Ulica Kollárova-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dusan 03. januára 2023

Dobrý deň, chcem sa spýtať kompetentných či táto družstevná cesta alias chodník v ružáku má už finálny povrch. Dnes som tadiaľ šiel a musím povedať že je to fakt šmakoncinka,ľudia chodia po tráve aby sa nezmazali a tí čo idú po tom akože chodníku tak sú zamazaný ako z role.
Ďakujem za skorú odpoveď.

03. január 2023

Peto

Ruzak je ešte stále stavba. Prečo sa tadiaľ motate?
04. január 2023

Dusan

Bóže zasa ty? To zasa bude román...
1.Tak potom žiadam ešte aj pokutu pre zhotoviteľa keďže stavba nie je riadne zabezpečená proti vstupu cudzích osôb.
2.Vysvetlenie aj pre jednoduchšieho => otázka znela či tam ten povrch zostane, pokiaľ áno(keďže všetko tomu nasvedčuje) tak tam to blatovisko zostane aj potom.
04. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava
04. január 2023

TOP

Jazdili tam tazsie stroje ked robili cast pri trnavke preto je to take rozjazdene ked to upravia nemalo by byt uz problem aj ked bude prsat.
04. január 2023

mario

Dušan je to chodník s mlatovým povrchom,ktorý je vodopriepustný. Podobný chodník je napríklad za hotelom Spektrum na Družbe a je plne funkčný. Ako Píše TOP, problém bude v tom, že stavba ešte nie je dokončená a po chodníku jazdia ťažké stavebné mechanizmy.
05. január 2023

Zdenko

kedy to má byť hotové ? som si pamatal 31.12.
06. január 2023

Peto

Rekonštrukcia Ružového parku v centre mesta za viac ako tri milióny eur je už prakticky hotová, pre meškanie dodávky žulových blokov museli odložiť len dokončenie fontánovej časti a vodných schodov. Ružový park tak bude kompletne obnovený do konca marca. Zdroj: https://trnavske.radio/2023/01/01/ruzak-dokoncia-v-marci-trnavu-tento-rok-caka-finis-milionovych-projektov/
06. január 2023

Zdenko

to znamena ze chodníky by mali byt hotové a mohlo by sa po nich chodit.Idem vygúgliť či pri VO bola podmienkou súťaže na dodávateľa len cena ,alebo aj počet dní realizácie od prevzatia staveniska
06. január 2023

Dusan

Sice ihlickove podpatky nenosim ale damy budu isto vdacne za taky povrch,hlavne pri vstupe do mesta. Kolko????? 3mil€? Ma picne!
06. január 2023

mario

Dusan, je to oddychová zóna a k tomu je aj prispôsobený povrch chodníkov, nie predvádzacie mólo, kde špacírujú zástupy modeliek.
06. január 2023

Dusan

Majko,asi si racil vsimnut ze v meste zatial este stale su rozne institucie,kde nepracuju tetusky v teniskach a mozno aj smutna info pre klan chodia aj autami a nie na BMX-kach.
Oddychova zona? Asi ta sklamem ale 90% ludi to bude vyuzivat ako pristup do mesta.
06. január 2023

mario

Dusan, zúfalo hľadáš zámienky, aby si mohol hejtovať. Myslíš si, že projektant neráta s možnosťou, že tade občas prejde niekto v lodičkách? No v prvom rade je to park, takže je to viac oddychová ako tranzitná zóna. No a keď už máš problém s opätkami, opýtaj sa žien ako sa im chodí po dlažbe na námestí.
ps. zdrobneliny si prosím odpusti, tie sa hodia pre malé deti, alebo oslovenie partnera, ani jedno z toho nie je môj prípad. Ďakujem za pochopenie.
06. január 2023

Dusan

Kurnik sopa tolko hejtu na tych fotkach,asi by som sa mal polepsit 🤭.
Nemas zac.
07. január 2023

mario

Dusan, to nie je o fotkách, ale tvojom štýle komunikácie a nie len v tejto diskusii.. Napriek vysvetleniu neustále hľadáš zámienky. Stavba ešte nebola oficiálne skolaudovaná, prípadné nedostatky má investor možnosť reklamovať. Takže počkajme si do ukončenia a potom kritizujme prípadné chyby.
07. január 2023

Dusan

Majko,uz skonci,kto ma stale ten balast po tebe citat,roman na 3 zivoty o nicom.
07. január 2023

mario

Dusan , nikto ťa nenúti čítať, radšej sa venuj vecnej diskusii a tie zdrobneniny si odpusti
11. január 2023

Zdenko

trochu to trvalo,ale nezabudol som.Našiel som to verejné obstarávanie.Súčasťou súťaže nebol najkratší termín,ale len najlepšia-najnižsia cena. https://www.uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/505460 takže ,žial,nie je to sankcionovateľné. Len pár pripomienok. predpokladaná cena bola 2,4 miliona eur. termin realizacie 9 mesiacov
11. január 2023

Zdenko

https://josephine.proebiz.com/sk/tender/12582/summary a tu je zvyšná dokumentácia. Zaujimavé čítanie. preco sa vlastne z 2,4 miliona eur stalo o milion eur viac.
14. apríl 2023

Viktor Križan

Dobrý deň,
podľa správ by mal byť Ružový park hotový. Od januárového podnetu bol chodník opravený tak, že jeho vrchná vrstva bola vymenená. Napriek tomu po daždi sa chodník mení na blato a stoja na ňom mláky, človek riskuje zablatenie obuvi.
Je tento stav konečný?
15. apríl 2023

Dusan

Hmm takže 3,4mega a budeme mať vyšlapané chodníčky v tráve ,asi nerátali s tým že bude veľa pršať. Keď je ten povrch taký parádny mali byť z toho všetky cykláče , určite by boli na to pán primát or hrdý akí sme EKO :).
16. apríl 2023

mario

Dušan 3,4 mil. je celková cena projektu, cena chodníkov je určite nižšia. No a to najpodstatnejšie, stavba ešte nebola skolaudovaná, takže zhotoviteľ je povinný najprv odstrániť závady. Tiež by ma zaujímalo v čom je problém, rovnaký chodník je vybudovaný na Clementisovej za hotelom a je plne funkčný.
16. december 2023

Nela

Ružový park je nový, ale zvolené technológie nie sú trochu problematické? Pri najmenšom zhoršení počasia (dážď, sneženie, roztápanie snehu) je park prakticky nepriechodný, keďže miesto (bývalých) chodníkov je tam iba súvislá vrstva blata. Znamená to, že cez park sa v daždi alebo zime nebude dať chodiť?
16. december 2023

Nela

Mario, išla som tadiaľ cca pred troma dňami, nie že sa tadiaľ nedá prejsť v lodičkách, takmer sa nedalo ani v čižmách. Jedna súvislá vrstva blata.
16. december 2023

mario

Nela, evidentne niekde nastala chyba, v iných častiach mesta sú chodníky s mlatovým povrchom v poriadku. Každopádne by to mesto v rámci záručnej doby malo reklamovať.
17. december 2023

Dusan

Evidentne je ten povrch nevhodný ,zostáva nám len čakať kým sa šaman z radnice nerozkýve a nedá to aspoň za pol mega do dlažby.
17. december 2023

mario

Dušan, problém je v realizácii daného chodníka, nie v použitom materiáli. Dôkazom čoho je že v iných lokalitách mesta, kde boli zhotovené rovnaké chodníky problém nie je. Kedže problém pretrváva, predpokladám, že to radnica bude riešiť v rámci reklamácie. Niečo k tvojmu štýlu vyjadrovania, toto je portál na nahlasovanie podnetov. Komentáre majú byť vecné, bez osobných narážok, ak máš problém s primátorom, tak naber odvahu a vydiskutuj si to s ním osobne.
17. december 2023

Dusan

Majko, môj štýl vyjadrovania je moja vec,ak máš s tým problém tak naber odvahu a vydiskutuj si to so mnou osobne ,tak si to myslel a som rad že aspoň v tomto si rozumieme.
Pochybujem o tom že je problém v realizácii, keďže už raz bol zásah "odborne" urobený a problém stále pretrváva, skôr by som to videl na chybu v projekte a teda zle zvolený povrch na toto konkrétne miesto, keď to údajne podľa teba inde funguje.
17. december 2023

mario

Dušan, človeka poznáš podľa prejavu, ja dávam prednosť kultivovanejšej forme, ocenil by som vecnú diskusiu, bez zbytočností. Zhodneme sa v tom, že v danom prípade nastal problém, ktorý treba vyriešiť. Ako som už písal, plynie záručná doba, tak predpokladám, že zo strany mesta bude uplatnená reklamácia. A poprosím ťa, neoslovuj ma Majko, si dospelý, tak sa podľa toho správaj. ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania