Ulica Rybníková-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Karol 30. apríla 2023

Navrhujem doplniť zvislú dopravnú značku prechod pre cyklistov tak ako je to v protismere na druhej fotke.

01. máj 2023

Ján

Podľa technických predpisov (konkrétne TP 117) a vzorových listov zverejnených v roku 2020 sa:
- značky "Priechod pre chodcov" a "Priechod pre cyklistov" nesmú kombinovať s inými značkami
- ak sú vyznačené oba druhy priechodov vedľa seba, má sa použiť len značka "Priechod pre chodcov"

Preto je aktuálny stav v poriadku a nemá sa pridávať nijaká ďalšia značka.
02. máj 2023

Karol

Nový cyklochodník na Bučanskej - prechody pri kruhovom objazde tieto predpisy nerešpektujú. Takisto je to na spomínanom prechode v protismere ako vidno z druhého foto. Malo by sa dopravné značenie komplexne zjednotiť v celej Trnave v súlade so spomínanými TP. Údajne sa bude tento rok robiť nové vodorovné značenie prechodov pre cyklistov.
02. máj 2023

Ján

Ja mám pocit, že ten kto na meste schvaľuje značenie nesleduje zmeny v predpisoch. Umiestňuje sa zbytočne veľké množstvo značiek - vodič dostane aj 3x tú istú informáciu len s inými značkami, absolútne sa nerozlišuje umiestňovanie značiek s oblými a plochými šípkami (jeden typ sa má osádzať pred odbočením, druhý za odbočením / v protiľahom rohu križovatky). Značky priechodov pre chodcov sa kombinujú s inými značkami, umiestňujú sa aj v križovatkách (kde byť nemajú). Jednosmerná cesta (tu vľavo) a (tu vpravo) sa naďalej používa ako predzvesť, nerozlišuje sa Hlavná cesta (má sa umiestňovať na súvislých úsekoch s prednosťou - viac ako 4 križovatky po sebe) a Cesta s prednosťou v jazde (tá má byť na úsekoch, kde sa prednosť často mení). Zabúda sa na to, že aj cyklistom v jednosmerke s povolenou protismernou jazdou treba vyznačiť, či majú dávať v križovatke prednosť (viď napr. Kalinčiakova - šofér ide po hlavnej ceste, cyklista ide po vedľajšej ceste, ale myslí si, že na križovatke je prednosť sprava, lebo nemá vyznačené, že má dávať prednosť - nasleduje konflikt). Na svetelných križovatkách sa obnovujú bežné priechody, aj keď tam majú byť Miesta na prechádzanie, priechody sú stále rozdelené vodiacim pásom, aj keď nemajú... je toho neskutočne veľa.
12. máj 2023

Ján

Každopádne, tento podnet je vyriešený.
29. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
21. júl 2023

Karol

Je možné dostať po bezmála 3 mesiacoch aj relevantnú odpoveď.
23. november 2023

Karol

To riešenie si zaslúži Zlaté vedro

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania