Renovácia starého detského ihriska na Kopánke

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Andrej Blanarovic 28. novembra 2016

Poprosím nedalo by sa vyriešiť nejaké detské ihrisko alebo aspoň niečo tomu podobne na kopánke? Absolútne nič tu nieje voľne prístupné kde by sa dal tráviť čas s deťmi. Napríklad za bývalým kultúrnym domom. Je tam dosť veľká trávnatá plocha a niekedy dávno tam aj bolo akurát je zarastené.

13. december 2016

Andrej Blanarovic

Mohol by som vedieť jak treba pri takýchto veciach postupovať lebo tuším to nerieši vôbec nikto? Kto to má na starosti? Ďakujem za odpoveď
17. február 2017

Janka M.

Tuto temu som po precitani vasho podnetu otvorila tento tyzden na stretnuti vyboru mestskej casti sever. Tieto stretnutia su verejne a su za pritomnosti poslancov za nasu mestsku cast. Po diskusii sa vacsina priklonila na miesto medzi byvalym kubanom a cinziakmi na ludovej ulici (ostatne miesta su prilis blizko hlavnych ciest) Uvidime, co sa z toho dostane do zapisnice, aka by bola oficialna odpoved mesta a pripadna realizacia....
17. február 2017

Andrej Blanarovic

Dobrý deň. Dakujem za odpoveď som veľmi rád že sa niečo začalo riešiť a bude perfektné keď sa to aj dotiahne do konca . Keď tomu správne rozumiem tak sa priklonili ktomu miestu kde som dal značku? Medzi Ktš Tyrnavia a bytovkou ?
17. február 2017

Janka M.

Ano, bavili sme sa o tom travnatom mieste medzi Ktš a bytovkou (vasu mapku tu nevidim). Este sme sa bavili o parciku pri kruhaci Krupskej a špačinskej a o parčíku na namesti slovenskeho uceneho tovarišstva - ale oba su priliš blizko hlavnej cesty.
Ale pochybujem ze by to bolo v dohladnej dobe (rok 2017 urcite nie). Ked bude zapisnica zo stretnutia, tam su aj poziadavky mestskej casti na mesto (to je teraz dolezite, aby to tam kompetentni napisali/odhlasovali?), potom bude oficialne stanivisko mesta. Inak pozeral to hned jeden pan, ze pozemok je mestsky a nejaka cast je statna. Ked bude zapisnica z toho stretnutia - dam vam sem link.
17. február 2017

Andrej Blanarovic

Super som zvedavý teda jak to dopadne ale dúfam že dobre. Ďakujem za info a keby bol nejaký problém tak aj zbierku nejakú vyriešim aby sa to pohlo.
13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ihrisko v tejto lokalite patrí do oblasti, pre ktorú bolo momentálne revitalizované spádové detské ihrisko na Slávii. Renovácia/revitalizácia menších ihrísk bude postupne zahrnutá do budúcich rozpočtov mesta Trnava. Realizácia projektov je však závislá od schválenia rozpočtu mesta mestským zastupiteľstvom.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
13. marec 2017

Andrej Blanarovic

si asi robite srandu že slávia? Troska nezmysel nie pre severnú časť kopanky?
12. apríl 2017

navstevnik

A to zrevitalizovane detske ihrisko je este stale zatvorene. Vraj sa caka kym tam narastie trava.
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto primárne investuje do spádových ihrísk. V druhej fáze, keď budú vyriešené tieto lokality, môže prejsť k investíciám do menších ihrísk, výmeny a repasácie zariadení. Aj keď sa nezdá, že ide o veľké výdavky, certifikované herné prvky nie sú lacné, takisto okolo každého z nich dopĺňame certifikovanú dopadovú plochu, pre zvýšenie bezpečnosti našich detí. Preto ihriská vo vnútrodvoroch momentálne nie sú zaradené do rozpočtu a prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.
Ďalším spôsobom, ako by sa mohol podnet riešiť, je participatívny rozpočet. Vďaka nemu sa môžu aktívni Trnavčania uchádzať o finančnú podporu zo strany mesta. Stačí, ak by si našli čas a prišli na stretnutie na radnici. V tomto prípade, keď máte záujem o revitalizáciu mestského mobiliáru/detského ihriska, sa v dátumoch 3. máj, 16. máj a 28. máj stretnú občania s nápadmi, ktoré zahŕňajú oblasť zelene a verejného priestoru. Stretnutia sa budú konať o 17.00 hodine. Každý, kto sa chce uchádzať o takúto formu podpory, musí prísť na dve takéto stretnutia. Ak by išlo o investíciu väčšiu ako 5 tisíc eur, ide už o investičné zadanie a v tom prípade treba získať aj minimálne 20 podpisov ľudí, ktorí bývajú v dotknutej lokalite. Bližšie informácie k participatívnemu rozpočtu poskytujeme na adrese [email protected], podrobnosti sa dozviete aj na: http://www.trnava.sk/sk/aktualita/participativny-rozpocet-pre-trnavu-2018-sa-zacal-dvere-pre-vase-napady-su-otvorene.

Mestský úrad Trnava
03. august 2018

navstevnik

Ale ze jake riesenie?
Mesto nic .... tvari sa ze da peniaze ludom nech si spravia a ked si to sami nespravia tak sa este aj tvaria ze sak my sme chceli
To len ludom sa nechce
A tak postupne vlastne obcanov nove vedenie mesta pomaly presvedci, ze sak to ani obcania nechceli

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania