Prechod na parkovisko na Kollárovej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Palcino Čavojský 04. júna 2015

Pri križovatke Hospodárska - Kollárova je chodník, ktorí ľudí navádza na prechod na parkovisko pred Okresným úradom. Po vytvorení nových parkovacích čiar majitelia aut tento chodník zatarasia.
Sám neviem, či je cieľom podnetu sprístupniť tento chodník od parkoviska, alebo jeho zrušenie, nakoľko ľudia prechádzajú z mesta na stanicu (a aj opačným smerom) cez parkovisko a vytvárajú sa tam chaotické situácie.. Ale podľa posledného stavu lávky, ktorá je podopretá drevenými podperami, sa dá čakať, že táto bude uzatvorená a parkovisko bude viac využívané aj chodcami. Preto by bolo dobré nejakým spôsobom upraviť premávku a aut na parkovisku.

19. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lávka uzatvorená nebude. Chodník bol vybudovaný s cieľom umožniť prechod z parkoviska cez zeleň na mieste, kadiaľ chodci najčastejšie chodievali. Pre peších je v tejto lokalite dostatok chodníkov smerujúcich k dôležitým cieľom, no i napriek tomu sa pohybujú po parkovisku. Jediný spôsob ako tomu zabrániť je oplotenie parkoviska, čo by v danej lokalite nebolo vhodné. Na parkoviskách sa bežne prelínajú vodiči a chodci, pričom chodci nemajú zadefinovaný peší koridor cez parkovisko, lebo v takom prípade by musel byť vyznačený chodník od každého parkovacieho miesta. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti zostane terajší stav zachovaný.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. jún 2015

Palcino Čavojský

takže zachováme chaos? Ktoré chodníky sú určené ako "smerujúce k dôležitému cieľu"? ak sa chcem dostať k novému chodníku v parku, mám zo semaforu odbočiť doľava a obchádzať celé parkovisko a potom ísť po ceste, alebo mám ísť smerom na ulicu A. Žarnova a potom do mesta? Prečo je teda ten chodníček vôbec tam, ak to nie je tá správna cesta??? Nejako nenachádam logiku v riešení.

Dúfam, že admin toto neoznačí za vyriešené.
19. jún 2015

Matúš G

Tak toto je šalamunská odpoveď od mesta, ani A ani B. Takto keď sa riešia veci tak to nie je dobré. Pritom by stačilo sa tam postaviť (hlavne v špičke) a sledovať ako a kadiaľ chodia prirodzene ľudia. Sám tento úsek moc nevyužívam takže neviem ako sa tam chodí, ale asi všetci chodia krížom cez parkovisko a pokračujú na nový chodník cez vynovený park.
21. jún 2016

Matúš G

Stav zachovaný.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania