Ulica Juraja Slottu-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Aktualne takmer na dennej baze, najma v kritickych rannych casoch sa objavuje doteraz nevidana dopravna situacia - vid. obrazok. Obyvatelom po zjednosmerneni ulice smerom z Teodora Tekela na Juraja Slottu zostal jeden vyjazd, kedze bol osadeny zakaz smer na Teodora Tekela. Skusme pocitat. Pre 1300 obyvatelov T.Tekela su k dispozicii 2-3 vyjazdy, pre rovnaky pocet na J. Slottu (+ ranna obsluha skolky, sportovisk aj vedlajsej T.Tekela) vsak iba 1 , slovom JEDEN, vyjazd. Pre porovnanie, Taziskova Vladimira Clemetisa s 3500 obyvatelmi ma vyjazdov 14(!) + vjazd cast od Hlbokej. Ked to zhrnieme, pozor - mala napoveda, Clementiska ma jeden vyjazd pre 230-250 obyvatelov, Tekela pre 430 az 650 a Slottu pre 1300+spominana Tekela a obsluha soc. infrastruktury. Ak bude hotova nova stvrt k obchvatu s novymi prepojeniami, kludne zjednosmernite. Ale toto aktualne rozhodnutie nema s odbornostou nic spolocne. Faktom teda je, ze kvalita zivota sa z velkej casti nielen obyvatelom Slottu zhorsila, ked este pridam napr. zrusenu MHD c. 13 smer Vansovej, c.16 na obchvat pred 8:30, parkovanie ltt (pred zonaciou bez problemov) a spominany uzatvoreny prejazd na Tekela v dosledku sposobu zavadzania zonacie (zonacia je uzitocna, ale urcite nie takto - zmenime a uvidime). V transparentnom meste nie je co skryvat, preto je nutne zverejnit data, ktorymi urcite disponujete (inak by sa zonacia nemoha realizovat, ci ?) nasledovne: 1. pocet aut v statickej doprave pred a po zonacii (Clementisa, Slottu, Tekela). 2. Dopravny tok na Clemetiske, najma v casoch pred 7:30-8:00, po 14:00-14:30 (pred/po). 3., Ako je zebecpecene dodrziavanie 30km/h na Clementiske (preventivne, restriktivne opatrenia - vysledky) ? Dakujem.

25. október 2023

Lubo

Mohol som ziadat aj cez 211ku, ale kedze sme transparetne mesto, ocakavane informacie mesto urcite nema v podnete problem zverejnit.
26. október 2023

Lubo

Skoro by som bol zabudol, ku znizenej kvalite zivota. Bolo zrusene bezplatne 20min. parkovanie v zone A, ked idete na postu, na mestsky urad(!), cize vzdy 1€ za pol hodinku pre rezidentov. Dakujeme.
27. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet z ul. J. Slottu posielame na vyjadrenie, budeme vás informovať.
Kto? odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
30. október 2023

Lubo

Iba pripominam, ze podla 211ky by mal byt odpoved (samozrejme nie strohe konstatovanie v zmysle “budeme sa zaoberat”) k dispizicii do 7dni, maximalne do 15 od obdrzania poziadavky (v tomto pripade od zaslania samosprave). Teda aj takto elektronicky podanu poziadavku, dokonca aj v statnej sprave, zvyknu v termine 211ky vybavit. Vopred dakujem.
31. október 2023

Ivan

ojoj svedkovia brockovovi uz minuskuju. aj mna zaujima odpoved. a to ze veeeelmi.
07. november 2023

Lubo

Kedze 7. den na odpoved uz uplynul, a na zaklade skusenosti to nevyzera ani na zodpovedanie do 15 dni, postupujem na riesenie dalej (pre ucel 211 mesto disponuje adresou aj vyzadovany. sposobom odpovede vdaka aplikacii OPS).
07. november 2023

Peto

Lubo, OPS nie je 211. Tú mozes uplatnit iba priamo na svoj cieľ zaujmu, nie na súkromnú služby tretej strany.
07. november 2023

Lubo

Iste, ale chvilu sa mi to tu zdalo, ze OPS nie je len sluzba “obcania pre samospravu”. Nuz co uz, mam co tlacit.
20. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
V danej lokalite bolo zvolené zjednosmernenie ulíc, z dôvodu maximalizácie parkovacích miest. Mesto Trnava ani ODI OR PZ v Trnave neeviduje týmto riešením zhoršenie dopravno - bezpečnostnej situácie.

Mesto Trnava
20. december 2023

Lubo

Prepacte, len pre tych kolko(?) 10 parkovacich miest, mamiesto zobojsmernenia, to vazne ? V nespravnej ci dokonca snad chybnej analyze, ste obyvatelom Slottu s 1300+ obyvatelmi zrusili vyjazd ? Tym obyvatelom zo Slottu, ktorym ste zrusili len v jednom dvore az 25 parkovacich miest? Spolu kolko ? Finalne 60 (povodne aj 80) ? Potom narychlo sa bagrovalo po stromami aby ste korigoavli par miestami pod vtacimi kolonami. Boli ste nuteni vratit parkovanie naspat pred vchody, kde to aspon norma v zone povoluje. Ina zona v TT nema takto hermeticky uzatvorenu zonu s jednym vyjazdom pre 1300 ludi.
20. december 2023

Peto

Lubo, sam si si odpovedal "kde to aspoň norma umožňuje". Buď jednosmerka a parkovanie, alebo obojsmerka bez parkingu .. normy 🤷‍♂️ Zrušené miesta na sídlisku? Normy 🤷‍♂️ Zregulovane parkovisko = legálne podľa normya jasne ze kvoli tomu sa uz nepomesti toľko miest. Aspon v tých vnútroblokoch ubrali meter z trávy aby mohli pridat miesta.
21. december 2023

Lubo

Preto mala jednoznacne vzniknut obojsmerka. Preco by sme obyvatelia Slottu mali znasat aj nasledky.Vasixh zlych rozjodnuti. 10 miest tam nemalo zostat. Chyby si malokto prizna, ale na Slottu ste to s regulaciou parkovania prehnali, resp. podcenili ste analyzu, kolko aut vypadne. A este stale ste kapacitu nedoplnili, toboz uz nemoze byt rec o rezerve pre paekovanie, pre navstevy a pod.
13. január 2024

Lubo

Na margo, kolko miest po zavedeni zonacie “vzniklo”, tak v jednom dvore su cisla nasledovne: - pred 20.4.23 bolo 110 parkovacich miest - po zonacii zostalo 75 - pribudli 4 nove parkovacie miesta v dvore Potrzeno secteno: - zonaciou ubudlo 31 parkovacich miest V % ubudlo 28% miest, pribudlo 4,5%, co je ubytok 23,5%. Stale je na rade mesto s cislami, ci bytok nerezidentov mal byt aspon 23,5%. A teda, kde vieme najst studiu/analyzu, na zaklade ktorej ste najma v casti Slottu zonaciu od 20.4.23 zaviedli. Vopred dakujem. Ak neodpoviete do 7 dni, opat pojde podla 211 poziadavka na Vas, kedze na povodnu poziadavku zo 14.11.23 ste pozadovane data nezverejnili, aj ked to jedna z poziadaviek obsahovala.
21. február 2024

Lubo

Dnes po 14:00 len prejazd Clementiskou mi trval zbytocne + cca 8 minut (samozrejme, lebo MHD nejazdi od OA smer Druzba - uz spominana zbytocna zastavka 21,22 a 23 pre Druzbu). A to len preto, ze bol zruseny pre nas vyjazd cez Tekela a musime strpiet ten tranzit navyse, kedze 30ka je len formalna. Poslanci nasej casti Vychod vsak tvrdia, ze parkovacich miest je habadej. Tak do kelu, naco je na Tekela tych 10 parkovacich miest, ktore navyse z nas 1300+ obyvatelov zo Slottu ani vyuzit nevieme??? Tych 10 parkovacich miest nie je ziadny argument.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania