Rušenie nočného kľudu na Šafárikovej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tina 27. júla 2016

Na Šafárikovej ulici zo strany, kde sa nachádza piváreň Pilsner dochádza niekoľkokrát do týždňa k rušeniu nočného kľudu. Tento podnik má terasu, ktorej prevádzka sama o sebe nevyrušuje, pravdepodobne ide o vypustených podgurážených návštevníkov po ukončení otváracích hodín, ktorí potom robia hluk pri činžiaku, pod balkónmi, preto by bolo vhodné na tomto mieste v tom čase posilniť policajné hliadky. Navyše si nie som istá, či piváreň Pilsner ako podnik v obytnej zóne môže mať otvorené do 2:00 a či terasu zatvárajú o 23:00, ako uvádzajú, že končí grilovanie. Myslím, že keďže ide o obytnú časť a je tu podnik s ponukou alkoholu (teda nie napr. cukráreň), prácou policajtov by malo byť aj udržať tu nočný kľud bez toho, aby sme sa o to museli telefonicky dožadovať.

28. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom vášho podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré v okolí uvedenej prevádzky zamerajú zvýšenú pozornosť na rušenie nočného pokoja.
Čo sa týka prevádzkovej doby, v zmysle VZN mesta Trnava č. 394 v znení VZN mesta Trnava č. 417, do 02.00 hod. môžu mať otvorené prevádzky s pohostinskou činnosťou, ktoré nie sú umiestnené v stavbe určenej na bývanie ani nie sú s takouto stavbou priamo priľahlé. Exteriérové sedenia takýchto prevádzok môžu byť otvorené do 23.00 hod.
Nakoľko na území mesta Trnava sa nachádza viac ako 400 prevádzok pohostinského charakteru a rušenie nočného pokoja, najmä v letnom období pociťujú občania vo všetkých častiach mesta, naše personálne kapacity nám neumožňujú zabezpečiť trvalú ani dlhšie trvajúcu prítomnosť hliadky iba v blízkosti uvedenej prevádzky. V záujme vykonania poriadku, je preto nutné rušenie nočného pokoja, prípadne nedodržania prevádzkovej doby oznámiť telefonicky na tel. čísle 159.
Za porozumenie ďakujeme.

Mestská polícia mesta Trnava
30. júl 2016

Tono

Podla mna by sa mala Tina starat v prvom rade do seba...
08. august 2016

Tina

Ďakujem za radu, ale práve to je cieľom môjho podnetu :)
21. júl 2018

Marek

Myslím si že tento problém sa nedá považovať za vyriešený.Skúste sa nasťahovať do činžiaku vedľa pivárne.Úplne stačí na leto.Keďže v horúčavách sa nedá spať pri zavretom okne.A pri tomto podniku ani otvorenom.Každý večer je terasa otvorená vraj do 23tej. Pravidlom býva aj o hodinu dlhsie. Fakt je dosť nepríjemné každý večer počúvať ponapíjaných hulákajúcich ľudí. Podnik je otvorený do druhej hodiny. Bežne pred podnikom postávajú štamgasti pod vplyvom a zrovna ticho a slušne sa nesprávajú.
Ten kto toto povolil v zóne kde býva toľko ľudí nech sa tam nasťahuje. Je toho až moc. Bol by som rád ak by mesto túto situáciu riešilo. To že voláme mestskú políciu pomôže tak na 5 minút kým neodídu.Otváracie hodiny sú proste neuveritelné. Do druhej každú noc počúvať podgurážencov a prosím netvrdte mi že máme volávať políciu. je to k ničomu. Treba zmenu otváracích hodín.Ďakujem Marek

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania