Ulica Orgovánová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Mario Jurča 04. februára 2024

Dobrý deň. Aj keď je už niekoľko mesiacov zakázané parkovanie na chodníkoch, v niektorých prípadoch sa môžu povoliť výnimky aby to uľahčilo prejazd áut po komunikácii a zároveň neohrozilo chodcov. Od križovatky Orgovánová/Gorkého ul. je na jednej strane chodník široký 2,7m, pričom cca 1m od cesty sú elektrické stĺpy. Čiže ľudia aj tak chodia v priestore medzi plotom a stĺpmi, kde je šírka 1,4m. Takto je to minimálne po Markovičovu ulicu, potom je chodník trochu užší. Pri parkovaní áut na ceste z oboch strán sa 2 protiidúce autá na cestu už nezmestia. Je tu pomerne veľká premávka v špičke. Myslím, že povolenie pozdĺžneho parkovania jednou stranou na chodníku (cca 50-60cm) by tu veľmi pomohlo obojsmernej premávke a zásadne neubralo zo šírky chodníka. Ďakujem.

04. február 2024

Ján

Mozno by stacilo zariadit, aby sa parkovalo len na jednej strane cesty... Parkovanie na chodniku by malo byt povolene len vo fakt nevyhnutnych pripadoch.
19. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania