Vajslova ulica-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jaroslav 10. mája 2023

Dlhodobo odstavené auto, ktorého interiér vyzerá ako brloh bezdomovca. Z vonku na jednej strane vylomené zámky a vzadu odlomený stierač. STK končí 22.6.2023. predpokladám, že nemá šancu prejsť. Evidentne dlhodobo odstavené auto. Je vidieť, že už malo aj upozornenie od MP. Prečo Trnava vôbec toleruje takéto autá. Máme problém s parkovaním, a takéto vraky sa presúvajú z rezidentských zón , tam kde je to ešte možné odstaviť. Pritom má legislatívne možnosti na riešenie odstavených áut.

10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie mestskej polícii.

Mestská polícia Trnava
11. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta.
Na základe Vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
23. máj 2023

Jaroslav

Dobrý deň

Zázraky sa dejú. Dnes som prišiel domov, auto bolo preč. Neviem ako sa to mestskej polícii podarilo, lebo za relatívne krátku dobu, niečo okolo mesiaca od nahlásenia je dlhodobo odstavené auto preč. Týmto sa chcem kompetentným poďakovať. Pokiaľ čítajú tieto riadky aj nadriadení, pracovníci MP si zaslúžia odmenu. Nezdá sa to, ale pri extrémne malom počte parkovacích miest sa nám trošku uľaví. Ešte by sa mohli pozrieť na to druhé auto, ktoré nám tu dlhodobo stojí. PN 926CH.
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako už bolo spomínané vyššie, auto sa v danej lokalite nenachádza.
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania