Čierna stavba

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
igor 03. augusta 2015

na ulici vl.clementisa pri hoteli inka rastie čierna stavba, ktorá neni označená, neni povolená, je vybetónovaná, sú na nej stoly a ktovie čo ešte pribudne... máme informáciu, že stavebný úrad vyhovel našej sťažnosti a stavbu zastavil, lebo nebola ani ohlásená... žiadame odpoveď, prečo na nej pribúdajú veci... ďakujeme!
obyvatelia, ktorí chcú pokojne žiť

05. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Spoločnosť Inka, s. r. o., so sídlom Ul. V. Clementisa 13 Trnava, podala 2. 6. 2015 na Mesto Trnavu žiadosť na prenájom pozemku parc. č. 5671/92 k. ú. Trnava, vo vlastníctve Mesta Trnavy s rozlohou 51,75 m², na obdobie od 15. 6. 2015 do 11. 9. 2015 za účelom zriadenia terasy ako exteriérového sedenia k reštaurácii nachádzajúcej sa v hoteli Inka na Ul. V. Clementisa 13. Mestská rada schválila spoločnosti Inka, s. r. o. dočasný prenájom tohto mestského pozemku uznesením č. 102/2015 na obdobie od 1. 7. 2015 do 11. 9. 2015. Mestský úrad následne pripravil nájomnú zmluvu, ktorá mala byť podpísaná 30. 6. 2015. Pre porušenie zmluvných podmienok zo strany spoločnosti Inka, s. r. o., však Mesto Trnava zmluvu nepodpísalo.
Mesto Trnava ako príslušný stavebný úrad na základe upozornenia obyvateľov bytovej časti hotela Inka vykonalo 30. 6. 2015 štátny stavebný dohľad (ŠSD) vo veci preverenia stavebných prác realizovaných na stavbe terasy ako exteriérového pódiového sedenia k reštaurácii nachádzajúcej sa v hoteli Inka. Pri výkone ŠSD bolo zistené, že na pozemku parc. č. 5671/92 k. ú. Trnava vo vlastníctve Mesta Trnavy sa nachádza rozostavaná stavba terasy s pôdorysom cca 10,0 x 5,0 m. Stavba bola vyvýšená na betónovom základe cca 0,50 m nad úrovňou terénu a mala vyhotovenú betónovú zálievku deky.
Pretože Inka, s.r.o., nepredložila stavebnému úradu žiadne povolenie na realizáciu predmetnej stavby terasy ako exteriérového pódiového sedenia, Mesto Trnava ako príslušný stavebný úrad podľa ustanovenia § 102 ods. 2 stavebného zákona stavebné práce s okamžitou platnosťou rozhodnutím zastavilo. Následne sa začalo konanie o odstránení tejto časti stavby letnej terasy, resp. o jej dodatočnom povolení, a stavebník bol vyzvaný na podanie žiadosti o dodatočné povolenie stavby terasy.
V súčasnosti si spoločnosť Inka, s. r. o., podala na Mesto Trnava žiadosť o odkúpenie predmetnej časti pozemku. Žiadosťou sa bude zaoberať majetková komisia, následne mestská rada a mestské zastupiteľstvo.
Za porušenie stavebného zákona (postavenie terasy bez povolenia, ako aj jej užívanie) stavebný úrad uloží spoločnosti Inka s.r.o., Trnava pokutu.


odbor stavebný a životného prostredia MsÚ
05. august 2015

mario

Toto je nádherná ukážka drzosti stavebníka, napriek zamietavému stanovisku mesta postaví načierno stavbu a následne drzo požiada o dodatočné povolenie. Som zvedavý ako to nakoniec dopadne, či mesto dá za pravdu nespokojným občanom, alebo uprednostní stavebníka, ktorý porušil zákon a stavbu mu dodatočne zlegalizuje.
08. august 2015

igor

verime tomu, ze ten beton odprace a nocny klud nebudu rusit hulakajuci stamgasti!
09. august 2015

igor

mario - to o tej dodatodnej legalizacii snad ani nemyslite vazne!!!!! preboha
09. august 2015

Dušan Kováč

Teraska už veselo funguje. Prvý balkón je od prvej stoličky podľa môjho odhadu cca 5-6 metrov. Je to celkom dobre vidno aj na tej fotke čo je tu zverejnená.
10. august 2015

Ľubomír Šupola

treba volať MP pokaždé, keď príde k porušeniu vyhlášky alebo zákona. a čo ten nový stavebný zákon, podľa ktorého sa budú takéto stavby likvidovať?
10. august 2015

mario

igor - pevne verím, že zvíťazí zdravý rozum a mesto túto ilegálnu stavbu prikáže odstrániť
11. august 2015

Michal K.

Nový stavebný zákon, ktorý neobsahuje možnosť legalizovať čiernu stavbu, bude myslím v platnosti až od 1. januára 2016.
14. august 2015

igor

Halooo... Kompetentny stavebny urad... Odstrante ciernotu... Uz tam dali aj slnecniky... Hroza!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania