zákonom tak, že ponechávajú viac ako 1,5 m pre pohyb chodcov. V prípade druhého oznámenia bolo zistené protiprávne parkovanie u jedného vozidla.
V záujme riešenia veci sme kontaktovali aj riaditeľku základnej školy, ktorá prisľúbila, že v prípade aktivít v areály školy zabezpečí sprístupnenie areálu pre parkovanie vozidiel. Podľa vyjadrenia riaditeľky sa burzy nekonajú v objektoch školy a v takomto prípade areál nesprístupní.

Mestská polícia mesta Trnava
13. máj 2016

Peto

ok, odmyslime si , že je tam chodník. ak bude v škôlke nedajbože horieť, alebo bude treba sanitku, tak chcem vidieť, ako tam to záchranárske auto prejde cez tych "dostatočne dodrzanych" 1.5 metra.. fizlov by som tam prikoval k zemi.. veď tam majú čistú ryžu na peniaze..o to im predsa ide, nie?
13. máj 2016

Palcino Čavojský

na odpoveď MsP sa nedá zostať ticho. Chcel by som sa opýtať, či je v poriadku postup z 8.5., kedy vaši príslušníci len dali papierik za sklo? bolo jasné, že táto akcia patrí do školy. Papierik neriešil danú situáciu, pretože ďalšie dve hodiny nebol chodník priechodný.

Neviem, prečo sa k problému nevyjadruje mesto. Problém by bol jednoducho riešiteľný so stlpikmi.
27. október 2022

Jaro

Dobry den, prosim o vyjadrenie MsP ci je toto spravne parkovnie. Nestaci ze auta parkuju na chodniku, na ktorom ked zaprsi stoji voda, ale po novom sa uz pre istotu parkuje aj na travniku, nehovoriac o tom ze po aute zostanu "kolaje". Bolo by mozne obcas poslat hliadku na preskolenie vodicov/rodicov v rannych hodinach, prosim? Dakujem
14. apríl 2023

Peto

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Zhodou okolností pod autom bolo najmenej vody, takže chodci cez mláku, aby sa autíčko neutopilo

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania