Neodvezené konáre po spílení/orezaní stromov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Bročka 04. februára 2013

V lesoparku smer Kamenný mlyn sú už minimálne 3. deň neodvezené konáre po výrube a orezaní stromov. Pričom dodávateľ tejto služby má v zmluve povinnosť: "Denne naložiť a odviesť všetok biologický odpad z jednotlivých pracovných operácií." Kôp, ako sú na fotkách je pozdĺž parku najmenej 10.. Tento stav sa pri orezávaní stromov v tejto lokalite pravidelne opakuje..

05. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko Odboru komunálnych služieb.
V Kamennom mlyne Lesoparku sa suché a popadané stromy, ako aj popadané konáre a časti korún, priebežne odstraňujú. Popadané konáre a časti korún sú rozpílené, uložené na kopy a pripravené na odvoz tak, aby neohrozovali a neobmedzovali chodcov. V tomto prípade ide o lesopark a nie o obytnú zónu a kopy konárov v lesoparku nespôsobujú priame nebezpečenstvo pre ľudí. Firme, ktorá realizuje údržbu zelene v danej lokalite bolo pracovníkmi mestského úradu - referátu správy zelene povolené, aby odvážali nachystané kopy konárov, až keď ich bude toľko, aby zaplnili jednu traktorovú vlečku. Niekedy sa odváža odpad každý deň, ale stane sa, že medzi dvomi odvozmi je dlhší časový úsek, ktorý je spôsobený poveternostnými podmienkami, alebo malým množstvom konárov. Bolo by neekonomické a aj neekologické, aby traktor s poloprázdnou vlečkou znečisťoval lesopark výfukovými plynmi. Hodina nakládky a odvozu odpadu (traktor) stojí 13,94 € s DPH, odpad sa odváža až na skládku komunálneho odpadu na Zavarskú, pri poloprázdnej vlečke by sa odvoz konárov veľmi predražil.

Jana Gmitterová, ÚKaM
05. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam ešte doplnenie.
Dňa 1. 2. 2013 prebiehal zber popadaných konárov a následná príprava na nakládku a odvoz (uloženie na kopy). Dňa 5. 2. 2013 pokračoval zber konárov, pričom bola vykonaná nakládka a odvoz konárov, ktoré boli uložené na kopy v priebehu 1. 2. a 5. 2. 2013. Predchádzajúci zber konárov bol realizovaný 29.1.2013.

Jana Gmitterová, ÚKaM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania