Starohájska ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Patrícia Ševčíková 11. mája 2023

Ako mamicka s dvoma malymi detmi a kocikom by som Vas poprosila vyriesit parkovanie pri poliklinike, kde je nemozne zaparkovat od zavedenia platenych zon. Mozno by pomohlo obmedzit maximalny cas parkovania napr na 3 hodiny, aby tam neparkovali ludia pracujuci v centre a podobne alebo zvysit poplatok.

11. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
11. máj 2023

Dusan

Problemy boli uz aj pred tym ,ale dorazili to tym ze rezidenti mozu v zone B parkovat zdarma, Kedze rezidenti maju malo miesta pred panelakmi tak z okolia parkuju pred poliklinikou,staci sa tam pozriet v sobotu alebo v nedelu kolko je tam aut! Tym padom sa situacia zhorsila na tolko ze aj v poobednych hodinach je tam problem zaparkovat.
Pomohlo by vyňať toto parkovisko zo zony B a dat mu specialny status,alebo kapacitne rozsirenie ,popripade celkovy zakaz parkovania rezidentov v zone B zdarma.
11. máj 2023

Lubo

Dusan, existuje za sucasneho stavu nejaky navrh, kam inam by mali rezidenti prilahlych zon R6, R3 a R2 preparkovat svoje auta okrem B parkovisk ? Pred Kauflandom tiez zostalo plno a to B zona pri kupalisku este len caka na svoju zaplnenost v kritickych casoch po 16:00.
11. máj 2023

Martina

Dusan, parkovisko pri poliklinikou je C( tam , kde su rampy),
Lubo, pri kupalisku B je uz teraz poobede plne, kedze su teraz treningy, a vecer je plne aut , kedze na slottu sa zrusilo vela miest. Ti, co pridu na kupalisko , aj tak nebudu mat kde zaparkovat
11. máj 2023

Ondrej

Patrícia Ševčíková>
Byvam tu uz 16r a parkovanie je tu stale problemove a bolo este aj pred parkovacou politikou (PP)
Predtym sice C-cko pri VUCke nebolo vzdy uplne plne hned od rana ale zato bola Starohajska a Tehelna plne a ludia co tu byvaju doobeda nevedeli zaparkovat pri vlastnom byte lebo nikomu bolo vela 02cento za hodinu az od druhej hodiny.

Aktualne je to plne stale a C-ko je uz uplne plane ale aspon musia za to ludia platit. Tehelna (R3) je dostupna, V Jame (R3) aspon par miest odlahlych sa najde

Bcka na Starohajskej su plne lebo sem chodia z inych oblasti a maju aj Bkovu kartu a po novom uz aj ludia z R6

Aby vam bolo jasno, zrusili nam tu dookola viac ako 50miest na statie, tak sa necudujte ze aj B-cka musime pouzivat. Mimochodom pre Starohajsku 4-9 je tu velmi malo R-kovych, lebo 3 velke kusy dali ako Bcko

Riesenie tohto problemu je uz v plane -> na predmetnom parkovisku bude vybudovany parkovaci dom
+ podla mna parkovaci dom aj na Clementisovej bude nutny

Dovtedy mozete zaparkovat drahsie na Rku (Tehelna, V Jame, Bucianska) alebo ist MHD
11. máj 2023

Ondrej

Dusan> A kde mame podla vas parkovat, ked nam zrusili pozdlzne parkovanie a parkovisko co mame pod domom prehlasili na Bcko ?
Skor opacne, z Bcka spravit R3
12. máj 2023

Dusan

Nastala tu mylka,otazka znela kde maju parkovat navstevnici polikliniky a nie rezidenti. Ospravedlnujem sa ,parkovisko je samozrejme zona C.
Treba mat napamati ze sem chodia ludia aj z okolia Trnavy a obcas aj z dalsa,takze tuto katastrofalnu situaciu by malo mesto riesit promptne o com pochybujem pokial bude vedenie mesta take ake je.
Mimochodom dnes je clanok v TH ze kaufland ide dat rampy a uz sa tesim ked to da da aj tesco a bude vymalovane!
No a kde maju parkovat rezidenti?
Odpoved je jasna ,boli volby a vy hmm.. ste sa na to,tak teraz mozete ist prosikat na mesto aby ste priestor ktory patri vsetkym a nie jednemu mohli za vysoke dane aj vyuzivat,ine vam nezostava.
14. máj 2023

Zdenko

som z Podjavorinskej a spomínam si,keď som sa tu v odkaze pre starostu (jesen 2021) a po iných ,,fórach,, naťahoval po zavedení tohoto ,,sociálného experimentu,, s ,,mestom,, a s inými Bročka pozitív členmi jeho sekty ,že nedostatok parkovacích miest riešit spoplatnením parkovacích plôch ,ktoré nám tu vybudovali minulé generácie a nebudovať nové,nie je riešenie.Spolubesedujúci na mňa buď kašlali,alebo ostro reagovali,že Trnavu pre trnavčanov a podobne.Tak som prestal môj Don Quijotský boj,a povedal som si ok,pokial sa to týka len malej Podjavky,nemá zmysel bojovať.Ľudia sa ozvú,až keď sa to bude týkať konkrétne ich.A pozrime sa.Neprešli ani dva roky a dopadlo to presne ako som predikoval.Bročka svojím bezohľadným rušením parkovacích miest (Študentská,Žarnova atď) zahnal podstatnú časť trnavskej moto verejnosti do kúta.Hrdí sa novým parkoviskom na mieste kde hlúpo zrušil mestské trhovisko,ale ono to nestačí.Zrušil viac ako akože vybudoval.Ľudí sa to začína bytostne dotýkať ,a začínajú sa ozývať .O dod×banom dopravnom značení radšej už ani nechcem písať.Ale nedá mi nespomenúť jednu šialenosť za všetky,jednosmerky zo Študentskej,kde ale môžu íst bicykle do protismeru.Takže TRNAVČANIA.Dokedy ešte budeme trpieť samoľúbe rozhodnutia tohoto predraženého odborníka ??
14. máj 2023

Lubo

Ani v Amsterdame som si nevsimol take riesenie. Mimo Amsterdam boli zaujmavo riesene na jednopruhovej, ale zaroven obojsmernej ceste cyklopruhy, ktore boli ale riadne oddelene/vyznacene. V pripade stretu aut v protismere, museli auta pouzit cyklopruhy na vyhybanie sa (vid. obr. 04/2023). V meste vsak domaci vodici davali o sebe vediet trubenim, ked sa snazil niekto dat prednost cyklistom mimo povinnosti, rovnako cyklisti nestrpeli chodcov na cyklotrase, aj ked bolo zjavne, ze sa v zone nezmestia na chodnik.
14. máj 2023

Lubo

Este doplnim, zaznamenal som len takyto zdielany priestor/cestu pre vsetkych (pesich, auta jednosmerne, motocykle a biky obojsmerne). Auta tadial vsak jazdili krokom a ojedinele.
14. máj 2023

Dusan

Podla ucasti na volbach si kopec trnavcanov myslelo ze sa ich to netyka a zrazu zistuju ze tomu tak nieje a denne im hrozi pokuta.
Neviem co cakali ludia co na volby nesli ze co pan arogantny spolu s druzinou budu robit,myslim okrem zvysenia platu primatora na maximum hned na prvom zasadnuti.
Aj ked sa ma to zatial netyka a ani nebude kedze parkujem vo dvore to co sa tu deje mi nieje lahostajne.
Verejny priestor patri vsetkym trnavcanom a nie jemu a par poskokom.
Ja sa len cudujem ze este nikto nezacal zbierat podpisy,nie som si isty ,ale tusim 30% opravnenych volicov staci na nove volby. Jedine ze by to tak vacsina chcela.
15. máj 2023

kolombo

Netáraj tu o poskoch.Pritom sám si poskok..Ja bývam na v Zóne R3 a tu sú ľudia moc spokojných.Voľných miest je tu dosť aj pre cez poľných.To že nechcú platiť je ich problém.
15. máj 2023

Zdenko

o poskokoch netára.Pozrel som si jeden prenos z mestského zastupiteľstva,myslím,že to bolo hneď prvé ustanovujúce zastupiteľstvo a radšej som to hneď vypol.To sa nedalo pozerať.Toľko arogancie zo strany ,,kliky,, okolo pána primátora som jednoducho nezvládol .
17. máj 2023

Lubo

Mohli by aspon navoleni poslanci ci kandidati tu komentovat alebo aj odpovedat pod vlastnym menom ?
17. máj 2023

Zdenko

Toho sa nedočkáš.Oni sú silní len v rákoši pod krídlami plešateho kohúta.Alebo od svojho PC.Ja som tu v jednej z mojích , , debát,, ohĺadne parkovania na Podjavorinskej narazil na 100% na plešatého Sagana.Podľa informácii,ktoré mal to musel byt určite gazda z radnice,alebo niekto veĺmi blízky z okolia cyklistickej kliky.Arogantný tón sršal z každého jeho slova.Keď som ho oslovil priamo že ,,Peťko to si Ty,, ,to bolo ako keby som pichol do osieho hniezda.Silou mocou chcel prísť ku mne domov a vysvetliť mi pravdu Jehovovu.Normálne som sa zlakol a vycúval z tej debaty.Ale ten štýl sa nezaprel.Presne ako na mestskom zastupiteľstve.Arogantný,hnusný,odporný.Následne som spravil to,čím celý život opovrhujem-zriadil som si fcb konto a oslovil ho.Toho čo berie 7.000 mesačne.Hneď ma blokol.Takže,HRDINA ako remeň.
18. máj 2023

Adrián Mních

Odporúčam ( Bučianska, Clementisa) parkovať pred školou UCM - vchod od Lidla na družbe
06. júl 2023

Ondrej

Parkovanie by sa od novembra 2023 mohlo zlepsit, kedze uz tam nebude tak jednoducho parkovat 120 aut

Toto je dobre prechodne riesenie dokial sa nepostavi parkovaci dom.


https://www.trnavskyhlas.sk/c/35465-parkovanie-pri-poliklinike-byva-problematicke,-zmena-moze-prist-v-novembri
21. august 2023

Ondrej

Znova mesto pripomina:

https://www.trnava.sk/sk/aktualita/zmeny-parkovania-pri-poliklinike-prinesu-viac-volnych-miest-pre-pacientov


Zóna C je aktuálne spoplatnená v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 h, od 4. septembra sa tieto časy upravia. Platiť sa bude naďalej iba v pracovných dňoch – od 7.00 do 19.00 h, víkendy na tomto záchytnom parkovisku ostanú bezplatné. Aj prvá hodina bude naďalej zdarma ako teraz. Druhá hodina bude stáť 0,50 eur a každá ďalšia 1 euro.
04. január 2024

Ondrej

Zas a znova narazame na to, ze OPS nie je realny ticketing tool. Cize jednotlive oddelenia nemaju pred sebou svoj zasobnik podnetov a nadriadeny nedostavaju report otvorenych podnetov.

Podnet poslany na odbor dopravy a za 6mesiacov sa k nemu nevijadria ? Pritom z mojho pohladu je podnet uzavrety:
1) mesto zrusilo moznost zakupenia parkovacej karty
2) parkovaci dom na danej lokalite je v procese
04. január 2024

Lubo

Mestu pre pozitivnu statistiku ku ziskania vedra staci do 14 dni od zverejnenia podnetu napisat, ze posuvaju na riesenie a uz sa nemusia roky o nic ine starat. Mam takto aj niekolkorocne podnety bez vyriesenia, casto bez odpovede k veci. Az ked som ich zadal ako poziadavky cez podatelnu, zacali ich v OPS….uzatvarat ;). Skratka, tu sme pri velkych investiciach, pripadne este zabera aktivizmus, peticie (napr. k zrusenej MHD). Kto by sa uz bavil ci riesil “drobne” opravnene podnety danovych poplatnikov, ktori im asi mizerne prispievaju na mzdy, ci co.
24. január 2024

Roman

Zdravím Vás Lubo,
Tiež mám podobne skúsenosti s OPS pre Trnavu. Niektoré moje podnety majú už takmer 10 rokov...bez vyriešenia alebo bez odpovede. Zaujala ma tá informácia o riešení cez podateľňu. Viete sem prosím napísať bližšie ako to funguje, pripadne dať nejaký link na daný proces? Zaujíma ma hlavne či je to možné cez webovú aplikáciu alebo treba prísť osobne na mestský úrad alebo azda poštou? Aké boli Vaše skúsenosti?(nejaký príklad)
Dopredu ďakujem
Roman
24. január 2024

Lubo

Roman, klasicky napisana ziadost na vyriesenie poziadavky a prilozil som znenie (rovno vytlacil) z OPS (mal som 23 poloziek, odkazy OPS v statuse ignoracie). Moja ziadost vsak zaroven obsahovala druhu cast - npoziadavky na informacie podla “211"ky”, kde Vam musia odpovedat do 7 dni, alebo Vam v tom case napisat, ze si beru dalsich tusim 8 dni. Odporucam v tomto pripade byt presny a strucny, kde je potrebne zadat Vase udaje a akym sposobom chcete aby Vam odpovedali. Myslim, ze aj mailom by to mali stacit, teda aspon tak to stacilo napr. pre MIRRI. OPS je nastroj 3. strany, kde poziadavky mozu ignorovat aj 10 rokov. Staci im ked odpovedia do 14 dni ze riesia a maju mozno zarobene na zlaty kybel. Nastroj hodny hadam 21. storocia ale nutia Vas pouzit nastroje storocia 20.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania