Ulica A. Žarnova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adam 18. mája 2023

Dobrý deň, istý pán viceprimátor M.K. povedal, že takto parkujú len chrapúni. Chcem sa opýtať toto je potom čo? Fotka je staršia ale takto to tam vyzerá každý deň a policajtov som tam nevidel tuším ešte kvôli tomu. Aj keď je na ceste značka zakaz zastavenia (okrem sanitiek) tak na chodníku a prechode nemajú čo robiť alebo sa mýlim? (Vodiči sanitiek sú v tomto nevinne samozrejme), buď nech im spravia parkovisko na tom trávniku vedľa alebo nech tam neparkujú. A keď tam ešte raz uvidím parkovať na prechode alebo chodníku sanitku tak si tam nacúvam ku vchodu alebo zaparkujem na celej šírke chodníku a budem čakať na policajtov a Boh ich ochraňuj keď budú vyťahovať "papuču" alebo mi niečo lepiť na okno. Pozdravujem celú radnicu, ktorí vodu kážu, a víno pijú!

18. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
18. máj 2023

Robo

Vozidlá so zvláštnymi výstražnými zvukovými znameniami alebo svetlami
§ 40
(1)
Vodič vozidla s právom prednostnej jazdy nie je povinný dodržiavať povinnosti a zákazy ustanovené týmto zákonom okrem povinností podľa § 3 ods. 2 písm. c) a § 4 ods. 2 písm. a) až f), pričom je povinný dbať na potrebnú opatrnosť tak, aby iných účastníkov cestnej premávky neohrozil.
(2)
Vozidlá s právom prednostnej jazdy sú vozidlá
a)
ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, Vojenského spravodajstva a civilnej ochrany obyvateľstva, ktoré určí príslušný minister,
b)
Hasičského a záchranného zboru, ostatných hasičských jednotiek,Horskej záchrannej služby, záchrannej zdravotnej služby a banskej záchrannej služby pri plnení úloh spojených so záchranou života a zdravia osôb alebo materiálnych hodnôt,
c)
Slovenskej informačnej služby, ktoré určí riaditeľ Slovenskej informačnej služby,
d)
Národnej rady Slovenskej republiky pri preprave ústavných činiteľov alebo členov zahraničných delegácií a pri plnení úloh spojených s takou prepravou,
e)
vlády Slovenskej republiky pri preprave ústavných činiteľov alebo členov zahraničných delegácií a pri plnení úloh spojených s takou prepravou,
f)
Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky pri preprave ústavných činiteľov alebo členov zahraničných delegácií a pri plnení úloh spojených s takou prepravou,
g)
Ústavného súdu Slovenskej republiky pri preprave jeho predsedu,
h)
Najvyššieho súdu Slovenskej republiky pri preprave jeho predsedu,
i)
Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky pri preprave jeho predsedu,
j)
Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky pri preprave jeho predsedu,
k)
Národného bezpečnostného úradu pri preprave jeho riaditeľa,
l)
Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky pri preprave generálneho prokurátora,
m)
obecnej polície, ktoré určí obec.
18. máj 2023

Adam

Toto si môžeš strčiť za klobúk akurát tak. Urgentný príjem kde chodia sanitky s výstražnými zvukovými a svetelnými znameniami je z bočnej strany.
18. máj 2023

Robo

Potykali sme si? A sanitky chodia do rôznych ambulancií, nie len na urgent! Vozia chorých, imobilných a starých ľudí aj cez ten vchod, pretože ambulancie sú aj tam hneď v chodbe.
18. máj 2023

Adam

Neštvi ma prosimta. Keď sanitky nemajú zapnuté výstražné ani svetelné znamenie tak predsa musia dodržiavať pravidlá nie? Keď policajti niečo riešia majú zapnuté majáky takisto aj hasiči. Takže tie sanitky tam nemajú čo robiť. Má sa tam spraviť parkovisko. Pekný deň prajem.
18. máj 2023

Adam

Si len ďalší alibista. Prečo sa teda nepostavia na cyklochodnik a tam ich nevykladajú? To už by sa tebe a ďalším ekoteroristom na bicykli nepáčilo co?
18. máj 2023

Robo

Pane, potykali sme si? Nie vždy majú pri riešení zapnuté majáky či policajti alebo hasiči... Ste frustrovany a hľadáte problém, kde nie je!
18. máj 2023

Adam

Ty kks. Mňa z teba....máš pocit, že sanitky na fotke niekoho vykladajú? Sú tam odparkované a nemajú tam čo robiť? Co máš 80 rokov, že ti mám vykať? Posledná správa odomna, robte si co chcete už ma to nebaví.
18. máj 2023

Adam

Ak policajné auto nemá zapnuté zvláštne výstražné znamenia, nie je vozidlom s právom prednostnej jazdy. Týka sa to aj sanitiek či hasičských vozidiel. ( teda týka sa to aj sanitiek logicky) a skončil som. Už ma nebaví táto stránka, kde sa riešia len odpadnuté haluze so stromov a to, že niekde nieje pozametané.
18. máj 2023

Robo

"Ani to však neznamená, že by jeho vodič v spomenutom prípade porušil dopravné predpisy!" Treba čítať dokonca a nie len čo mi vyhovuje...
18. máj 2023

Dusan

To ze su tam tie sanitky problem nieje,problem je ,ze tam zjavne parkuju a obmedzuju vodicov a podla foto zjavne ohrozuju chodcov.
Je to jednoducho nedoriesene tak ako bambilion veci v tejto dzedzine.
Vsetko bude trvat len dovtedy pokial sa niekomu nieco nestane,idealne nejakemu papalasovi,popripade pribuznemu,vtedy nastava najrychlejsia cesta k vyrieseniu situacie.
18. máj 2023

Adam

Ach bože.
" Ďalšou možnosťou je výnimka vyplývajúca zo zákona o cestnej premávke. Platí len v mimoriadnych a nevyhnutných prípadoch a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky."

To akože neohrozujú cestnú premávku, najmä chodcov, ktorí musia zísť na cestu? A odkiaľ máme vedieť, že majú výnimku? A to každý deň sú tam mimoriadne a nevyhnutné prípady, že tam musia takto stáť? Ako by sa páčilo cyklistom keby sanitky stoja na ich milovaných cyklochodníkoch? Vedľa je trávnik, snáď nebude vadiť keď sa tam spraví pár parkovacích miest. Najohrozenejší sú chodci, hlavne mamičky s deťmi, starší ľudia a invalidi, potom cyklisti, a až potom autá. A UŽ SOM DODEBATOVAL. Mne ide hlavne o ochranu chodcov, pretože aj ja tam chodím ako pacient a keď idem na aute tak pozorne pozerám či niekto nechce prejsť spoza sanitky cez prechod a nejdem 30kmh ale 10kmh. Nech to vyriešia a bude to bezpečné miesto pre všetkých.
18. máj 2023

Zdenko

Dnes som vychádzal z arealu nemocnice cez hlavnú bránu.Bolo okolo pol štvrtej poobede,za mnou z areálu dve autá,zľava od patologie zvrchu tri autá,sprava od Kolarovej taktiež tri.Pri spomínanej zákazovej značke stála sanitka a cez krásny širomý cyklochodník išli dvaja cyklisti ,ktorí chceli prejst popred vrátnicu smerom hore k paralógi-Lídl križovatke.Posúvali sme sa po desiatkach cm a jeden účastník premávky uvolňoval prejazd ďalšiemu účastníkovy po kúskoch.Do toho trčali zo zeme čierno-biele ,,pupáky,, ktoré označovali cyklochodník.Aj pri najlepšej vôli som musel po nich prejsť.Bol to brutus.Ten degeš z radnice surovo urezal z cesty spomínanými ,,hrbmi ,,zo zeme v ose odbočovania doprava.Neverím ,že to takto schválil dopravný inžinier.Zajtra mám dovolenku a fakt obetujem pol hodinku môjho voľna a idem to natočit na telefón.Posielam do TV ako námet ,ako sa dá dá tvrdohlavosťou jedného blbečka z radnice dohúkať doprava pred nemocnicou v Trnave.V telke majú lepšie kamery ako ja, a verím že túto šialenost čo ten exot spáchal zaplatil z naších daní dajú do hlavných správ.A to sa chlapsky priznám,že som ho 2x volil.Mea culpa,mea maxima culpa.
18. máj 2023

Adam

Presne tak páni Dušan a Zdenko, súhlasím s vašimi ľudskými názormi...ale tuto bezcitný Robko bude písať, že to je normálne, keď mamičky s deťmi musia zísť na cestu, lebo chodníky sú obsadene. NO NENI TO NORMÁLNE! Hlavne, že papaláši a vypálnici z radnice a neviem odkiaľ vraveli, že robia mesto hlavne pre ĽUDÍ.
18. máj 2023

Adam

Jak takto uvidím nejakú sanitku stáť, vyťahujem telefón a volám policajtov ale nie mestských vypálníkov ale štátnych, mestskí by aj tak nemali čas, oni sa musia voziť na aute po parkoviskách. Pán viceprimátor a radniční páni, toto není chrapúnstvo?
18. máj 2023

Adam

.....
18. máj 2023

Adam

.....
18. máj 2023

Zdenko

nie,nie je.Peter B. bude chodit po Slovensku a ukazovať dalšim primátorom,akú má odvahu a aj napriek protestom,,frflošov,, má odvahu presadzovať cyklochodníky.Nech ich buduje,ale nie na úkor bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.O zrušených parkovacích miestach už ani nemám náladu hovoriť.V tu popisovanom probléme som doteraz nepochopil,prečo,,cykláč,, neťahal hore po Dohnanýho.Všetky pozemky sú mestske,most pod železnicou má dostatočnú širku a mohol to pripojit pri klientskom centre cez prechod pre chodcov.Napadá mi jediná odpoveď.Nestálo by to veľa peňazí ako na Žarnovej ,a ťažko by sa tam upratovali provízie.
19. máj 2023

Peto

Páni, len pre upresnenie, tie sanitky ani nie sú sanitky. Sú to "taxiky" pre pacientov - Dopravná zdravotná služba. Nemajú majaky. Môžu získať len prenosný majaky po splnení podmienok a schválení ministerstvom vnútra. Takýto maják sa nepoužíva stále, ale len v konkrétnom prípade, napr prevoz orgánov na transplantáciu. Z toho titulu tam maximálne môžu zastaviť, vyložiť pacienta (možno ho odprevadiť) a auto zaparkovať niekde inde. To odprevadenie môže trvať aj desať minút ak sa pacient hýbe veľmi pomaly.
19. máj 2023

Peto

Zabudol som dopisat, že to teda nie je vozidlo s právom prednosti jazdy (pokiaľ nevykonáva prepravu s majakom).
19. máj 2023

Zdenko

Ešte odkaz pre Adama a k tomu volaniu policajtov na odstavenú sanitku:Zopár faktov z histórie :
Najstaršia zachovaná zmienka o nemocnici pochádza z roku 1490. Základný kameň nemocnice ako ju poznáme položil 4. októbra 1824 župan Leopold Pálfy. Nový pavilón chirurgických disciplín je z roku 2007.Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť na 640 lôžkach kde sa lieči ročne viac ako 20 tisíc pacientov. pozostáva z 9 kliník a 17 oddelení.A teraz prepneme do súčastnosti: V ROKU 2022 DO TOHOTO FUNKčNÉHO SYSTÉMU ,KTORý HISTORICKY PRETINAL KLUDNU ULICU A.ŽARNOVA POSTAVI NEJAKý DEMENT CYKLOCHODNíK A MY,DISKUTUJÚCE OVCE IDEME LYNčOVAŤ VODIčOV SANITKY ZA BEZOHĽADNÉ PARKOVANIE . CRRN,CRRN BUDÍčEK,PRIPADA VÁM TO NORMÁLNE ?????? VEĎ V TEJ SANITKE MôžE BYŤ AKO PACIENT VÁš OTEC,MAMA,ALEBO DOKONCA VY.CHYBA JE UPLNE INDE A SEDÍ NA RADNICI A ZVYSOKA KAšLE NA POTREBY OBčANOV MESTA,KRAJA,OKRESU.ON CHCE MAŤ CYKLOCHODNíK .NABUDÚCE HO POSTAVí STREDOM VAšEJ OBýVAčKY .
19. máj 2023

Jozino

+ pri nemocnici parkovanie :
Brat viezol zranenú osobu do nemocnice(podotýkam veľmi zranenú ) po okamžitom uchopení lekárov cca po 5-7min sa vrátil k autu po doklady a ... už sa mu vypisovala pokuta za parkovné .

Tak si nejako vysvetlili, ale ak by prišiel už trošička neskôr rieši pokutu. A to ešte malú dohru- ušiel si kúpiť teda rýchlo lístok , pán policajt čakal ... ale automat aj tak nefungoval =))

Ako vymyslieť aspoň 15min na vyloženie pacienta bez pokuty na tomto mieste ?možno aj v iných častiach Trnavy - ak niekoho priveziete, niečo prevezmete pri nejakom činžiaku, kde sú zóny veď hneď všade platiť,platiť, platiť ?
24. máj 2023

erik

Re:5ulo tie sanitky aj ked su prevozove tak maju vystrazna a zvukove zariadenie majak takze sluzi aj k prevozu s majakmi, sam som niektore z nich videl😉🚑
24. máj 2023

Peto

Na uvodnej fotografii mozes vidiet sanitku v pozadi a prevozove vozidlo vpredu. To prevozove nema majaky. A ak ma majak, tak len prenosny. Tak kaze legislativa, ktora urcuje aj vynimky, kedy prenosny majak mozu pouzit a ci ho vobec mozu vlastnit.
Ak si ich videl v prevadzke s majakmi, tak bud plnili vynimku, alebo pan sofer nepozna legislativu.
Ono aj samotna stranka spolocnosti Marea https://www.merea.sk/dopravna-zdravotna-sluzba/ uvadza rozdiel medzi nimi a sanitkami rychlej zdravotnickej sluzby:
"Záchrannú zdravotnú službu voláme vo chvíli náhleho nešťastia alebo pri závažných akútnych zdravotných ťažkostiach, a to prostredníctvom liniek 155 alebo 112. Dopravnú zdravotnú službu (DZS) využívame pri plánovaných cestách spojených s lekárskou starostlivosťou. Termín prepravy si musí pacient vopred dohodnúť a objednať."
Cize na zaklade tohto nema opravnenie pouzivat vystrazne zariadenia pre pravo prednosti jazdy. Co nemusi platit pri preprave biologickych materialov nie vo forme ludskej bytosti, ale vo forme vzoriek, odberov, organov na transplantaciu.
25. máj 2023

Adam

Páni, je to VYRIEŠENÉ! 😂
25. máj 2023

Zdenko

bravoo,pán Bročka,bravooo.Tak to je teda riešenie.Ale ako som písal v príspevku vyššie.To dementné riešenie s cyklochodníkom pred vchodmi do starého a nového špitálu nemohlo regulérne prejst cez dopravného inžiniera.To si Plešoun vydupal cez mŕtvoly.On chce,on chce... .Takže v brutus upchatej Trnave odstavíme cestu.Neuveriteľné.Je mi do plaču akého vola tam máme na radnici.A aj mojim pričinením.Tak jemu nestačí likvidovať parkovacie miesta.Nabudúce dá zrušit Hospodársku ulicu a postaví tam parčík.Ale za 20 milionov.
25. máj 2023

Zdenko

to mínusko čo som dostal znamená,že Peťo B.číta túto ,,debatu,,Aspoň poznáme jeho nick. Žiaden trnavčan ,čo pozná danú problematiku nemôže schvalovať odstavenie Žarnovej ulice od vrátnice špitála dolava a jej premenu na slepú ulicu.Už da teším na dopravné značenie,,Slepá ulica-neplatí pre bicyglo Peťa B. Btw.Peťo a rozmýšlal si nad tým,že ľudia čo majú kúpené byty s garážovým státim v polyfunkčnej budove na konci Žarnovej ulice budú môcť pri východe z domu mócť pri vjazde na Dohnányho odbočit len doprava ?To bude super,že ?Vyhnať ich na Dohnányho .Nech sa upchá trochu viac.
25. máj 2023

Peto

Zdenko, ja stale nerozumiem tym argumentom o cyklaci a uzkej ceste.. Cyklac vam vadi, lebo zuzil cestu, ktora splna normy STN. Parkujuce auta zuzujuce cestu vam tam nevadili. Tie auta tam boli by som povedal o kus nebezpecnejsie - otvaranie dveri, vystupovanie ludi, alebo kedykolvek mohol niekto spoza auta vyskocit, mozno dieta.. do toho sa tam plietli po ceste cyklisti, takze ste ich museli obiehat cez stredovu ciaru.. Aktualne je ta ulica opticky prazdna a prehladna, mate prehlad o diani na nej.
Dnes som si to bol obzriet, kedze som bol v nemocnici na navsteve (a aby som prihodil polienko do ohnika, bol som tam na bicykli, lebo sa to da bezpecne z druheho konca TT). Jediny problem, ktory tam aktualne vidim, su 4 oddelovace cyklacu od cesty, ktore su umiestnene od vratnice po priechod pre chodcov. Vsimol som si totiz, ze vacsie auta maju tendenciu si to pri odbocovani vpravo extremne nadbiehat, pretoze nevidia, kde sa nachadza ten oddelovac. A kvoli tomu tam vznikali kolizie ak z protipruhu chcelo auto odbacat na vratnicu.. nepomestili sa. Cize staci dat prec 2, mozno vsetky 4 oddelovace a odbacanie bude absolutne bezproblemove.. take iste, ako bolo v case, ked tam stali auta.
Uzavretie casti ulice mi dava zmysel z dovodu, ze tadial nechcu tranzit, ktory tam bol, cize ukludnenie. Priznavam, ja som si tadial tiez parkrat v spicke skratil cestu. Pri tomto rieseni mi tiez ako prve napadlo, ako budu domaci a podniky vychadzat na Dohnanyho, pretoze silno pochybujem, ze tam bude semafor. Takze som velmi zvedavy na riesenie tohto useku. Tu sa na druhu stranu ponuka Lancaricove riesenie - ten chcel napojit Zarnovovu na Tamaskovicovu.. deli ju len par metrov.
25. máj 2023

Peto

Tieto prve dva robili vacsim autam problemy, kvoli nim si nadbiehali do protismeru.
25. máj 2023

Zdenko

Takže,ešte raz sa opýtam.Prečo nemohol byť ťahaný ,,cykláč,, cez Dohnányho ? Argumenty o šírke ,,cykláča,, pls nedávať.Chodím-jazdím po tej ulici 4x za den 6 dní v týždni.Nikdy tam nebolo ,,narváno,, cyklistami. Pár bicyklov ide sem tam hore,sem tam dole.Tú ,,dialnicu,, čo tam Peťo postavil .Nechápem.Podla mňa jediným zmyslom tej D1 bolo buď niečo si dokázať,/krpatý chlapi si vraj kupujú veľké autá / alebo,aby to stálo hromadu peňazí.Btw.všimli ste si ,obyvatelia mesta,ako sa samospráva stavia k údržbe hotových ,,investičných akcii,, ? Keď je investícia hotová,začne sa to rozpadať,zarastať burinou.A mesto si to nevšíma.
25. máj 2023

Adam

No musím povedať, že 5ulo má veľmi rozumné a racionálne názory a chápem aj Zdenkovu frustráciu. Mne napríklad nevadia (aj keď veľmi rád šoférujem, ale rád sa aj prejdem, bicykel nemám) cyklisti, ani chodci, ani invalidi, ani mamičky s kočíkmi...chcel som len týmto podnetom docieliť aby sme sa všetci rešpektovali a dodržiavali pravidlá, či už vodiči, chodci alebo cyklisti, ja som rád sa cyklochodniky keď sú na normálnom mieste (Špíglsál je úplná katastrofa), aspoň má vodič aj cyklista svoj priestor a neprekážajú si. A s tou odbočkou zo Žarnova na Tamaškovičovu by to bol dobrý nápad, lebo aj tak na tom parkovisku vzadu sa ťažko parkuje a otáča, takto by tam mohli byt dobudované zrušené park. miesta popri ceste. 👍✌
25. máj 2023

Adam

Takže ak sa vyrieši prístupová cesta pre ľudí, ktorí majú v tej plánovanej slepej ulici bydlisko alebo prevádzky, tak to bude nakoniec aj dobrý nápad. Sanitky budú mať kde parkovať a chodci hlavne mamičky s malými deťmi, dôchodci a invalidi budú môcť bezpečne prejsť cez cestu :) .
25. máj 2023

Zdenko

Adam.Vyše 20 rokov denne dochádzam do hlavnej dediny autom.Rodičia bývajú v areály nemocnice v špitálskej bytovke.Večer chodím,, robiť kroky,, a vždy prejdem z Podjavky cez Kolarovú na Žarnovu do areálu nemocnice ,a späť.Robím mame nákup a cez špitálsku bránu chodim cca 10x týždenne.Prosím,nesnažme sa vsugerovať si,že to čo robí pán primátor,je vždy v prospech obyvateľov mesta.Som vodič,cyklista,chodec.Áno,páčia sa mi cyklochodníky.Je to bezpečné.Rýchle.Ale.Teraz prosím nepchajme hlavu do piesku.Tak ,,dohúkaná,,doprava ako je teraz nebola nikdy v Trnave.Na Podjavke sú prázdne parkoviská.Bročka vyhnal všetky autá.Obchodné reťazce začínajú ,,zamykať svoje parkoviská.Kde to skončí ? Trnava je okresné,krajské mesto. Chodí sem množstvo ľudí lebo Trnava je okresné a krajské mesto a je tu veľká koncentrácia priemyslu,služieb,obchodu.A do toho všetkého vlezie pán primátor , začne ľuďom ,,znepríjemnovat život,,Nie preto,aby ľudia žili kráľovsky.Ale preto,aby si kráľovsky žil on.
26. máj 2023

Peto

Zdenko, skuste sa chvilku odosobnit od svojich pocitov a pozrite sa na fakty, preco je chodnik tam, kde je.
1. Existuje mapa s nazvom Koncepcia cyklotras, podla ktorej sa postupuje. https://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment2/ourak/ourak_KRC_Trnava_01-2022.pdf - Na zaklade tejto mapy sa robia useky cyklacov tam, kde to aktualne situacia dovoluje, cize je to planovanie do buducna aby sa nestalo, ze sa urobi cyklac od nikial nikam.
2. ako by takyto cyklac napojili na existujuci smerujuci z promenady? Kadial by viedol? Kde by pretinal Kollarovu?
3. kadial by siel po Dohnanyho ulici? Pretoze od mosta k prvej krizovatke su v trase vysadene stromy (ojoooj, to by bolo reci ze stromy idu prec, aj ked male); za krizovatkou pokracuje chodnik, ktory je v susedstve s pozemkami Slovenskej republiky (nemocnica) - plot a chodnik maju spolocny okraj. Kedze je Dohnanyho hlavny tah, je blbost ho zuzovat kvoli cyklacu. To by este len bol humbuk
4. bezpecnost - cyklista by tu musel prejst cez dve krizovatky kym by sa dostal ku kruhacu
Ludia po fejsbukoch pisu, ze nikto tadial nechodi.. no lebo ked oni nevideli, tak plati, ze nikto nevidel. Konkretne ja vcera cestou do nemocky som mal pred sebou troch niktosov - dvaja mladi a jedneho starsieho pana, ktoreho som predbehol. Oproti sla mamicka s malym 'niktosiatkom' a daleko za nimi pan na takom elektrickom skutro-voziku alebo co to bolo. Pre takychto ludi je ten cyklac uplne najvac mega.
Na Zarnovovej je aj scitac bicyklov u miestneni v urovni obytneho domu. Za poslednych 7 dni tadial preslo 4597 bicyklov. Keby bol druhy scitac pred vratnicou, vedeli by sme aj, kolko ludi na cajgloch ide do nemocnice. Takto vieme len cca tranzit. Nevieme z tohto cisla zistit, kolko ludi ide od mesta do nemocky. Priemerne 656 cajglov denne, v case skaredeho pocasia okolo 520, v case krasneho pocasia 770.. ak ratame, ze su to ludia, ktori idu tam aj spat, tak to mame o 328 aut denne menej aut, ktore by mozno vyuzili Dohnanyho, Zarnovovu alebo ine cesty. Vystupy z citacov su volne dostupne https://smart.trnava.sk/bicycles
Nesmieme byt sebecki a hladiet len na motoristov. Trendom vo svete je presmerovavat ludi na alternativne sposoby dopravy a umoznit bezpecny presun najma tym najzranitelnejsim - dochodci a deti, alebo ako bolo vyssie spomenute aj ludom, ktori si neveria, maju zlu skusenost, boja sa. Samozrejme k dokonalosti chyba fungujuca MHD, co je v TT tragedia, ale optimisticky verim, ze sa to pri nadchadzajucej optimalizacii aspon o kusok zlepsi.
Dalsi zaujimavy argument anti-cyklo je, ze ako pojde chory, zraneny do nemocnice. No tak, ako aj kedysi sa chodievalo - kto ma moznost, pojde autom, alebo ho niekto odvezie. Kto nemoze, moze si objednat zdravotacky taxik, alebo obycajny taxik, alebo pojde MHD, alebo pojde z inej dediny vlakom/busom na stanicu a kusok prejde. Alebo aj na bicykli. U nas v rodine nebolo auto az kym som si ho ja nekupil, cely zivot zijem na dvoch kolesach ci po meste, alebo na navstevy strych rodicov mimo mesto a radsej pojdem po meste cajglom ako chrochtadlom co zere aj travu okolo cesty. Poznas to - kto chce, hlada sposoby; kto nechce, hlada dovody.
A co sa tyka parkovisk na Podjavke.. ked boli plne, bolo zle. Ked su prazdne, je tiez zle. Co vlastne chcete? Predtym tam auta parkovali popri ceste nadivoko hala-bala, teraz je to upratane a domaci nemaju problem zaparkovat.
A rypava otazka na zaver - napis mi aspon jeden/dva dovody, aka je suvislost cyklacu na zarnovovej a kralovsky zivot primatora. Myslis, ze doma v obyvacke sleduje naskakujuce cisielka a cim viac cisielok, tym viac kral? Pripadne ak mas podozrenie na nejaku trestnu financnu cinnost, tak tu mame moznost podat podnet na OČTK.. moznosti je vela.
26. máj 2023

Zdenko

Vážený pán ,,Sulo,,Spomínané prepojenie cez Kolarovú smerom na promenádu by bolo cez prechod pri klientskom centre.Dal by sa tam semafór a popred klentské centrum by sa napojila promenáda.K rúbaniu stromčekov,stromov.Ked sa robil cykláč cez Žarnovu ,popred Pezinsku,cykláč popred starú políciu.Koľko stromov padlo dole ?V rámci platnej legislatívy sa vyrúbané dreviny nahradili.A všetci sa tvária,že ok.Preto si myslím,že Greenpeace by bol v klude.Pre info ako veľmi by to mesto hnevalo dávam link: https://pravdaotrnave.wordpress.com/2018/11/04/brocka-chce-v-meste-potichu-vyrubat-vyse-700-stromov/ Čo sa týka vlastníctva pozemkov ,,Slovenská republika,, čo je nemocnica,iste by nebol problém získat súhlasné stanovisko cez Dohnányho tak,ako ho dal JUDr.Šrojta cez Žarnovu ulicu.Podotýkam ako prvý riaditel v slede,lebo jeho predchodvovia to odmietali preto,čo sa nakoniec aj na Žarnovej ulici stalo. (Dopravný kolaps.) Spomínaný cykláč by istotne neubral nič zo šírky cesty na Dohnányho,lebo by cez cestu neišiel.Aj most na spomínanej ulici má dostatočnú dimenziu na chodníku pre pešich.(Vídavam tam pracovať zametacie autičko ,takže istotne spomínané množstvá cyklistov by absorvoval) Čo sa týka napojenia na Zelenečskú,nevidím dôvod íst nejako inak cez križovatku,ako je to teraz.Jednoducho by sa z Dohnányho odskočilo či pred Zubnou klinikou cez uličku,alebo sa potiahlo za Zubnou klinikou popred Astasat a napojilo tak ako je teraz napojené.Na Žarnovej ulici by nemuselo padnúť za tento nezmysel veľké množstvo parkovacích miest pre ľudí,ktorí by tam istotne radi zaparkovali.Ohľadne ponôs od nás,ľudí z Podjavky za preplnene-nepreplnené sídlisko.Už nespočetne veľa krát sme deklarovali,dokonca aj na mestskom zastupiteľstve,že vymedziť platené parkovanie na pondelok-piatok 8:00- 18:00 by všetko vyriešilo.Žial neboli sme vypočutí.Taktiež sme tam dotiahli Markízu,kde pán Ranuša dával sluby,ako sa mesto zamyslí nad týmto návrhom.Žial.Kecy. A k tomu královskému životu.Pripájam link. https://pravdaotrnave.wordpress.com/2018/10/01/zazracne-uspechy-brockovho-kamarata-pri-verejnom-obstaravani-pokracuju/ PS:Pán ,,Sulo,, tento link som menovite Vám už raz preposielal.Nedávam ho sem teda preto,že máte krátku pamať.Dávam ho sem preto,aby si diskutujúci ,ktorí čitaju túto debatu tiež rozšírili obzor.
26. máj 2023

Peto

Tak si to rozoberme na drobne:
1. Od Kollarove popod zeleznicu - viete aky je siroky ten chodnik pred podjazdom? V chodniku su stoziare osvetlenia tie hrube, ktore mali v minulosti drzat trolej chystanej trolejbusovej dopravy. Tu by Vam nevadili na tom jednom metri chodci a cyklisti? link na street view https://goo.gl/maps/HpyA9HQaKio5QVaN9
2. Cyklista by teda musel prekonat 3 priechody na krizovatke Kollarova - Dohnanyho, dalej by sa pomotkal pomedzi chodcov, potom priechod pri parkovisku oproti urgentu a nasledne dalsi na Zahradnickej ulici. Riesenie cez Zarnovovu ma priechod na Kollarovej a druhy je s Klempovou.. a dobre, pocitajme aj vratnicu.. 3, to je 5:3
3. Oddelene trasy - po Dohnanyho by znamenalo bud miesat chodcov s cyklistami na velmi uzkom priestore (vid link vyssie), alebo opat zuzovanie profilu cesty, co pri takejto vytazenej ceste je nonsens. Tu si to ziada rozsirenie podjazdu, ktore zelenzice dlhanske roky odmietaju. Kdezto Zarnovova je kompletne oddelena chodec, cyklo, auto
4. Stromy - narazal som tu na hejty pri kazdej akcii, kde stromy ustupovali stavebnej cinnosti - tu by sa to nieslo v duchu: Och, mlade stromky, zbytocne ich tam davali ked sa to zas ide davat prec. Ze sa odstranene stromy nahradia novymi, beriem v dnesnej dobe ako samozrejmost.
5. Porovnavate neporovnatelne co sa tyka pozemkov SR. Ze pan Srojta povolil cyklac na pozemku mesta pred jeho nemocnicou je nieco uplne ine, ako keby mal povolit stavat cyklac na pozemku SR. resp. ten cyklac by ani on neschvaloval, ale stat, kedze je to statny pozemok. Ale aby som nekrivdil, tak podla katastra to vyzera, ze aj pod mostom na Zarnovovej je par metrov patriacim SR
6. ked uz sme pri tej Slovenskej republike - chodnik od podjazdu do cca polovicky vzdialenosti ku krizovatke s Kollarovou je tiez vo vlastnictve SR.. dalsie zdrzanie
7. Prepacte, ale ako relevantny zdroj nemozete uvadzat platok nejakeho smutneho investigativca, ktory sa ani nepodpise a nema ani gule na to, aby svoje zistene poznatky posunul na organy cinne v trestnom konani. Ak ma tolko dokazov, moze to on alebo iny uvedomely obcan kludne nahlasit. Aj Vy. Ak si za niecim stoji, nema sa za co hanbit. Pozrite sa napr. na Facebook ako je plny informacii JPP, ako funguje octovanie na oblaky a ako treba rano vypit za poharik Sava. Je pekne, ze sa pan zaujimal (uz sa na to evidentne vykaslal), ale mohol to dotiahnut do dokonalosti prave tym, ze by tomu dal punc serioznosti a mozno to viac medializoval aj inymi sposobmi ako iba JPP.
8. Dajme tomu, ze by bol u Vas parkovaci rezim ako navrhujete a potom by sa ozvali ludia, ako z inych sidlisk - "Kde mam parkovat ked pridem po nocnej/poobedne/navstivit staru mamu...?"
9. Volam sa Peto, moja prezivka je 5ulo (citajte Petulo), nie Sulo ako odpadkove kose :) Dakujem

Suma sumarum trasa od Kollarovej cez Dohnanyho vs trasa po Zarnovovej:
Priechodov - 5:3
Novych semaforov - 2:0
Zdielany chodnik - 2:0 (1:0 ak by siel poza chodnik na pozemku nemocnice)
Cudzie pozemky - 2:1
Rychlost presunu - cakanie na semafory : ziadne zdrzanie
14. jún 2023

Zdenko

Vážený Petulo. Odosobňujem sa od svojich pocitov.Sedím v kútiku.Beriem lieky.Dnes mi manželka hovori.Bročka má na svojom fcb nové obrázky kde sú vizualizácie prepojenia autobusovej a vlakovej stanice.Keďže mám na mojom fcb. konte od pana Bročku ban,tak som to kukol v ženinom telefóne.Skoro som odpadol.Posielam Vám spomínanú vizualizáciu od Petra Bročku.Pozrite si špeciálne tie červene pruhy,kde sú ľudia na bicykloch.Strašné,on ich chce poslať stredom tej križovatky,popod úzky most,kde sú hrubé stĺpy čo boli plánovane pre trolejbusy,istotne vyrúbe tie malé stromčeky,ale hlavne.On chce stavať cyklotrasu na pozemkoch Slovenskej republiky ??? .( zvyšok negatív si prečítajte vo svojom článku vyššie,prečo je hlúposť tam robit ,,cykláč,, ) Tak teraz neviem.Mám brat ešte tie liečiky ?
16. jún 2023

Peto

Nuz co ti poviem, tato sprava ti padla do lona ako na zavolanie, aby si moje domnienky mohol zotriet ako mastny flak. Ale tak ti hadam pani manzelka citala aj vetu "Toto všetko je predmetom konzultácií k príprave súťaže pre projektanta, ktorý by mal tento projekt dotiahnuť až do fázy stavebného povolenia.".
Ale ak cakas, ze napisem, ze som sa s mojimi dohadmi hlboko mylil, tak toho sa nedockas, kym k tomu zameru nebude viac informacii ako "hruby nacrt". Zatial som len prekvapeny a v ocakavani, co pride. Obrazok je totiz hrubo ilustracny, takze si este dlho pockame na realne vizualizacie. Ak ak sa im tato spominana cast od krizovatky s Kollarovou po krizovatku na Dohnanyho podari zrealizovat cez tie prekazky, ktore som pisal vyssie, tak parada aj ked za mna ten cyklac v tomto useku netreba.
ps. lieky mozes vysadit, ja som ti ani ziadne nepredpisoval
16. jún 2023

Zdenko

Priznať si omyl je cennejšie ako nájsť pravdu. Tak hovorí stará múdrosť,a fakt som po Tvojich argumentoch hore hladal morálnu silu Ti napísať Sorry kámo,máš pravdu.Sekol som sa.Dokonca som sa zapovedal že zrušim registráciu v Odkaze pre starostu,nech si Bročka postaví ,,cykláč,, aj stredom ihriska na Spartaku,je mi to jedno.Mám tri garáže na.,,Podjavke,, výpalné mu aj tak neplatím a každý piatok poobede fičím na chalupu.Nech si degeš vyberá parkovné na vyludnenej ,,podjavke, a tepe ľudí,keď mu to akceptujú.Reku istotne má ten 5tulo pravdu,nedá sa svietit,cykláč na Dohnanyho je blbosť.A zrazu,čo čert nechcel.Kráľovský Peťo ho tam namaľuje.A dokonca z každej strany ulice.Tak to teda bola ,,šleha,,Iba hlupák by nezareagoval.Nemusíš uznať že si sa sekol.Kľudne obdivuj ,,svojho Peťa,, .Len pokial ho všetci budeme , žrať,tak fakt bude čoskoro aj cyklač cez 11ku na Spartaku.PS: nedalo mi nenapísať o tých ,,liečikoch,,Svet je veľmi smutný a vážny, a smiech a humor je treba v každej dobe a situácíi.Zdalo sa mi to vtipné do celkového konceptu príspevku ,,vpašovať,, aj trochu srandy.Keď si nepochopil moju sebairóniu,prepáč...
16. jún 2023

Dusan

chlapci, napíšem len svoj skromný názor, neverím tento ch ujo dobačuje toto 4ročné obdobie. čo je moc to je moc.
02. júl 2023

Zdenko

chlapi.Šialeny sanitkár chce zachraňovat životy ľudí,aj napriek odporu radnice... https://fb.watch/lxwRWQBFP0/
02. júl 2023

Zdenko

už som poslal ten odkaz do Markizy.Dolaďujeme termín reportáže.Chcú na vlastné oči vidiet ako to Peťo super vyriešil pri špitály s tým cykláčom.
02. júl 2023

Peto

Zdenko, tesim sa na tu reportaz. A tesim sa na ten moment, ked tam odznie citacia samotneho riaditela nemocnice, na ktoreho popud ta ulica bola 'uzavreta'.
"Dopravná situácia na Ulici A. Žarnova si vyžaduje určité obmedzenia. Nemocnica žiada opatrenia z dôvodu, že vyriešia problém s prístupom sanitiek do areálu. Ďalším dôvodom je bezpečnosť pacientov, ktorí prechádzajú z areálu nemocnice do pavilónu chirurgických disciplín, ktorý sa nachádza mimo neho, cez cestu," uviedol riaditeľ nemocnice Vladislav Šrojta.
Čítajte viac: https://mytrnava.sme.sk/c/23173597/zarnovova-ulica-pri-nemocnici-uz-nebude-prejazdna.html
---
pre doplnenie - na ulici uz bola neunosna premavka, lebo si soferi skracovali cestu z Dohnanyho na Kollarovu. S cyklacom to nema absolutne nic. Ale Tebe to je vlastne jedno hovorit :) Markiza poriesi ;)
02. júl 2023

Zdenko

Petulo.Ste sekta milujuca Vášho neomylneho Peťa.Ja Ti to neberiem.Ja si myslím iné ako Ty.A preto činím kroky.Sediet na zadnici a šomrať je to najjednoduchšie,a v to dúfa Váš Guru. PS: Prosím nepíšte stále Vy Bročkomilci o skracovaní si cesty z Dohnanyho na Kolarovú ako o nejakom zakázanom smrteľnom hriechu.Trnavská doprava je totalne rozhasená,a nikto nemôže nútiť ineho občana vliezť do toho chaosu na križovatke pri stanici ,čo spáchal Váš Peťo, keď tam nechce vliezť.Sme (zatiaľ) slobodní trnavčania a ísť cez tú ulicu ktorú uznáme za vhodné,je naše právo.Prosím ešte raz,odpustite si tú demagógiu,že ten čo prejde cez Žarnovu pácha trestný čin.
02. júl 2023

Adam

5ulo, robíš si srandu?😆taky istý cirkus je tam jak predtým...keby ju chcú upokojiť tak tam dajú semafory ako som posielal pred mesiacom, a namiesto kvetináčov rampu alebo výsuvný stĺpik...je to banda cirkusantov, čo to vymysleli
02. júl 2023

Adam

Zdenko, dobrá práca, teším sa na tú reportáž, nech tam dôjdu ale ráno okolo 8:00, a aj na parkovisko pred urgentom, o zábavu bude postarané, kameraman nebude vedieť čo skôr natočiť
02. júl 2023

Zdenko

A dovetok Petulo.Ja nedúfam že Markíza niečo poriesi.Natoľko ma už dúfam poznáš,a verím,že si to napísal ako ,,frk,, na nedeľu.Markízu sem ťahám z iného dôvodu a to Ty vieš.Je to preto,že Bročka kašle na ,petície občanov,ich ponosy,protesty.Správa sa tu ako feudál.Preto je to treba posunúť trochu ďalej,mimo jeho,,komfortnú zónu, Mestské zastupiteľstvo,ktoré mu odkýve aj vraždu v priamom prenose.
02. júl 2023

Adam

To by asi veľa stálo, dať tam tie dva semafory, nejaké základné, čo sa dávajú na cestu pri rekonštrukcii ciest.
02. júl 2023

Zdenko

Ďakujem Adam za vyjadrenú podporu.
02. júl 2023

Adam

Akože ja neviem kto ma tento "projekt" na starosti, tie obrovské kohlíky atď, ale viem len jedno, že to je jeden dementný retardovaný primitív. Botanickú záhradu nech si robí doma. Dajte mi sem nejaké fotky v ktorej krajskej nemocnici majú takéto moderné riešenia
02. júl 2023

Zdenko

Adam.Mesto má v pláne vybrat 2 miliony ročne na parkovnom.Mesto prinútilo Póra pri vystavbe City Arény zakopat za ich peniaze káble na budúce semafóry na križovatke Kolarova,Športová,Podjavka.Preto bliká semafór naprázdno pri City Arene pri prechode pre chodcov pri Pekárni Školuda,lebo nemá,,dvojča,, pri spomínanej križovatke na Podjavku.Mesto nebolo schopné-ochotné zafinacovat ,,ich diel,, semafórov.Preto je dosť naivné si myslieť,že zainvestuje zrovna tu,pri špitály.Žial.Vyberú dvojku ročne,ale pre plynulosť a bezpečnosť premávky neurobia nič.
02. júl 2023

Adam

To som nevedel, vďaka za info, furt sa čudujem prečo tam bliká celé dni ten semafor. No to je strašné a pritom tá križovatka Kollarova, Športová, L. Podjavinskej by potrebovala semafor. Hlavne keď sú kolóny, zo Športovej doľava nevidíš moc doprava ani doľava, dávaš prednosť chodcom, oproti idúcim autám z Podjavorinskej a modlíš sa ci ta niekto pustí. Proste ja už ozaj nechápem niekedy...
02. júl 2023

Zdenko

Dobre si to Adam napísal.Tu som sa nedávno s Peťulom škriepil,že mesto nemá peniaze na ,,makadamove parkovisko pri nemocnici,a Peťulo mi odpísal,že aké by to bolo,,neekonomické,keby mesto zaplatilo spomínaný makadam.A kuknime ho.Zrazu má mesto peniaze na ,,Botanickú záhradu a la Bročka ,,Kurňa.Koľko to stálo ?Nespravil by ozajstný gazda mesta lepšie,keby zaplatil ten makadam ???
02. júl 2023

Peto

Zdenko, neprekrucuj moje slova na svoj obraz. Makadam som spominal pri tematike parkoviska v areali nemocnice: Copy/paste z ineho vlakna:
"...Aktualne nemocnici nepridelili financie na vystavbu novej nemocnice, takze priestor zostava volny (nateraz). Mozu vysypat makadamom a spristupnit verejnosti. Ci na nemocnicu sa tazsie kyda, tak to robit nebudeme?..."
Adam, semafor do nemocnice by si mala hadam riesit samotna nemocnica, nie? Je to jej pozemok, jej vstupna brana. Aj fabriky mavaju takyto semafor na hlavnych branach a neplati im ho mesto. Ved si trosku urobte poriadky v kompetenciach a neplujte len do jedneho pluvatka.
02. júl 2023

Adam

Ale ja kašlem celé mesto, nemyslel som mesto, viem, že majú hlboko do vrecka.
02. júl 2023

Peto

Vidim, ze kasles aj na chapanie pisaneho textu, kasles na respektovanie parciel evidovanych na katastri SR. Veru, rozumne.
02. júl 2023

Adam

Čože? A ten cyklochodník je na mestskom pozemku alebo si ho tam vyžiadala nemocnica?
02. júl 2023

Zdenko

Petulo.Ešte raz.Špitál nemá na makadam,lebo skončil v strate 8 mega.Takže.Keď nemá na makadam ,ťažko bude mať na semafór.Ale mesto,to mesto,ktoré dohúkalo svojim,,cykláčom,, celú dopravu na Žarnovke,mesto tieto peniaze má.Keby ich nemalo,tak odstaví odbočku zo špitála doľava obyčajnou dopravnou značkou.Ale nie.Peťo najmúdrejší na svete tam dal dovliecť kvetináče veľké ako polská fiatka.Bojím sa ísť gúgliť,koľko to mohlo stáť .
02. júl 2023

Adam

A viesco, nech si robia čo chcú, ja sa na tom už len zabávam, lebo aj tak sa nič nevyrieši
02. júl 2023

Peto

Chlapi, prosim vas, uz som sa to niekolkokrat pytal, ale nikto mi nikdy nevedel dat odpoved ani tu, ani na FB na otazku - v com je ten cyklochodnik obmedzujuci viac ako byvale postranne parkovanie na tejto ulici? Cesta je normovane siroka, chodci a cyklisti su oddeleni od aut. Co je tam take zle, ze sa to podla vas stalo neunosne?
Jediny nedostatok, ktory tam vidim ja su tri oddelovace cyklacu hned pri brane do nemocnice, ktore som spominal aj v inom podnete. Inak je to krasne upratana a prehladna ulica. Ze tam parkuju medi-taxiky je bordel niekoho ineho, nie sirky ulice, nie cyklacu.
Takze este raz prosim dopodrobna vysvetlit, preco je tam ten cyklac horsi ako postranne zaparkovane auta. Za inteligentnu a obsiahlu odpoved dakujem.
02. júl 2023

Zdenko

Peťulo.Pls.Nepíš tu parcelách o ich vlastníctve.To už sme si na tejto stránke vysvetlili.Nemám chuť Ti opäť vypisovat,ako ide Váš milovaný Peťo plánovať ,cykláč, cez Dohnányho čo sú,ako si ma poučil,parcely čo vlastní SR.Prosím ešte raz,sme chlapi ,ne serme si do huby.
02. júl 2023

Zdenko

PEŤULO.JE HORŠÍ PRETO.LEBO POKIAL HO NEBOLO.TAK ZARNOVA ULICA MALA O TAKMER 50 MIEST NA PARKOVANIE VIAC.NEPOTREBOVALI SME ODSTAVOVAT ZARNOVU ULICU.NEPOTREBOVALI SME VYHADZOVAT PRACHY ZA KVETINACE.NEPISALO SA O SANITKAROCH AKO O ZLOCINCOCH,CO PARKUJU NA CYKLACI.
02. júl 2023

Adam

5ulo, čo si jak, ved ja som už niekde písal, že som zato aby boli všetky skupiny rovnocenne, chodci, vozíčkari, cyklisti aj vodiči. Nieje obmedzujúci len nieje doriešený podjazd a parkovanie sanitiek to je všetko.
02. júl 2023

Peto

Zdenko, zasekol sa ti CAPS LOCK, alebo na mna kricis? Takze skutocny dovod je vlastne tie parkovacie miesta popri ceste.. nejde o to, ze je tam cyklac, ale len tie parkovacie miesta ta trapia. Dakujem za odpoved, toto mi uplne staci.
Nemocnica tam ma predsa kopu priestoru, kde si moze urobit parkovanie pre sanitky a medi-taxiky. Hned vedla vchodu ma uslapanu travu, uz tu o tom bola rec. Dokonca som sem pridaval aj screenshot zo starsich google maps, kde tie medi-taxiky parkovali presne tak isto, ako parkuju aj teraz, cize za to nemoze cyklac. V tomto mesto kompetencie nema, moze jedine tak silno tlacit na nemocnicu a ta nech to riesi. Cize opat - kompetencie.
Co je zle na podjazde na Zarnovej? Ci myslis Dohnanyho? Lebo tam zeleznice nie a nie povolit rozsirenie. Tato problematika so zeleznicami je otvorena uz nejake to desatrocie. Posledny pokus bol ked riesili rekonstrukciu peronov a ani tak nepovolili. O videach z Holandska, kde urobili novy zeleznicny podjazt za jeden vikend, si mozeme nechat len snivat.
03. júl 2023

Zdenko

Petulo.Nechajme túto debatu tak.Každý z nás dvoch stojí v inom názorovom spektre.To sme si tu už veľa krát dokázali.Ty máš svojho Bročku ,ja iného bôžika.Nebudeme sa menit jeden pre druhého.Neviem koľko máš rokov,ja 51 a mňa vždy od mala učili hovoriť pravdu.Slnko je žlté,v noci býva tma.Pokial chceš tak si tu vypisuj o meditaxíkoch a iných podružných témach.Môj názor je ten že ten cykláč na Žarnovke je nezmysel a Bročka je arogantný trulo čo ide cez mŕtvoly.Ale ja Ťa neodsudzujem ,že sa Ti páči ten chaos čo spáchal aj na Žarnovke.Prajem Ti veľa zdravia,a dostatok síl do života ,aby si o sanitkách mohol ešte dlho hovoriť len ako o meditaxíkoch a vládal dlho šlapať do pedálov bicykla ako jediného prostriedku na návštevu špitálu a téma parkovania pri,alebo v nemocnici bola pre Teba len Téma do diskusie a nie denná nevyhnutnosť s otázkou prežitia.
04. júl 2023

Peto

Nemocnica sa vyjadrila v jednej nemenovanej FB skupine, ktorá pravidelne polarizuje ľudí. Pridavam aj screenshot. Predpokladám, že podobná odpoveď odznie aj v reportáži (ak bude).
04. júl 2023

Zdenko

Peťulo.Mávaš vždy veľmi dobrè informácie a reaguješ tak ,že bývam dosť často prekvapený ,odkial tie informácie máš,lebo nájsť ich bežným brouzdaním po internete by zabralo dosť času.Teda.Pokial chodíš aj do roboty a máš rodinu a veci s tým súvisiace.Minule som Ti hodil udičku ohľadne Tvojho veku.Nereagoval si.To,že nikdy nepripúšťaš ani náznak ústupku,tiež dáva kúsok do mozaiky,ktorú si o Tebe skladám.Biješ sa za cyklistov ako Lev.Možno dám hlúpu otázku.Nie si náhodou bez vlasov a nemáš bradu ?
04. júl 2023

Peto

Existujú profesie, kde je potrebné mať mediálny prehľad a nie je k tomu treba veľa času. Stačí vedieť, kam pozrieť. A profesijne mám rád fakty, nie osobné pocity. Stačí takto k mojej obhajobe?
04. júl 2023

Zdenko

Petulo.Už sme si tu tolko popísali,že by z toho mohol byt román v mäkkej väzbe.Píšeš vždy vecne,nepoužívaš vulgarizmy,nechceš ,,tĺcť,, oponenta.Nevyzývaš na,,férovku,,To že kopeme každý za iný klub úplne akceptujem.Neber to ako výsluch prosím.To by ma fakt mrzelo.Ja chcem len chlapskú odpoveď na moju otázku.Áno,nie.
04. júl 2023

Dusan

ahojte, no nedá mi zareagovať na ten Peťov screenshot, keby takéto zásahy urobili pred každým domom , málo áut, môžem vyjsť bezpečne, vojsť bezpečne(v rámci možností),zaparkovať, asi by si pochvaľoval každý a preto pre mňa stanovisko nemocnice nie je prekvapením.
Problém je ten ,že svojim konaním obmedzili stovky vodičov denne bez adekvátneho náhradného riešenia a keby som bol ch ujo z radnice tak to prepočítam tak, ako on prepočítal dane aby bol za chrumkavého.
Aby neprišlo k nedorozumeniu on tie dane prepočítal na deň aby mal krajšie čiselko tak ja by som to prepočítal na mesiac,poprípade na rok aby som mal krajšie čiselko.
Ale nevadí, ako som sa už vyššie vyjadril, nedávam mu že dobačuje túto 4 ročku.
04. júl 2023

Zdenko

No.Ked spustí výber výpalného od jesene v celej Trnave a okolí.(pozdravujem Modranku a Oravné ) tak nahováram si,že sa niečo musí stať,a ľudia začnú konať,že nie pre totok ho volili,ale....sme na Slovensku
04. júl 2023

Adam

Mne sa na tom páči len to, že budú všetky cesty upratané a nebudem musieť kľučkovať medzi autami ako napríklad v Modranke na Seredskej...
04. júl 2023

Adam

Mne sa na tom páči len to, že budú všetky cesty upratané a nebudem musieť kľučkovať medzi autami ako napríklad v Modranke na Seredskej...
04. júl 2023

Zdenko

Súhlas.Je to tam hrozné.Nedá sa tadiaĺ prejst poriadne.Taktiež keď chodím denne do roboty do hlavnej dediny,tak to býva v pondelok ráno od Triblaviny tiez brutus upchaté.Navrhujem,zaviesť tam nejaký druh výpalného,aby sa to prečistilo.Hmm,alebo sa možno zamyslieť,v oboch prípadoch a začat to nejako riešiť.Ale spomínané zavedenie výpalného je najjednoduchšie riešenie.To kúpite trochu bielej farby a...
04. júl 2023

Adam

No to áno, mesto si z toho spraví malý biznis a vybavené, a policajti budú mať robotu, budú sa voziť celý deň a skenovať SPZky...
04. júl 2023

Zdenko

Mesto,kde si žije kráľovsky.
30. január 2024

Adam

MOZTE SA HANBIT!
30. január 2024

Adam

MOZTE SA HANBIT!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania