Značenie parkovacích miest na Kapitulskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter 22. júla 2015

Chcel by som požiadať kompeptentný orgán Mesta Trnavy, aby podalo vysvetlenie na základe čoho vytyčovalo dĺžku (veľkosť) parkovacích miest na Kapitulskej ulici. Ako je vidieť z fotografie a z parkovania bežnej limuzíny - pri takomto parkovaní nemajú šancu auta z parkovacieho miesta za predpokladu, že autá sa postupne radia jedno za druhým a dodržiavajú parkovacie zančenie - nemajú šancu z neho vyjsť a ani sa následne zaradiť. Značenie je vhodné pre miniatúrne autá - nie pre limuzíny, ktoré na Kapitulskej ulici zvyčajne parkujú kvôliu kancelárskym priestorom. Keď ste v úzkych obráťťe sa na VŠDaS v Žiline, aby vám to vysvetlili… Mimochodom - samotné značenie na historickej ulici je ohyzdné - pripomína mi to nedávnu aktivitu - vyznačiť odrazkami cestu pre bicykle cez Ul. M.Sch. Trnavského.

22. júl 2015

DDC

Minule som sa tam postavil cez 2 parkovacie miesta...nechápem, či to robia podľa tpho fiatu 500 čo tam stojí, alebo ako v podzemných parkoviskách podľa škody 120... Osobne mam všade problém zaparkovať,, normálne" Audi A8 2008
22. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
realizátor obnovy vodorovného dopravného značenia mylne vyznačil parkovacie miesta kratšie.
V priebehu 31. K.T. na vlastné náklady túto závadu uvedie do súladu s príslušnou STN.
Za vzniknuté problémy sa vám ospravedlňujeme.


Odbor dopravy a komunálnych služieb
22. júl 2015

DD

Dobry den,
k dlzke parkovacich miest sa vyjadrovat nebudem - tam je to jasne, ale esteticke hladisko si dovolim okomentovat. Ako rezident som na Kapitulskej niekolko rokov. Problemy s parkovanim tam byvaju najma okolo obeda, ale som skepticka, ze nevkusne oznacene parkovacie koje tento problem poriesia. Predpokladam, ze cielom znacenia bolo usetrit priestor. Mozno su na to nejake prepocty... Kolko parkovacich miest tymto znacenim ziskate - odhadujem tak 2... Naozaj sa kvoli tomu oplati zohyzdit historicke centrum? Osobne sa domievam, ze nie... Mozno by ste to mohli prekonzultovat - kym to opravite - s pamiatkarmi a nasledne to radsej odstranit. Dakujem.
23. júl 2015

Flego

:-) :-) :-) Pat a Mat. To som fakt zvedavý ako teraz tú farbu z dlažby odstránia. A ak neodstránia, dúfam, že dostanú mastnú pokutu.
24. júl 2015

DDC

Neodstránia, pretrú to čiernou farbou tak, ako to vidíš aj na cestách. ;-)
25. júl 2015

kolombo

Podľa mojich informácií od miestnych policajtov a od kompetentných na meste Trnavy si to vyžadoval zákon,že parkovacie miesto musí byť značne viditelne.Čo predtým údajne nesplňalo.
27. júl 2015

Boris

Nové parkovacie miesta sú malé, takže sa zle parkuje (autá sú natesno a nedá sa medzi ne prechádzať - chodci). Zároveň sú miesta prechodov pre chodcov do parku zle označené alebo sú nezrozumiteľne označené pre vodičov, takže tam parkujú. Tento problém je na hornej aj spodnej časti ulice.
27. júl 2015

Peter

Tak teda znova - ak niekto ide maľovať tie odporné čiary, lebo to vyžaduje zákon a teda predpokladajme, že je kompetentný - tak si naštuduje nejaký predpis podľa akého kľúča tie čiary maľovať… A keď architekt mestských čiar príde až na miesto východu z parku - "asi by mal" urobiť "pomlčku"…
Ale ako sa hovorí… "gdoví čo maluvali pretým"
30. júl 2015

Anonymný užívateľ

samosprava by tu mohla len tak pre zaujimavost napisat ako prebieha realizacia takejto veci.
niekto to predsa musel objednat a niekto to musel po realizacii prevziat. zda sa logicke objednat si XY ks vyznacenia parkovacieho miesta bud podla dokumentacie alebo v nejakej definovanej velkosti. ako inak by to realizator mal vediet co tam ma nakreslit?
31. júl 2015

Roman Krajčovič

Male parkovoviska? Vradte vodicaky pani....Parkujem tam kazdy den z dodavkou ktora ma 4 metre a bezproblemou...A to ze podaktori nemaju odhad stym parkovacie ciary moc neurobia poriadok :)
04. marec 2016

Matúš G

Nevyzerá to, že by boli miesta premaľované na väčšie.
08. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preznačenie parkovacích miest na Kapitulskej ulici sa v roku 2015 nestihlo a preto sa naplánovalo na rok 2016. Preznačenie prebehne operatívne v priaznivých poveternostných podmienkach.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. august 2017

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania