Bránenie výhľadu pri priechode pre chodcov - živými plotmi

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Karol Zima 27. apríla 2015

Na Veternej pri Arkádii a nielen tam je nebezpečenstvo, že Vás šofér neuvidí na priechode pre chodcov pre neprimeranú výšku živých plotov (myslieť hlavne na malé deti do výšky 1,2 m). Myslím že to nie je v poriadku ani z dopravno technickými predpismi.

30. apríl 2015

Karol Zima

26. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na bezpečnosť bola zeleň na tomto súkromnom pozemku Mestom Trnavou upravená. Orez sa nestretol s pochopením vlastníka pozemku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. máj 2015

Karol Zima

Bezpečnosť by mala byť na osoh majiteľa pozemku inak by mohol za neriešenie stavu niesť trestnoprávnu zodpovednosť.
26. máj 2015

Karol Zima

Vlastníkom je Ing. Chaloupka a Marc Heinrich Meyer-Schierenbeck , vravíte že s tým nesúhlasili ?
26. máj 2015

Juraj

Odbor dopravy mal urobiť orez a poslať majiteľovi pozemku faktúru,nechce sa mi v zákonoch hľadať,ale určite by som niekde vyhrabal čo ,v akej vzdialenosti a výške môže brániť pri okraji cesty vo výhlade.Načo máte právne oddelenie,takýchto frajerov je treba poučiť.
28. máj 2018

Marcel

Dobrý deň, v diskusii a aj odpovedi zo samosprávy sú nepravdivé informáciu ohľadom toho, že požiadavka na orez sa nestretla s pochopením majiteľa pozemku. Dané kríky sú pravidelne orezávané na náklady majiteľa pozemku. Naposledy boli orezávané 28.5.2018
14. august 2018

Andrej

Ostrihanie kríku

Krík začína čoraz viac obmedzovať vzájomný výhlad vodič vs. chodec, prosím o ostrihanie. Je to výjazd z kruhového objazdu pred OC Arkadia smerom na Olympijsku ul.
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnes sme podnet zadali na vyriešenie spolupracujúcej firme, hoci táto zeleň nepatrí do majetku mesta. Pri riešení podnetu nám ide hlavne o bezpečnosť chodcov a celkovo cestnej premávky v tejto lokalite. O jeho vyriešení budeme informovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. august 2018

Karol Zima

Toto by bolo vhodné vyriešiť dlhodobo, lebo aktuálny záhradník pán na Arkadii o veci už vie a vždy sa to od roku 2017 snaží ostrihať. Horšie to bude keď sa záhradník zmení a v tejto veci výhľadu na vozovku na prechode nebude mať informáciu. Zmena výsadby v tejto časti by sa preto hodila za niečo čo nerastie do výšky. Malé školopovinné deti a škôlkarov tam nie je vôbec vidno ako čakajú na prechode keď chcú prejsť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania