Znečistená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
MBN 18. júna 2015

Mesto zrekonštruovalo pešiu zónu ale čo teraz s čistením pod a pred lavičkami.Otrasne to vyzerá na mnohých miestach po celej pešej zóne.Bude sa to aj čistiť alebo to necháme na počasie ale masnotu určite nevyčistí.

18. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
čistenie dlažby na Hlavnej ulici sa priebežne vykonáva podľa manuálu na údržbu dlažby, ktorý sme obdržali od výrobcu. Nie je dovolené strojné čistenie, vykonáva sa ručne.
Na odstraňovanie fľakov sú odporúčané určité čistiace prostriedky na tento typ dlažby a tie aj pri čistení používame.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
18. jún 2015

Matúš G

Pekná odpoveď, ešte mohli dať fotku ako to vyzera po vyčistení. Ale je dobré že sa na to nezabúda.
18. jún 2015

MBN

Neviem ale to sú zrejme staré fotky čistenia.Ved som tam bol dnes a znečistené to bolo ešte.
19. jún 2015

rena

Ešte by som sa chcela spýtať či je normálne, že na lavičkách na pešej zóne, ktoré majú iba rok, je kompletne zošúchaný náter?
19. jún 2015

Marian

Dnes na vecer 19.6.na pesej zone boli skejtbordisti a takto to dopadlo.Hlavne ,ze mestska policia tam ma kameru a nikdo tam neprisiel.Co teraz?
24. jún 2015

Peter

dobry den, to ste naozaj ako MsU obstarali dlazbu, ktoru pri tej ploche neviete cistit strojom ??? Ach jaj! Dlazba sa lame, su na nej flaky, neda sa riadne cistit.
06. júl 2015

MBN

Rad by som vedel,kedy je harmonogram cistenia,ved kedy tade idem vzdy je tam pod lavickami spina.Neviem ci len pre tento pripad sa nespravilo foto.
23. október 2018

TTobcan

Pešia zóna - znečistená dlažba

Znečistená dlažba na verejných priestoroch pri lavičkách a inom mobiliári. Fotografie sú len z časti pešej zóny na Hlavnej.
23. október 2018

MBN

TTobcan,pekne foto.Dobre ze si to vsimne viac ludi.Som zvedavy na odpoved kompetentnych.(Pravidelne sa to cisti.)
24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
je veľmi náročné vyčistiť do dokonalosti kamenný materiál použitý na vydláždenie centra mesta. Vzhľadom na to, že ide o pamiatkovo hodnotnú centrálnu mestskú zónu, ktorá musí byť dláždená prírodným materiálom, je využitý prírodný kameň. Ten však má svoje prednosti aj nevýhodné stránky, jednou z nich je to, že na ňom vidieť mastné fľaky viac ako na betóne či asfalte. Ani špeciálne prípravky to nedokážu vyčistiť na 100 percent, preto sa aj touto cestou obraciame na občanov, aby sa snažili, pokiaľ je to možné, toto verejné priestranstvo neznečisťovať.
Posledné veľké čistenie sa konalo v 39. týždni 2018, vtedy bola vyčistená celá Hlavná ulica. Ale nie je ho možné realizovať často, a to z kapacitných a aj finančných dôvodov. Pešia zóna sa však čistí priebežne aj podľa potreby, napr. po väčších akciách (jarmoku a pod.).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
27. október 2018

ttobcan

27. október 2018

ttobcan

27. október 2018

B.G.

K odpovedi 24.10.2018 - fotografie sú z 24.9.2018. Podnetom na napísanie na odkaz pre starostu bolo to, že to nebolo vyčistené ani po jarmoku a v takomto stave to tam bolo už dosť dlho.Je to znechucujúce pre tých, ktorý by si aj radi sadli na lavičky a oddýchli na pešej zóne. Ak bolo čistenie v 39. týždni 2018 tak bolo bez účinku. Stav je tam taký istý ako bol v septembri 2018 a aj celú turistickú sezónnu. Bolo vhodné do ďalšieho rozpočtu dať adekvátne finančné prostriedky na čistenie a nájsť technológiu, ktorá by dokázala dlažbu vyčistiť. Alebo do pravidelného čistenia zapojiť aj podnikateľské subjekty na pešej zóne.
Verím, že tie najkritickejšie miesta na pešej zóne a aj na ostatnom území aspoň v centre sa podarí vyčistiť ešte pred začiatkom zimy a ďalšiu sezónu už takýto stav nebude opakovať..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania