Autobusová stanica na Peknom Poli

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Matej 19. mája 2017

Mám jednu otázku. Na celom Peknom Poli nieje ani jedna autobusová stanica. Linky, ktoré chodia do blízkosti toho smeru sú 1 a 12. Dá sa to riešiť?

20. máj 2017

Palcino Čavojský

Ono nejde o to, akú linku Vám tam dajú, ale aj kam bude smerovať. z Vodárne zo zastávky Veterná sa dostanete len na Linčiansku (linka 4) a Prednádražie (linky 3 a 6) a zo Špačinskej pre zmenu na Linčiansku (linky 1 a 12) a na Prednádražie (linka 6) a všetko sú to spoje, bez rýchleho prestupu...
20. máj 2017

Matej

Tak bude nová linka? Alebo z toho nič nebude.
21. máj 2017

Peter

Matej, nerozumiem z tvojho prispevku kadial by mala ta linka ist. Autobus musi spravit nejake kolecko a na Peknom poli su vacsinou slepe ulice. Jedine co ma napada je Hlubikova - Schummerova - Krupska - Ustianska ale to je asi nezmysel, lebo na Hlubikovej je uz aj dnes zastavka MHD.
24. máj 2017

človek

Možno by bolo riešením predlžiť trasu linky 3,4 na Hlubika
24. máj 2017

Matej

Tu na peknom poli bude ulica dvojsmerka pri ihrisku kde sa autobus môže otočiť a išiel by naspat na kukucinku
26. máj 2017

Fredy

Vhodné riešenie situácie je napr. upraviť trasu autobusov linky 1 a 12 tak, že zo „starej“ Hlúbikovej nezatočia na Slnečnú, ale budú pokračovať na „novú“ Hlúbikovu na Peknom poli, tam v najvzdialenejšej časti urobiť zastávku. Ďalej pokračovať smerom cca na Átriovú (+ po cca 400m ďaľšia zastávka) a cez Martina Benku sa vrátiť na Kukučínovu.
Predĺženie jazdnej doby by mohlo byť do 3 minút mimo špičky, v špičke by to chcelo riadenie križovatky Benkova-Slnečná.

Druhá menej výhodná možnosť je z konca „novej“ Hlúbikovej sa vrátiť po tej istej trase na Slnečnú a pokračovať na Kukučínovu. Odpadol by problém (pre BUS) dostať sa v špičke z Benkovej na Kukučínovu.
Rovnaká trasa aj v opačnom smere.

Konečná by zostala na Hlúbikovej pred samoobsluhou (výstup), resp. pri Maškovej (nástup).
20. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na podnet sme operatívne aj opätovne upozornili prevádzkovateľa, firmu Arriva Trnava, a. s., zatiaľ nám však nebola doručená odpoveď. O riešení podnetu budeme informovať, pokiaľ získame ich stanovisko.

Mestský úrad Trnava
21. marec 2018

Matej

Dobrý deň, dnes mi prišla odpoveď od Arriva Trnava. V ich odpovedi je napísané, že oni sú len dopravca a výstavbu zastávky na Peknom poli treba riešiť cez Vás (Mesto Trnava). Oni po postavení zastávky môžu niečo začať robiť pre to, aby tam chodila nejaká linka. Tak ako sa to teda bude riešiť?
21. marec 2018

človek

Tiež by ma zaujímalo.
29. september 2020

Danka

Dobrý deň, môžete mi prosím napísať aktuálny stav tohto podnetu? Plánuje sa výstavba zastávky v novej štvrti Pekné pole?
03. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vzhľadom na spracovávanie Plánu udržateľnej mobility krajského mesta Trnava a jeho funkčného územia a jedného z jeho dokumentov Plánu dopravnej obslužnosti toho času neuvažujeme so zriadením zastávky v tejto lokalite. Po odovzdaní a vyhodnotení týchto strategických dokumentov je možné začať prípravy na realizovaní rozšírenia ponuky služieb mestskej autobusovej dopravy aj do tejto lokality.

Odbor dopravy
08. november 2020

Palcino Čavojský

To je zlá správa - zase teda zostanú linky tak, ako sú. Nepraktické a nevyužívané. A investície mesta a podniku sú tak zmarené - napr. zastávka pre dva autobusy na Hlbokej, kde stojí raz za hodinu alebo polhodinu jediný autobus. Samotné Pekné pole nie je bez zastávok problémom len pre obyvateľov tejto časti ale aj pre tých ktorí sa tam chcú z akéhokoľvek dôvodu potrebujú dostať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania