Námestie Jozefa Herdu-zvislá značka-zle otočená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Palcino Čavojský 29. januára 2024

Som chodec, ale neviem, či vzájomné prekrytie značiek nemôže byť problémom aj pre vodičov, ktorí odbočujú zo smeru od Kukučinovej na Nám. J. Herdu. Nebolo by jednoduchšie dať Zonu 30 na ten istý stlp?

30. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
31. január 2024

Ján

Tam by nemalo byť hlavne zvislé značenie priechodu - nachádza sa pri križovatke. Podľa technických predpisov (a zdravého rozumu) zbytočne veľa značiek vytvára vizuálny smog.

Inak je škoda, že pred návrhom značenia sa neprehodnotí (príp. neodstráni) to existujúce, a potom máme duplicitné a prekrývajúce sa značky.
01. február 2024

Majo

Škoda... škoda to je, ale hlavne je to proti zákonu/vyhláškam. Aj na takej Clementiske je cca 3 metre od seba zároveň zákaz vjazdu cyklistov na cestu a zároveň prikázané použitie cyklocesty cyklistami... Keby to človek prešiel všetko tak dovolím si tvrdiť, že polovica značiek odporuje nejakým zákonom, či vyhláškam...či už umiestnenie, najkratšia vzdialenosť, kombinácia, duplicitné značky, značky upravujúce povinnosti už dané zákonom (tj. zbytočné/duplicitné), a tak by sa dalo pokračovať. O vyhláškach/zákonoch upravujúcich zrozumiteľnosť a množstvo značiek radšej ani nejdem polemizovať, to by sme sa dostali na úroveň že to treba všetko odmontovať a porobiť nanovo...Len by ma zaujímalo kto to má na zodpovednosť a prečo je to vtak katastrofálnom stave... Jeden príklad za všetky - značka hlavnej/vedľajšej cesty v obci vs. hlavnej/vedlajšej cesty mimo obec. Je to úplne náhodne, žlté značky hlavnej sú kade tade mimo obec, a tvarové značky hlavnej/vedlajšej čo majú byť len mimo obce sú kade tade v obciach okolo/v TT. Proste to nikto nerieši.
01. február 2024

Majo

Najlepšie bolo keď sa v roku 2023!!! Malovali/obnovovali nové žlté čiary, pričom už dávno bolo dané zákonom, že sa nové malovať nesmú, a pôvodné sú v platno
01. február 2024

Majo

Platnosti len nejak do marca 2024 či tak nejak...
01. február 2024

Ján

Majo, bolo prechodné obdobie, a zjavne si to niektorí vyložili tak, že ešte majú čas to urobiť postarom (aj keď to obdobie bolo práve na úpravu značenia podľa nových zásad).

A prečo je to takto? "Vždy sa to tak robilo" a "Nikto sa na to nesťažoval" a samozrejme - na projekte to pekne vyzerá pri pohľade z vtáčej perspektívy...
19. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Zvislá dopravná značka - "zóna najvyššej dovolenej rýchlosti" bola premiestnená.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
20. február 2024

Ján

Samozrejme v rozpore s normami. Ach jaj.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania