ulica Zdenky Schelingovej-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Citizen 23. apríla 2023

Stavebník resp. realizátor na ul. Zdenky Schelingovej porušuje zákon o odpadoch a tak isto aj st. zákon nakoľko nezabezpečil riadnu likvidáciu vzniknutého odpadu pričom časť tohto odpadu znečisťuje pôdu a priľahlú verejnú komunikáciu. Žiadam o preverenie stavu.

24. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava
03. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Stavebný úrad na uvedenej súkromnej parcele vydal pre stavebníkov riadne stavebné povolenie na stavbu RD. Šetrením bolo zistené, že stavba RD je stále v štádiu hrubej stavby a na súkromnom pozemku stavebníkov sa nachádza okrem stavebného materiálu aj bežný stavebný odpad, taký istý aký je aj na iných stavebných pozemkoch kde sa stavia. K znečisteniu chodníka zbytkovou betónovou zmesou sa stavebníci nehlásia, údajne to spôsobil nejaký auto domiešavač, ktorý na ich pozemok vylial zbytkový betón a ten pretiekol aj na chodník kde zatvrdol. Stavebníci prisľúbili, že sa postarajú o dobrovoľné odstránenie zaschnutého betónu z pozemku a aj z chodníka. Vyčistenie vlastného pozemku je samozrejmosťou.
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava
03. máj 2023

Citizen

Takéto stanovisko som priznám sa nečakal. Ak nevadí mestu, že sa znehodnocuje verejná komunikácia a uspokojí sa s takýmto tvrdením stavebníka tak potom nemá asi zmysel takéto podnety vôbec do budúcna riešiť.
28. december 2023

Citizen

Krupská ulica-znečisťovanie-pôdy

Opatovne žiadam o dôkladné preverenie podnetu na ul. Zdenky Schelingovej. Stavebníkov odpad zo stavby je rozlietaný po okolitých pozemkoch (aj mestských viď foto) čím prichádza k znečistovaniu pôdy a zelene.
Poprosíme aby stavebník likvidoval odpad v súlde s platnou legislatívou. Taktiež dochádza k zaberaniu verejného majetku prenosným WC ( viď foto).
K odprataniu znečistenej z komunikácie z predošlého podnetu dodnes neprišlo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania