Ulica Juraja Slottu-vodorovná značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Mohol by mi niekto vysvetliť prečo sa rozširovala cesta pred Juraja Slottu 24-26 a nespravili sa tam aj vodorovné značenie pozdĺžneho parkovania? Doteraz sa tam na užšej ceste dalo parkovať, ale teraz po rozšírení sa mestská polícia postarala aby tam nikto neparkoval. Celkovo takéto chýbajúce značenie na sídlisku spôsobuje úbytok cca 80 parkovacích miest vďaka čomu má človek problém zaparkovať už po 17:00. To chceme aby tu boli druhé Hliny, alebo aký je vlastne zámer?

03. máj 2023

Dusan

Nuz zamer je taky aby si kazdy kupil kazde 4 roky nove auto,aby ekonomika fungovala a parkoval ho v obyvacke a najlepsie ani nikam na nom nechodil. Lebo auta zaberaju verejny priestor ktory patri samanovi z radnice a jeho druzine a nie trnavcanom.
Na miesto toho aby sa zacal dom stavat od zakladov tak ho zacali stavat od komina.
Vysvetlenie pre jednoduchsich=
1- zachytny parking
2- funkcna mestska doprava
3-rezidencne zony
Nuz,volby boli a chceli ste to takto 🤷‍♂️
03. máj 2023

Lubo

Potvrdzujem ako parkovac na R6(ale ako cyklista a svojho casu aj tester pre zdielane biky), sucasne kapacitne nastavenie zony R6 bolo precenene. Situacia s parkovanim po spusteni R6 sa zhorsila. V inom dvore a okolo nezaparkujete od 20.4. uz pred 16:00, napriek neustalemu auto-skenovaniu mestskej policie. Tych zrusenych parkovacich 80 miest v 3 dvoroch celkom sedi (najazdim nieco, kym najdem parkovanie). A bude ich viac, ked otvoria kupalisko (od 1.6.?). Na Bcku parkovisku z prilahlych barakov uz tak lahko aj s futbalistami, ako teraz, nezaparkuju a logicky sa posunu dalej. Budu mat ale kam ? Podla zonacie R6 ma mesto vyznacene v dvoroch (vnutroblokoch ?) na Slottu tieto cesty ako chodniky. Na stretnuti na UCMke zaznelo, ze ak kapacita nebude stacit (verejne dostupne data?), prehodnoti SATO a aj pozdlzne parkovanie bude opat povolene a teda vyznacene. Zatial to sle nevyzera, ze by malo prist k prehodnoteniu. Ked zhrniem zaznamenane vyjadrenia z mesta: “Od Kaufladnu (mimo R6) po kupalisko nie su problemy s parkovanim. Vzdy sa daju najst volne miesta v zone R6 (pozn. dlzka 1,2km).” Starsie vyjadrenie: “V noci je parkovisko pred VUC bezplatne (do 8:00 od 16:00?) a volne”.
04. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
04. máj 2023

Lubo

Priblizne som zmeral sirku, aktualne chodnika. Vyslo mi 5,35m. Podla nakresu, neviem ci aktualnej normy, 5,15m je postacujucich na chodnik so subeznym parkovanim s parkovacim miestom s dlzkou 5,25m. Neviem ci by vysiel predzonovy pocet, ale rozhodne aj 75% povodneho stavu by bolo mozno postacujuce.
04. máj 2023

Lubo

zdroj
04. máj 2023

Lubo

…opravujem, dlzkou 5,75m…
05. máj 2023

Lubo

Otazkou je, ci aj na kolme parkovanie boli aplikovane rovnake pravidla, kde volny priestor pred/za autom si vyzaduje 6m… .
05. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodorovné DZ (parkovacie pásy) a zjednosmernenie komunikácie a vyznačenie zvislými dopravnými značkami bude na ul. Slottu zrealizované po odsúhlasení zmeny ODI OR PZ v Trnave a vydaní určenia mestom Trnava.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
05. máj 2023

Dusan

Vazene mesto,robite si z tych ludi srandu lebo ako to maju chapat? Kde maju ti ludia parkovat kym sa mesto popr.ODI rozhybe?
Laskavo docasne zruste rezidencne parovanie pokial si to s ODI nevyriesite a nebude pre obcanov DOSTATOCNY pocet parkovacich miest,tzn. miesta pre obyvatelov+ miesta pre navstevy! Za takuto buzeraciu by sa nemuseli ani za totaca hanbit,ale vy sa mozete,mate zaco!
06. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Vodorovné dopravné značenie na Ul. J. Slottu bolo vyznačené, podnet je vyriešený.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania