Vybudovanie chodníka k polopodzemním kontajnerom

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Matúš G 06. februára 2017

V decembri 2016 boli na ulici gen. Goliána 3 vybudované polopodzemné kontajnery. Zabudlo sa ale na vybudovanie prístupového chodníka. Vhodné by bolo opraviť chodník aj za kontajnermi a cely priestor na jar ešte lepšie urovnať a vysadiť trávu.

06. február 2017

Fredy

Pripomína mi to pomery, keď sa tieto naše sídliská stavali - ale iba čo sa týka chodníkov. Vtedy sa dali získať byty za tak výhodných podmienok, o akých teraz môžeme iba snívať.
07. február 2017

primavera

Prístupový chodník sme urgovali hneď pri osádzaní kontajnerov. Pracovníci, ktorí to robili oponovali tým, že to nie je v projekte. Keby bol projektant trochu rozmýšľal a prišiel na miesto, kam sa majú polopodzemné kontajnery umiestniť, zistil by, že tam nie sú len domy na Goliánovej 1, 2 a 3, ale že domy sú aj na Goliánovej 4, 5, 6, 7 a 8 a aj tie potrebujú ku stojisku prístup.
Počas osádzania tam bol prizvaný aj poslanec za našu mestskú časť, pán Čavojský a prisľúbil vybudovanie chodníka. Žiaľ zvyšný materiál odviezli a chodník nevybudovali. Pán poslanec si už nenašiel čas, aby sa prišiel pozrieť ako to dopadlo. Ten chodník tam predtým bol, veď na tomto mieste bolo stojisko mobilných kontajnerov s prístupovou cestou, ale pri hĺbení jám pre nové kontajnery, kocky zámkovej dlažby z chodníka nezmyselne vybágrovali a odviezli so zeminou preč. Keby ho boli nechali a napojili naň dlažbu, ktorá je okolo nových kontajnerov mohlo byť po probléme.
Ďalším problémom je aj odvoz odpadu. Auto príde a zaparkuje krížom tak, že zadná časť auta stojí na ceste a predná na pomyselnom trávniku, ktorý by tam mohol byť v budúcnosti zasiaty. Keď bola zem zamrznutá nebol problém, ale teraz, keď sa oteplilo, sneh sa roztopil, zem je rozrytá od kolies auta. Včera pršalo a ku kontajnerom sa zo žiadnej strany nedalo prejsť bez toho, aby ste sa nezablatili alebo aby vám nenatieklo do topánok.
Za nové kontajnery sme povďační, ale žiadame doriešiť prístup tak, ako je uvedené v podnete, lebo len úprava terénu a zasiatie trávy problém nerieši. Cez trávu sa aj tak vyšliape nový chodník.
07. február 2017

primavera

07. február 2017

primavera

07. február 2017

Matúš G

primavera: Tiež som včera na to pozeral, že či nie sú kontajnery ďaleko od cesty, hlavne tie zadné, ale povedal som si, že auto ma vysúvaciu hydraulickú ruku tak by to malo dočiahnuť. A ajhľa nedočiahne. Neviem prečo ich dali tak ďaleko, asi návrh, nejaká norma. Jediné čo ma napadá je že by prerobili zákrutu bližšie ku kontajnerom. Uvidíme ako to dopadne, chodník vybudovať nebude problém, ale s tým vývozom to bude horšie.
07. február 2017

Matúš G

Zaujímavé je že aj v návrhu nie je prístupový chodník navrhnutý. A to ho schválilo mestské zastupiteľstvo a nikto si to nevšimol. Komická situácia, stávajú sa aj horšie :-)
07. február 2017

primavera

Zaujímavé, že na projekte je zakreslená "zatrávnená plocha" a je totožná s pôdorysom predchádzajúceho kontajnerového stojiska číslo 415, ktoré bolo vydláždené. Je tam zakreslený aj jestvujúci chodník, ale nikto si nevšimol že je z opačnej strany a je rozbitý.
02. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti Mesto Trnava pripravuje riešenie problému s prístupovým chodníkom v podobe dobudovania chýbajúcej časti chodníka aj úpravy samotného oblúka komunikácie, aby nedochádzalo k poškodzovaniu zelene vozidlami, ktoré vyberajú zapustené kontajnery. O ďalšej realizácii budeme priebežne informovať.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
03. marec 2017

Matúš G

Dnes sa mi podarilo zachytiť vysýpanie košov a žiadny problém v tom nie je. Nákladiak má dostatočné dlhú hydraulickú ruku. Takže je to len o prístupe posádky. Dúfam, že FCC svojich zamestnancov upozornila na to a už sa to nebude opakovať.
27. apríl 2017

Matúš G

Aktuálmy stav.
27. apríl 2017

primavera

Matúš G, mali ste urobiť záber z opačnej strany, aby bolo vidieť, že si tu ľudia robia okolo kontajnerov verejnú skládku odpadu (dosky, nábytok, zaváraniny, ktoré niekto porozbíjal). Z jednej tretiny sídliska to tu budeme mať pod oknami. Ľudia sú nenapraviteľní.
02. jún 2017

Matúš G

Ako vidno tak je to pred dokončením.
21. jún 2017

Matúš G

Vybavené.
22. jún 2017

primavera

Za všetkých bývajúcich v okolitých domoch ďakujem Mestu TT za vybudovanie prístupového chodníka k polopodzemným kontajnerom, za cestu pre auto na odvoz odpadu a za vybudovanie ďalších parkovacích miest na plochách po zrušených stojiskách na kontajnery číslo 415 a 416.
Neviem, či je zasiata tráva, aj tá by sa zišla ak naprší.
Ďakujeme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania