Profil na lávke Coburgova-Prednádražie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
sigiq 18. mája 2017

Zdravím ,predpokladám ,že tie profily na lávke z Prednádražia na ul.Coburgovu sú pre bicykle.Chcem sa spýtať či je veľký problém na tie schody namontovať to účko na kolesá také široké ,aby tam vošlo aj koleso z bicykla. Ja niekedy nechápem realizátorov ,ako tam môže niekto namontovať tak úzky profil.Evidentne je to robené pre Sagana a jeho galuskové kolesá,pretože trekingový rozmer tam musíte narvať a s klasickým rozmerom plášťa na horskom bicykli tam proste nevojdete. V konečnom dôsledku je to na nič ,lebo bicykel si musíte niesť v ruke tak či tak.Moja otázka teda znie či by ste to nemohli vymeniť za širší profil. Tento má cc 4 cm a rozhodne by sa tam zišiel aspoň 10 centimetrový.

18. máj 2017

Robo

Ten profil je tam už roky. Keď sa tam osádzal, tak Sagan ešte ťahal za sebou káčera na kolieskach.To až teraz si si všimol alebo potrebuješ si rypnúť.
18. máj 2017

sigiq

Nie nevšimol som si to až teraz,ale chodím tadiaľ skoro každý deň a už ma nebavý stále denno denne vláčiť bicykel v rukách. Preto sa to snažím nejako riešiť,keď je možnosť a určite to pomôže aj ostatným.Tak dlho to tam teda neni ,ako ty tvrdíš.No a vôbec nechápem čo tu riešiš vlastne ty s tvojím blbým komentom.
19. máj 2017

Peter Hirošima

Veľmi ľahko sa môže stať, že po prehodnotení stavu lávky tam nie že nebude žliabok na bicykle, ale ani celá lávka. To, že pod lávkou to vyzerá ako na Luníku IX a sústavné upratovanie je márne, je väčší problém.
19. máj 2017

sigiq

Hirošima s tým nesúhlasím je tam bordel,ale nie až taký a v poslednom období tam bola vykosená tráva rekonštruujú sa tam tie budovy takže to tam je v súčasnej dobe v poriadku.Inak stále nechápem čo tu stále riešite blbými komentmi môj podnet.Keď máš nejaký problém tak ho sem hoď a požiadaj samosprávu o riešenie a nie že sa tu stále vyjadrujete negatívne.Keď sa nudíte tak chodťe na ten váš facebok a tam otravujte ľudí koľko chcete.Človek chce pomôcť aj viacerým,ktorý tadiaľ chodia každý deň do práce,aby bicykle nevláčili v rukách,ale musia sa tu ozývať nejaký zakomplexovanci,ktorý to tu zbytočne spamujù.
19. máj 2017

M.M.

Zdravim, vsetkych. rad by som podporil autora podnetu. sigiq chce poukazat ze je zlab pre bicykle nevyhovujuci vsetkym. Chlap nejak ten bicykel odnesie, ale trapia sa tam aj zeny a deti. Navyse by bolo fajn urobit od lavky po Coburgovu ulicu nejaky slusny, hlavne prejazdny chodnik.V dazdivom pocasi je to katastrofa. Mesto vyvija iniciativu, aby ludia chodili do prace na bicykli a velakrat nie je kade prejst. Tu by sa zisiel jeden slusny chodnik pre chodcov aj cyklistov. Cez spominany usek prejde denne vela ludi do prace ja skoly tam a spat.
Dakujem v mene vsetkych , ktori by uvitali od mesta ustretove riesenie
Martin
20. máj 2017

sigiq

Chcem ešte na doplnenie ,keď sa teda podujmete na nápravu a budete to riešiť.Určite by tie profily boli vhodné na obidve strany,aby človek ,ktorý ide trebárs dole z bicyklom nemusel čakať na toho čo s ním ide práve hore.
Všimol som si ,že na poliklinike na družbe ste profil osadili taký ,aký má byť čo je zaujímavé.
22. máj 2017

Peto

na poliklinike je profil nový vyhovujúci terajším normám, na taz-moste je profil starý xyz rokov ešte mimo noriem. Vymeniť ho určite treba. Na obe strany schodiska ale nie, zle sa bude chodiť ľuďom, ktorí sa potrebujú pridrzat zábradlia.
22. máj 2017

sigiq

Normy a logika by malo byť to isté.Osadiť niečo,kde nevojde koleso nemá nič spoločné z normou ani logikou.
Profil stačí dať o niečo bližšie k zábradliu a človek sa môže v pohode zábradlia pridŕžať.Profil bližšie k zábradliu nebude vadiť,pretože človek si bicykel k sebe nakloní a tým pádom nemusí byť profil od zábradlia na rozmer riadidiel. V takom prípade môžu byť na obidvoch stranách.
23. máj 2017

Lucery

Myslím, že v dobe, keď sa tam osadila koľajnica pre bicykle, by si za slovo "treking" išiel navštíviť úrad štb na niekoľko dní. Vtedy boli ukrajiny, liberty a favority, tie sa tam zmestia. Navyše bola zavedená MHD do TAZ, aby pracujúca robotnícka trieda nemusela pešo. Vtedu bolo nelogické, aby malo monostopé dopravno širší profil, ako sa vyrábali plášte podľa ČSN. Ja by som navrhoval, aby sa, v rámci logiky (Werichovej ;) ) zrušila stanica na tých 10 metrov šírky, odobrala lávka a urobila sa normálna cyklocestička z bordelesíka tam neviem kam na druhú stranu. Podotýkam, trekingová, lebo treking je o pohodlnom chodení, jazdení a turističení všeobecne, najlepšie dolu kopcom nonstop :D
23. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výmenu vodiacej lišty zrealizujeme najneskôr v treťom štvrťroku 2017.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. máj 2017

sigiq

Lucery ty sa spamätaj je evidentné,že tade vôbec nechodíš ten profil tam je max. 5 rokov tak sa preber .Ja tadiaľ chodím skoro pravidelne takže zasa jeden rypoš,ktorý sa nudí.
23. máj 2017

sigiq

Samospráve:
Budem vám vďačný ja aj všetci,ktorý tadiaľ chodia do kamka z deťmi a samozrejme všetci čo tadiaľ denno denne chodia do práce.
Možno by som vás ešte poprosil pre tých,ktorý práve vyšli z jaskýň,keby ste im tu napísali v ktorom rolu bol ten profil osadený,ĎAKUJEM.
23. máj 2017

sigiq

Tu som našiel pre tých negativistov ,ktorý sústavne kritizujú a hlavne nemajú informácie ,ako
Lucery a Robo kedy ešte profil osadený nebol.Tu je článok z roku 2012 a jasne je na fotke vidieť ,že ešte v tom období profil na lávke nebol.Poprosil by som ľudí ,ktorý sú naladený negatívne nájdite si na to aj vhodné stránky a neotravujte tu.
https://goo.gl/iHY2U0
23. máj 2017

Lucery

Ty si strašne vzťahovačný, inak si neviem vysvetliť, že si nepostrehol iróniu jednak na Roba na "dávne" veky a až potom na Teba :D Som zvedavý, koľko ultrasuperhrubých trekingových plášťov za deň tade prejde :D

No nič, nebudem sa hádať, idem off ;)
23. máj 2017

sigiq

To neni irónia a ty to dobre vieš nemám rád ,keď mi celý podnet spamujete nevhodnými a zavádzajúcimi,negatívnymi komentami.Načo sa tu vôbec vyjadrujete kto je na to zvedavý a ešte aj mylne a ty sa nebudeš hádať a o čom veď nemáš pravdu.Poprosím ťa ,aby si sa ty a tebe podobný nevyjadrovali.
23. máj 2017

Flego

A tu sú moje fotky 3 roky staré https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/9002/odpadky-pri-nadchode a žľab tam nieje.
23. máj 2017

sigiq

Neviem ,ako si to myslel ,ale profil tam je myslím ,že to osadil v roku 2012 článok je z roku 2013.
http://imgWorld.cz/s3/JGxIThnfZu.jpg
23. máj 2017

sigiq

(Opravujem) tvoj podnet je z roku 2014 osadené to bolo pravdepodobne v roku 2012.
http://imgWorld.cz/s3/JGxIThnfZu.jpg
23. máj 2017

Flego

Aha, máš pravdu, to som si nevšimol.
25. máj 2017

M.

Dobry den, chcem poprosit diskutujucich, aby sa neosocovali, to problem nevyriesi. Mesto to urcite bude riesit. a bol by som rad ,keby sa dalo nieco urobit aj s cca 200m usekom medzi lavkou a Coburgovou ul. momentalne to tam vyrzera ako na foto v prilohe. dakujem
25. máj 2017

M.

doplnene foto
25. máj 2017

sigiq

M. čo,keby si si založil vlastný podnet a neriešil tu záležitosť ktorá nemá nič spoločné s mojím podnetom.Momentálne sa tu rieši lávka a nie cesta pred lávkou.Navyše mám pocit,že to tu už bolo riešené a problém je vysporiadanie z pozemkami pred lávkou takže mesto nemôže konať.
25. máj 2017

M.M.

myslim,ze to spolu suvisi. ked sa nieco ma riesit ,nech je to komplexne a nie len ciastocne.
25. máj 2017

sigiq

Nikto tie veci nebude riešiť naraz a bolo ny fajn,keby vyriešili aspoň tú jednu,ako som spomenul problém je z pozemkami, už sa to niekde riešilo
26. máj 2017

M.M.

Ak je problem s pozemkami, nie je riesenie nechat to tak. Aj ked to urcite nebude jednoduche, konecne mame na radnici schopnych ludi, ktori by to mohli dokazat, hoci to nejaky cam moze trvat.
M.
08. júl 2017

sigiq

Ďakujem ,vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania