Ulica Juraja Slottu-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Mirka 12. decembra 2023

Prosím o odstránenie tejto zábrany prejazdu, ktorá vznikla len na základe rozdelenia parkovacej zóny.
Je to dôležitý a bezpečnejší prejazd ktorý využívali aj smetiari hasiči a sanitky .
Tento bezpečnejší výjadz ktorý sa opäť pri čiastočnom rozobratí vodičmi používa, keďže Veľa vodičov zostalo zavesených na tomto ťažkom vysokom obrubníku , kde k zveseniu áut postupným rozoberaním vznikla oštara. Je to nebezpečné pre vodičov a ich vozidlá, zachytáva sa na tom lístie, a zasype sa to snehom kde to nieje vidieť a vodiči ničia autá... žiadame o demontovanie nezmyselnej bariéri, vyčistenie, a označenie parkovacej zóny iným spôsobom.

15. december 2023

Vladimír Gombár

Ulica Juraja Slottu-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Dobrý deň,
Chcel by som požiadať zodpovedných o urýchlené opravenie a znovuzmontovanie zábrany / cestného oddeľovača na parkovisku B.
Osadením tejto zábrany sa situácia na tomto úseku sprehľadnila a stala bezpečnejšou, nakoľko motoristi si tu bežne cez parkovisko B skracovali cestu k parkovisku pred blokom JS 33,34-35. Nebezpečne vychádzali na cestu z parkoviska, kde auto idúce po ceste, pre parkujúce autá na parkovisku B, nevidelo tieto autá skracujúce si cestu.
Výhovorky na sanitky nie sú na mieste, nakoľko tam chodí len jedna...obyvateľa, ktorý tam býva a pracuje ako šofér.
Vandali a leniví ľudia si svojvoľne rozobrali mestom platne osadenú zábranu a porušujú predpisy, za nečinnosti a prizerania sa mestskej polície, ktorá tam chodí kontrolovať parkovanie.
16. december 2023

Mirka

No samozrejme môžeme sa dohadovať čo je pre koho lepšie ale tí vodiči ktorí tade jazdia vedia prečo... pretože je to lepší bezpečnejší a viditelný výjazd s rozhladom. Kde ľudia z parkovísk a vnutrobloku môžu vyjsť až k výjazdu od lokotky.
A tak isto prichádzajúci využijú tento vjazd a nemajú kolízne situácie na zákrute alebo pri odbočovaní z hlavnej , krátkeho točenie v pravo a následne hneď vľavo ak idú na parkovisko pred vchody...

1) podla mňa tu ani nebývate pretože by ste vedeli že Matúš Turnský vodič sanitky tu už dávno nejakú dobu cca 2 roky nebýva... výjazd sanitiek na slottu si zistíte na dispečingu táto informácia je verejne prístupná.
2) demontovanie zábrany nespravili vandali a leniví ľudia, ale šoféri ktorí zničili svoje autá a zostali vysieť na tejto prekážke .
Demontovanie sa dialo za asistencie mestskej polície a to dokonca 2x kde druhý krát nepožadovali už ani vrátenie do pôvodného stavu pretože sami vidia že to je blbosť...
3) je bezpečnejšie ak smetiari zastavia na havnej kde blokujú autá a cúvajú do parkoviska , alebo ak si tento manéver urobia na parkovisku a nikoho neobmedzujú... skúste sa ich opýtať ako im to je lepšie a za akej situácie sa im manévruje autom lepšie
4) spýtajte sa na to hasičov či sa dostanú rýchlejšie a lepšie cez tento otvorený oblý výjazd veľkými autami alebo zataraseným prejazdom, nakoľko sa z hlavnej nevytočia.

Každý normálny človek vidí že tá zábrana je totálna kravina. A to ešte nehovoriac o cyklistoch a kolobežkároch...
a dokonca aj na vašich fotkách je vidieť bordel a lístie ktoré sa na tom zachytáva...
17. december 2023

Lubo

Zaroven by uz mohli vyznacit vodorovnym znacenim prilahlu krizovatku k Bcku, k Lokotke. Poziadavka tam trci uz 1,5 roka a odkedy toto zostal jediny vyjazd zo Slottu, by sa uz na meste niekto mohol zaroven aj tomuto povenovat.
19. december 2023

Vladimír Gombár

Dobrý deň Mirka,
Svojim príspevkom ste sa fakticky priznali, že ste túto demontáž vykonali len a len kvôli skracovaniu si cesty k bloku JS 33-35, nakoľko 2x zatočiť volantom je pre Vás zrejme problém.

Práveže týmto skracovaním a križovaním príjazdu z hlavnej cesty vznikali kolízne situácie a nie naopak. Mam nejednu osobnú skúsenosť, nakoľko tam bývam a jazdím denne. Nehovoriac o tom, ako tieto skracujúce autá neustále križovali jediný prechod pre chodcov na Lokotku.

Spomenutý vodič sanitky tam možno nebýva, ale stále chodí navštevovať rodičov a parkuje sanitku kade-tade.
A na margo údajov z dispečingu: jedná sa o zavádzanie, nakoľko tieto informácie (o výjazdoch sanitiek na konkrétne adresy) sa nezverejňujú.

Autá si tam mohli zničiť len ľudia so zrakovými problémami, nakoľko to bolo osadené v lete....čo len potvrdzuje, že si tadiaľ nebezpečne a kolízne skracovali cestu.

A že to prebiehalo za asistencie polície....to teda znamená, že to bolo osadené protiprávne, bez dokumentácie z schválenia DI? Alebo mali na odstránenie povolenie? Môžeme si teda svojvoľne odstrániť každú značku, ktorá nám vadí? Aj tu jednosmerku vo vnutrobloku?

Smetiari nemajú čo cúvať cez parkovisko, kde môžu poškodiť stojace autá, nakoľko tam nie sú dostatočné polomery obrubníkov na otáčanie takých veľkých áut.

Kolobežkári a cyklisti majú k dispozícii cestu, resp. chodník a tiež si nemajú skracovať cestu cez parkovisko.

Všetky obrubníky zachytávajú lístie, nielen táto zábrana.

Iná vec je, ako správne písal Lubo, chýbajúce označenie križovatky, pripadne značka o predmetnej zábrane, ako napr. slepej ceste".

Zhrnuté, z vašej strany ide o samé výhovorky, ktorými len utvrdzujete samú seba, že všetko čo sa Vám nepáči treba odstrániť....bez povolení, len tak. A každý normálny človek vie, že zákony sa majú dodržiavať. A keď je niečo zlé, najprv si zabezpečiť platné povolenie a až potom konať, nie opačne.
12. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania