Ulica Juraja Slottu-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Ziadam o bezodkladne docasne vytvorenie 30 parkovacich miest v dvore 5-16, v dosledku zbabranej zonacie, co sa nam naviac denno-denne prejavuje prave v tomto dvore. Myslim, ze v minulosti uz bol takyto napad pre trvale parkovanie, ktory by som vtedy v ziadnom pripade nepodporil. Mimoriadne spackana regulacia statickej dopravy v tejto casti si vsak vyzaduje mimoriadne riesenie. Argumenty su v prvom komente.

22. január 2024

Lubo

Argumenty:
1. V dvore Slottu 5-16 bolo povodne 110 ploch, kde sme parkovali bez problemov. Po zavedeni zony sa v tejto casti pocet miest zredukoval na cca 75. To je ako keby sme z tych 75 stratili skoro 50% (ubudlo 35). A nastali problemy s parkovanim uz po 15:00. Ok, za horuca ste expresne dobudovali 4 miesta, slovom styri, sice 2 pod vtacou koloniou ale lepsie ako prstom do oka, resp. v zime parkovatelne bez ujmy.

2. Urcite chcete argumentovat, ved Bcko ma vecer volne miesta. Iste, lenze v poobednom case ked prichadzame domov, je B-cko casto plne obsadene a tak tam neparkuju ani z barakov okolo ( Slottu 1 - 4…).

3. Ani auta zo Slottu na rozhrani Tekela/Slottu nemozu priebezne parkovat na Tekela (nova jednosmerka, lebo 10 miest, ktore vsak zo Slottu nemozu vyuzit). Nepojdu predsa dokola. A tak zaparkuju “o barak blizsie ku lokotke”. A nastava domino efekt. Urcite i auta z Tekela sa radi presunu na Slottu, co je prirodzene, kedze ani tam to nemaju s parkovanim po novom ruzove.

4. Na Slottu, ak som spravne ratal, ubudlo viac ako 80 parkovacich miest, z toho prave len v tomto dvore tych 35. Nieco ste vratili v pozdlznych, kde to norma dovolila, co ste povodne nemali v plane. Lebo udajne tie auta ohrozuju obyvatelov (ze pan poslanec ;) ). Realita Vas vsak dotlacila. Co Vam vlastne vyslo z Vasej analyzy pre ulicu Slottu ? Kolko aut ubudlo ? Ubudli nejake vobec ? Kde je dostupna analyza ? Je vobec taka ? Ci ste nas ponali ako lodne kontajnery, ved mozu ist parkovat i k UCM, i take rady sa tu objavili. Cez 211 ste nereflektovali na poziadavku na poskytnutie tejto analyzy. Co Vam vyslo po 1/2 rocnom vyhodnoteni ? Bolo take vobec ?

5. Stale pre mesto nie je priorita riesit danovym poplatnikom prednostne priestor, ktory denno-denne vyuzivaju a prednost dostavaju obrie investicne akcie typu nice to have (Agatka, umely potok, priestor pri fontane idete 2. krat prerabat, to vazne ?), co pouzivate aj v argumentacii v zmysle “co od nas chcete, ved v mestskej casto Vychod sme Vam toto vybudovali, Vy nevdacnici.” Tu ste len lajdacky nastriekali ciary do prachu a bolo vymalovane. Do mesiaca boli niektore ciary zmyte….

Ozelieme i kvalitu povrchu nasypanim ostreho strku, kedze sme dlohodobo zvyknuti na vydrolene docasne(?) panely, kde stoji voda. Kludne zvolte eko povrch do travy. Zainvestujte do tejto zaludnenej zony. Potom to mozete preniest na Hliny, ktoru ste slubili vyriesit hned po Hlbokej, no oklamali ste volicov.

Parkovanie na Slottu je teraz ako bonboniera, nikdy nevies ci a kde zaparkujes. Najazdime nejaky ten km naviac, ale koho taky “eko” detail trapi, ze ?
22. január 2024

Lubo

Dane mesacne platim a urcite aj drviva vacsina rezidentov mesacne, rocne. A Vam aj vdaka tomu cinkne pravidelne mzda, odmena a pod., tak je ? Podla toho by ste teda mali k odkazom (rozne, niekolko rocne bez odpovede K VECI), podnetom a poziadavkam na informacie (211) pristupovat zoodpovedne a zacat uz riadne komunikovat, tak ako to vedia uz len v apke v takej BA a ich mestskych castiach a to teda nie je ani nejake vzorove mesto z krajneho zapadu EU, cim sa neustale argumentuje v transparetnej TT.
22. január 2024

Peter Kučera

Kde boli všetci, keď bolo referendum. Veď tá parkovacia politika je celá zlá. Inak s týmto primátorom nepohne nikto. Poslanci LT škoda reči. Odsedia si, keď šéf povie sú za alebo proti a tak dokola.
22. január 2024

Lubo

Peter Kucera, 22k bola ucast v komunalkach, 27k bola potrebna minimalna ucast. Asi netreba viac dodavat.
22. január 2024

Ján

Parkovacia politika je potrebna, v tejto lokalite sa vsak len ciarami parkovanie vyriesit neda, legalnych miest nie je dostatok. Hliny a Druzba potrebuju stavebne upravy, kedze sa zatial vela aut len tak nevypari.
22. január 2024

Jozef Šúst

ak vam vzdialenostne vyhovovuje parkovanie na B cku pri kupalisku, ktore byva podla vas plne, skusil by som parkovisko na Slottu 30, ktore plne nebyva hadam nikdy.
22. január 2024

Lubo

Jozef, snad nechcete aby sme Vam zrusili volne miesta pre rezervu(aciu) pre navstevy Vasich 2 dvoroch. Ved presne taky isty “luxus” ocakavame od mesta tu. Nam zrusili vsetky pozdlzne miesta, u Vas niektore domalovali spat, aj ked to velmi nechceli. Nikdy pred tym nebol problem najst miesto u nas. Teraz od skolky, smetiakov, dvora a ani na “hlavnej” Slottu nenajdete casto jedine volne miesto a sliedime casto viaceri ako supy.
22. január 2024

Peto

Lubo, zlegalizovanie parkovacích miest nerovna sa spackana regulacia. Existujú nejaké normy, ktoré sa musia dodržať. Šírka miesta kolmeho, sikneho, pozdlzneho.. sirka priebežného pruhu pre jedno-obojsmernu premavku.. fakt si myslíš, že keby máme iného richtara, tak to neurobi inak? či myslíš, že urobí uzsie miesta a bude mu jedno že porušuje vyhlášky?
23. január 2024

Lubo

5ulo presne tak a prave preto je potrebne vybudovat chybajuce docasne parkovacie miesta. Naopak, richar pride ovela horsi a najma vdaka aktualnemu, ked sa vcas nespamata spolu s ludmi okolo. 3. volebne obdobie je cista tragedia. Jediny + pre Druzbu je 30ka, ktoru kategoricky rok pred tym odmietli. Pokial vsak nepridu sankcie za rychlost, stale sa tu bude jazdit 50+. U mna vsak uz Ziadna Trnava hlas nedostane.
23. január 2024

Lubo

Je 14:45 a vo dvore mame 2 volne parkovacie miesta, 3 pri smetiakoch. Boj o posledne miesta sa vyostruje.
23. január 2024

Lubo

16:15 a uz pol hodinu uz mame plno. Zacina sa cas okruznych jazd.
23. január 2024

Lubo

17:00, ak v tomto case odidete a vratite sa, uz bez sance opat zaparkovat v blizkom okoli.
23. január 2024

Lubo

Poprosim hlasujucich, ak sa Vam da, zahlasujte aj priamo za prispevok, kedze komenty su redukovane minuskami a nie je hned zrejme, kolkym sa poziadavka pozdava. Vopred dakujem.
23. január 2024

Majo

Celkom dost volnych 19.30 do 50 metrov chodze
23. január 2024

Majo

Ale hlbsie do sidliska naozaj katastrofa, to som mozno 3-4 dokopy volne smerom ku kauflandu naratal naprieč celým sidliskom.
23. január 2024

Majo

Teraz 20.13 smerom od kauflandu 0 miest, prvé dve až tu som našiel, takze tento vnutroblok to ma este celkom dobre:D
23. január 2024

Lubo

A to je Clememtiska. Treba si prejst Tekela/Slottu (prejazd len v tomto smere), zvlast dvory. V nasom pred pol hodkou neuveritelne 2 volne miesta z 75. Urcite uz minulost. V nedelu bez sance.
23. január 2024

Lubo

Majo, som si vsimol dalsie fotky. Od Bcka a smerom za Beckom, ktore byva zaplnene pocas futbalu, akcii, to uz nesledujem. Uz dost od ruky. Pri sportovom obchode to je tusim uplne zdarma podla oznacenia (sukromne ?). Ale teda v priemere to v xls urcite vyzera super (2ja hladni a 2 prejedeni su v priemere najdeni ;) ). Mozno sviatocnych vodicov by mesto by mohlo motivovat prave v takychto hluchych kutoch/zonach aj 2. kartou zdarma. Ak jazdim do vecera x krat, ako pisem, velmi od ruky.
24. január 2024

Lubo

Stav na R6 v 3 dvoroch po 20:00 bol nasledovny - vid. obr., pred 22:00 skrtnute. Tak ako kazdu nedelu este v podvecer.
24. január 2024

Juraj

Za druhú R kartu by nemala byť pre Trnavčana žiadna zľava. Mala by sa platiť plná suma.
24. január 2024

Lubo

Juraj, je realitou, ze nielen v 4izbakoch byvaju aj viacgeneracne rodiny, cize mat aj 3 auta v jednom byte na dochadzanie do prace nie je nic vynimocne v dnesnej dobe (nie je to moj pripad). Mozno si musel niekto dalsie auto kupit kvoli zrusenemu spoju MHD z Druzby. Ktovie. Kazdy s trvalym pobytom v zone by mal mat rovnake podmienky pri zakupovani parkovacej karty, ak je auto registrovane v zone/v byte a osoba ma zaroven v tom byte trvaly pobyt v zone. Aspon tak si to predstavujem, ak nema byt niekto diskriminovany. Neviem ci je okrem cenovej regulacie regulovany aj pocet aut na byt. Co su tiez nerovne podmienky pre rezidentov. Okrem rezidentov tu vsak tiez moze zaparkovat hocikto, ak si zaplati, tak ako aj navsteva. Kapacita je velmi limitovana. Tarchu regulacie by malo znasat mesto a nie rezidenti. Ak ju spustilo, urcite malo mat okrem chcenia aj dobre analyzy. Malo.
24. január 2024

Juraj

Ľubo, ale veď nie je možné každú voľnú plochu medzi panelákmi hneď meniť na parkovisko. Ako by ten verejný priestor vyzeral. Preto by sa to malo sprísniť a striktne držať iba jedna karta na 1 auto/ byt za zníženú sumu. Všetky ostatné autá by mal majiteľ potom zaplatiť podľa cenníka zóny, ak mu je prednejšie pohodlie, aby stál v blízkosti paneláka kde býva. Vysoká suma parkovania pre návštevy- resp. ďalších áut rezidentov potom redukuje dobu ich parkovania v zóne. A, že reguláciu má znášať mesto? Mohli len vyznačiť miesta a nechať všetko zadarmo? Opäť by sa parkovalo v zákazoch a blokovali križovatky, vjazdy. Takže podľa môjho názoru, ak je v danej zóne stále problém nájsť miesto v súčasnom nastavení, treba spomínaným spôsobom ešte sprísniť pravidlá.
24. január 2024

Lubo

Juraj, uplne suhlasim, ze je malo miesta. Bolo, na Slottu urcite, a uz nie je. A este si za to platime. Niekde soudruzi udelali chybu. Ak maju teraz ludia platit viac ako 1€, motivacia by mala byt pozitivna. Parkujte zadarmo, ale na periferii, myslim na Bckach, v noci pred VUC. Ak chcete parkovat “pred barakom”, platte tych 100€. Ako to je teraz ? Ci platim 1€, 100€ alebo 400€ (ci kolko), nemam vyssiu sancu zaparkovat “doma”. Preco sa tresta za pocet aut na osobu/byt ? To musel vymysliet fakt nejaky sudruh.
24. január 2024

Jozef Šúst

stav okolo 19:50. Bcko pri lokotke, volne, R ko pri vymenicke volne a uz zmienene parkovisko pri Slottu 30 - skoro prazdne. toto je od slottu 6 vzdialene 170 m z tychto troch moznosti k danej adrese najviac vzdialene. Mne to to ako latastrofa nepride a tragedia nepripada.
24. január 2024

Jozef Šúst

neda sa pridat viac foto naraz
24. január 2024

Lubo

Jozef, jasne ze je Bcko uz 20:00 volne. Treba skusit 16:00-18:00, ked sa vraciame z prace a su treningy. Ak poobede tocim Druzbu viac krat, je to radost ina s parkovanim. Preco ta plocha vzadu byva prazdna, ked dvor vedla je totalne napratany? Zmotivovat 2. kartou a dalsiu zadarmo len napr. na Bkach, na Cku (alebo autori tohoto socializmu budu mudrejsi) a mozno to pomoze. Otazkou zostava, kde budu potom parkovat futbalisti, navstevnici kupaliska. Na to tu mame nasich zastupcov, aby si to zodpovedali.
24. január 2024

Jozef Šúst

da sa najst vzdy miesto do 30 m od vchodu? vzdy urcite nie. Da sa najst miesto 150 m od vchodu? Ak zrovna nehra v tt reprezentacia, povedal by som , ze ano. Ked to clovek prijme nemusi kruzit. A ak chodi v rovnakych casoch , uz vie kde je volne a kde nie.
24. január 2024

Lubo

Prijat, ano, to zostava spravidla cloveku pri zlych veciach, ked uz nie je ine vychodisko. Gratulujem. V tomto pripade existuju aj ine uz spomenute moznosti. Pri, jemne povedane, zle nastavenej regulacii stylom ukladania kontajnerov a teda bez respektovamia individulanych potrieb ludi, naopak len ich trestanim s neprimeranym spoplatenim, ak maju viac aut a to bez protihidnoty, to je cisty uz zazity neosvedceny socializmus - neotravujte, my najlepsie vieme, co vy potrebujete.
25. január 2024

Lubo

Nech sa paci, tu je tip na zelenu plocha pre variabilne vyuzitie, nielen ako parkovisko.
26. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na predmetnej lokalite prebieha investičná akcia vybudovania dvoch záchytných parkovísk. Projektová dokumentácia podlieha schvaľovacím procesom ako územné rozhodnutie a stavebné povolenie.
Aktuálne prebieha proces verejného obstarávania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie. Nakoľko sa do verejného obstarávania neprihlásil žiaden projektant, obstarávanie musí prebehnúť opakovane.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
26. január 2024

Lubo

Mesto TT, toto vsetko vieme. Ved preto sa tu teraz borime s parkovanim, casto ako na Hlinach. Ako dlho trval proces vybudovania tych v afekte vytvorenych 4 parkovacich ploch v dvore a dalsich po spusteni zony od 20.4.23 ? Vopred dakujem za odpoved. Pojde to opat z Vas ako z chlpatej deky alebo uz nemusim zadavat novy podnet, poziadavku podla infozakona alebo ziadost na podatelni ?
01. február 2024

Lubo

Prave citam, ze TT rusi zamer spoplatnovat parkovanie v Modranke, Kamenaci a v casti Midranka. Nie je cas vynat zonu R6 v casti na Tekela a Slottu ? Clementiska si pochvaluje, kedze k nim boli vytlacene vozidla po zonacii z Hlbokej, ale nam chybaju zrusene pozdlzne miesta len na Slottu. Je ich okolo 50. Sme okrajova cast, nema sa sem kto nahrnut.
01. február 2024

Lubo

…a v casti Kopanka…
01. február 2024

Juraj

Lubo, lenže spoplatnenie veľmi nemá nič spoločné s parkovaním mimo vyznačených miest. Každé parkovisko / zóna, aj keď zdarma, vyžaduje parkovanie na legálnych a na vyznačených miestach. Takže riešenie u vás by bolo skôr zvýšenie sumy parkovania, aby sa počet áut znížil.
01. február 2024

Lubo

Juraj, kde presne pisem o zruseni spoplatnenia na Slottu-Tekela ? Pisem o zruseni zony pre obe ulice, cize by pribudli desiatky roky pouzivanych ale aktualne zrusenych pozdlznych parkovacich miest, lebo zona. Clementiske zmeny k zone pomohli, kedze im Hlboka vytlacila auta po zonacii. Nam, naopak, uskodili. Mame len tieto moznosti aj v rovnakom poradi, kedy a ci mozu pomoct: 1., spominane vynatie Slottu-Tekela z R6 (kedy: vyriesenie problemov s parkovanim ihned) 2., vybudovanie chybajucej variabilnej kapacity + 30 miest (kedy: 2 mesiace - tento podnet, ak dokazali zbuchat po 20.4. uplne nove parkovacie miesta do 2 mesiacov, co brani dokazat vyvudovat dalsie, navyse docasne, rovnakym sposobom ?) 3.,Cakanie na Godota alias budovanie parkovacich domov, ktore je v nedohladne, kedze sa nikto ani do pripravy. A s touto agendou sa zonacia pripravovala - Parkovacie domy a ideme zonovat v poradi Podjavorinskej, Hlboka, Hliny. Aka je realita ? nehrnie (kedy: 10+ rokov) 4., Spoplatnenie je aktualne 1€, 100€, 400(?)€ na rok ? Ak ma niekto trvaly pobyt na byte, ma mat kazdy rovnake podmienky parkovat v zone autom (sluzobne, sukromne). Priklad: 4 v byte s trvalym pobytom(TP) pouzivaju 4 auta, tak kazdy ma mat rovnake podmienky - vodicak-TP-auto. Co by sa zmenilo tym, ze sa zvysia poplatky ? Odstahuju sa ? Ludia predaju auta a zacnu jazdit MHD ? Nam konkretne zrusili linku 13, takze auto nepredavam :). Apropo, aktualne je mozne si registrovat auto v zone aj bez vodicaku ;). Na druhej strane, su si isti pravnici na mesta, ze aktualne podmienky nie su diskriminacne ? (kedy: netrufam si hadat)
01. február 2024

Juraj

Lubo, ako by ste chceli vyňať ulice z R6 a pritom neprísť o parkovacie karty zaručujúce výhody pre iné zóny? Píšete, že po vyňatí by hneď vznikli možnosti parkovania, ale skutočne spĺňajú tie miesta šírkové pomery na prejazd vozidiel, vzdialenosti od hranice križovatiek, atď? Ak raz medzi panelákmi vzniklo malé parkovisko s legálnymi miestami, tak je naň logicky veľký dopyt, t.j. to rieši cena parkovania a aj teda to, že každý byt by mal mať rovnaké právo na tie miesta a nie počet obyvateľov. Takže predať auto netreba, treba sa len presunúť na iné miesto v rámci zóny, kde sa miesto na parkovanie dá nájsť.
13. február 2024

Marek

Lubo nemyslím si, že v tomto vnútrobloku by vybudovanie takého parkoviska bolo riešením, práve naopak, zanechal by som tam zelenú plochu na ktorej sa často hrajú deti a apeloval by som skôr na mesto na vybudovanie detského ihriska v tomto vnútrobloku, lebo ho potrebuje ako soľ!! Ale skúsil by som s riešením skôr kolmého parkovania pozdĺž vchodov Slottu 8-10, kedy cesta by bola podľa vyhlášky podľa potrebných parametrov a dobudovali by sa len kolmé stojiská pomocou zatrávňovacej dlažby ako sa dorobili pri Slottu 4.
15. február 2024

Lubo

Marek, kludne aj takto. Ako je zdokumentovane v jednom z obrazkov, okolo 20:00 tu este zopar miest je, uz po 21:00 je fullka, v nedelu aj ovela skor. Hlavne parkovisko v tyzdni je casto uz po 15:00 plne. Scestny argument, ze ved niekde pri lesiku je vzdy volne, je tak pre spedicne firmy, ktore skladuju kontajnery a tym je jedno, kde su ulozene, resp. idealne ako rezerva napr. pre navstevy. Teda aj to len pokym neotvoria v juni kupalisko a rezidenti sa budu vracat po 15:00 z prace ;).
18. marec 2024

Lubo

Zhrniem. Su 2 navrhy na dobudovanie parkovacich miest - cca 30 alebo cca 15. Priprava s vybudovanim miest po zavedeni zony od 20.4.23 v susednych blokoch trvala 1/2 roka (vyjadrenie poslanca na stretnuti VMC Vychod dna 8.2.24).
25. marec 2024

Lubo

Este jedna statistika z 3 dvorov k chybajucim parkovacim miestam na “ceste/chodniku”: - 1. dvor, od Tekela - parkovanie pred 2 mi barakmi (vratene(?) pred 1 barakom a vybudovane pred 1), - 2. dvor, od kupaliska - parkovanie pred 1 barakom (vratene(?) pred 1), - 3. dvor, od skolky (tento podnet) - parkovanie pred 0 barakmi. Urcite vo stvrtok o 18:00 kludne je volnych aj 5 miest pri smetiakoch (inak stvrtok je nevedno preco najlepsia konstelacia pre parkovanie aj poobede). Hadam ale uz teraz by mohlo byt kazdemu jasne, preco prave v dvore 3 sa borime s 0 parkovacimi miestami nielen v nedelu poobede/vecer, ale pravidelne aj niektore dni v tyzdni. Cize opat zhrniem, na vybudovanie chybajucih miest v dvore 3 od skolky su 3 navrhy/moznosti: A, vybudovanie 30 miestneho parkoviska B, vybudovanie 15 miestneho kolmeho parkovania C, vratenie/uprava pre pozdlzne parkovanie aspon pre 10 miest ako v dvore od 2 od Tekela. Snad bude na aprilovom stretnuti VMC uz vybrana jedna z moznosti. Vopred vdaka za kooperaciu.
25. marec 2024

Marek

Lubo chcem sa len spýtať, tie tri návrhy riešenia pre blok 3 od škôlky ako píšeš sú aj niekde oficiálne podané, zdokumentované a určite bude jeden z nich vybraný? Pýtam sa len preto, aby to nebol len nejaký sľub, ale či to je aj niečo oficiálne a v riešení, prípadne na diskusiu?
Druhá otázka je či zasadnutie VMČ je verejné a môže prísť hocikto (či nie je potrebné sa niekde vopred nahlásiť)?
Ďakujem
25. marec 2024

Lubo

Marek, na VMC som bol iba prvy krat 8.2.24 a (zatial) ma nevyhodili ;). Myslim, ze tam boli riesit aj ini obyvatelia “Vychodu”. Vybor je mix poslancov a “nadsencov”. Podla zapisov sa opakuje obmesiac. Co sa tyka poziadaviek, nemam v podstate takmer ziadnu spatnu vazbu, minimalne od roku 2018, teda ani cestou oslovenia poslanca, OPS alebo uz oficialne cez podatelnu na meste v roku 2023. Mesto Vas odkaze na investicny plan mesta, poslu link a hladajte si v rozpocte, ci ste na plane. Odporucam prist, aspon Vas naviguju s Vasou poziadavkou. Mozno budete mat stastie :).
25. marec 2024

Marek

Lubo ďakujem veľmi pekne. Prídem sa pozrieť na najbližšie zasadnutie, sám som zvedavý ;-)
29. marec 2024

Lubo

Prlozeny obrazok z 3 dvorov ukazuje, ake nehomogenne zmeny sa udiali v jednotlivych dvoroch od 20.4.23. Modrou su vyznacene parkovacie plochy, ktore boli vratene/ponechane, cervenou su statia aktualne zrusene. V kazdom dvore bolo povodne cca 60 ploch na parkovanie. Od 20.4.23 a korekcii to je: - v nasom minus 30 (minus 50%!), - v dalsom menej o 20 (minus 33%) - a v poslednom len o 10 (minus 17%). Inak povedane, v jednom dvore bola zrusena polovica, ako vo zvysnych 2 dvoroch dohoromady. Ale aj so 60 miestami akokeby bol zruseny cely jeden povodny dvor. Jedna tema je zonacia, rezidencne parkovanie a sposob spolplatnovania, druha je nesystemove zrusenie parkovacich ploch, ktore opakovane demonstrujem. Stale nic ? Nejake odborne argumenty, ci opat pokracovanie v bezobsaznej demagogii ? Je potrebne zadat ako riadnu poziadavku alebo podnet este pred tym uzavriete ako “vyrieseny” ?
29. marec 2024

Lubo

Este dodam, Paradoxne bol naopak problem zrusit 10 parkovacich miest na Tekela, kde je prave kvoli tomu po 20.4.23. pre obyvatelov Slottu znemozneny vyjazd. 30 miest zrusit v jednom dvore smahom ruky problem nebol, no kvoli tymto 10miest ste 1300+ obyvatelov Slottu zamkli do 1 vyjazdu, co nema, nielen v TT, obdobu.
29. marec 2024

Lubo

A updatenuty obrazok so zrusenymi parkovacimi plochami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania