Zaburinené záhony

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zuzana Ďurišová 25. mája 2017

Na parkovisku na ul. Jána Bottu ešte neboli odburinené kry a je tam aj suchá lipa.

27. máj 2017

Ing.Gubriansky Emil

Zuzka.
Morova kaplnka vyzera ešte horšie, čo je vyzitka aktivistov z Lepšej Trnava. Treba mat trochu trpezlivosti. Uvidiš ako budu perfektne upravene na buduci rok pred volbami.
28. máj 2017

mario

Pán Gubriansky, nepoznám aký je stav morovej kaplnky, preto sa k nemu nebudem vyjadrovať. Ale pobavili ma vaše reči o upravovaní na poslednú chvíľu pred voľbami, to bola bežná prax minulých vedení mesta, keď boli primátormi páni Bošnák a Butko.
29. máj 2017

jozef

A detské ihriská sú tiež nie v dobrom stave, dokonca jedno je uzatvorené , mesto vraj nemá ľudí na údržbu je vypísané aj VO, naraz , veď si vše mesto chcelo robiť vo vlastnej réžii, došlo na, to nie je to také jednoduché ako sa to prezentovalo, predsa sa nás nebudú okrádať podnikatelia.
29. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali firme, ktorá záhon upraví.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
30. máj 2017

Juraj Fuzák

pan Gubriansky, Morovu kaplnku a okolie ideme tento tyzden cistit tento tyzden druhy krat v tomto roku. Okrem toho sme poslednu sobotu treti krat v tomto roku porobili Kalvarku, k tomu myslim tri dobrovolnicke upratovacie akcie a tuto sobotu chystame cistenie toku Trnavky a jej brehov, takze vizitku LT a reci o predvolebnom roku si zoberte niekam kde to bude aspon niekoho zaujimat.
30. máj 2017

Ing.Gubriansky Emil

Dobry večer p.Fuzak
Ste známy svojimi arogantnymi odpoveďami. Ľudia sa zaujímajú ako vyzerá Moorova teraz a ako bude
vyzerať v budúcom roku. Nemám výhrady voči Vašim aktivitám. Ale keď Ste sa raz zaviazali vykonávať
údržbu záhonov na Moorovej kaplnke, tak ju vykonávajte dobre a poctivo.
P.Fuzak, budem si Vás vážiť, keď zverejnite foto Moorovej kaplnky, ktoré som zaslal na odkaz pre starostu
dňa 25.5.2017.
30. máj 2017

Juraj Fuzák

pan Gubriansky, ja nepotrebujem nic zverejnovat, kedze foto je zverejnene pod danym odkazom a skutocne som ten posledny kto potrebuje nieco zakryvat. Ja mozem kludne zverejnit fotografie ako vypadala Kaplnka "predtym" ale co tym dosiahneme? Ja som znamy svojimi "arogantnymi" odpovedami a vy ste znamy svojimi pseudoheslami o budovani si mena Lepsej Trnavy na Kalvarii, recami o volebnych rokoch a podobne. Tento stvrtok o 18 hodine mame naplanovanu udrzbu okolia Kaplnky, tak Vas tam radi privitame a kludne sa mozme porozpravat. Jedna vec je ista a to ze pokial Vy budete tvrdit ze LT si robila "karieru" len na Kalvarke a Kaplnke tak sa z mojej strany inej ako pre Vas "arogantnej" odpovede ani nikdy nedockate.
31. máj 2017

Zuzana Ďurišová

Páni, jeden zaburinený záhon a toľko zloby v komentoch . Veď sem dajte tú fotku a budete obidvaja pokojní.
31. máj 2017

Juraj Fuzák

Pani Ďurišová, ta foto je zverejnena pod podnetom, ktory sa tyka Kaplnky :) Pan Gubriansky tam tu fotku sam dal a nieje na nej nic tajne. Na Kaplnke je zaburineny zahon a nepokosena trava, zajtra o 18 to tam vsetko ideme napravit :)
31. máj 2017

Zuzana Ďurišová

Pán Fuzák , podnet, ktorý som napísala je o zaburinených záhonoch na ulici Jána Bottu. Neviem, prečo sa tu rieši Kaplnka?
31. máj 2017

mario

Ako nestranný pozorovateľ si dovolím upozorniť, že tému kaplnky otvorill pán Gubriansky svojim príspevkom. Rozumnejším riešením by bolo podať samostatný podnet ohľadom kaplnky, aby sa zbytočne neodvádzala diskusia od témy tohto podnetu.
31. máj 2017

Ing.Gubriansky Emil

P. Fuzak
Riešme podstatu môjho príspevku a to je starostlivosť o údržbu záhonov na Moorovej kaplnke. Začínam
si Vás vážiť, keď sám uznáte, že údržba záhonov na Moorovej kaplnke bola zanedbaná.
Zuzka
Prečo to píšem v tomto príspevku. Môj príspevok sa mihol na odkaze pre starostu ako vyriešená aktualizácia podnetu z r. 2013 s foto pekne úpravaveneho záhonu.
p. Fuzak
Ja si nemienim budovať meno na kritike aktivistov z Lepšej Trnavy. Robíme si svoju prácu poctivo a svedomite.
31. máj 2017

Juraj Fuzák

Vzdy moze byt vsetko spravene lepsie. Ja nemam problem priznat ze ten zahon nebol a ani nieje v idealnom stave, keby bol zrejme by sme sa o tom nemuseli bavit. Tento tyzden, respektive zajtra bude cele okolie upravene po druhy krat v tomto roku a zahon a chodniky nakomplet odburinene.
01. jún 2017

Juraj1

Pán Fuzák a mestské zastupiteľstvo, toto je rubrika určená pre podnety od občanov poukazujúcich na nedostatky, ktoré v meste v ktorom žijú zistia. Ak čakáte v tejto rubrike chválu a obdiv na to čo ste urobili, tak ste na nesprávnej stránke. Všetko čo ste v meste urobili, resp. robíte je Vašou povinnosťou a je to brané ako samozrejmosť, zvolili ste si túto cestu a ste za to platení. Avšak to, čo je v meste zlé ide na vaše triko. Tých podnetov je more a nemám pocit, že by boli vykonštruované a fotomontážou upravené, len aby Vám ublížili.
Tak ich riešte, lebo nám znepríjemňujú život v našom meste.
ja osobne som poukázal pre pár týždňami na burinu v záhonoch v parčíku pri TÚ, bola asi 30 cm vysoká. Išiel som tadiaľ minulý týždeň a nie že tam stále bola, ale pekne podrástla a prerástla aj okrasné rastliny.
Viete mi rozumne vysvetliť, prečo je údržba zelene v meste na tak nízkej úrovni ?! Nebaví ma to dookola fotiť a poukazovať na nedostatky, ale počnúc nepokosenou trávou, zaburinených záhonoch, neorezaných stromoch, ktorých konáre visia nad chodníkmi a cestami je to naozaj zlé. Ani doma nikto nečaká, kým mu tráva s burinou vyrastie do výšky 1 mesta a potom ide kosiť, kosí priebežne a trávnik je vždy tip-top. V čom je problém, prosím odpoveď, lebo odpoveď samosprávy " zadali sme to firme" je nedostačujúca a ako vidno nič neriešiaca.
01. jún 2017

Peter Klimo

Juraj, zahon "nie je v idealnom stave" ? Ja tam osobne uz ziaden zahon nevidim, tie krasne kvitnuce levandule su zdecimovane burinou.
Podla mna toto nevyriesi ziadna jednorazova alebo obcasna brigada, je to systemovy problem. O zelen sa musi starat niekto komu na v prvom rade na stave tych rastlin zalezi a v druhom niekto, kto je na to odborne sposobily. Myslim si, ze ani jedno z nich ludia z LT nesplnaju. Doma pestujem asi 30 korenov levanduli, nie som profik ako pan Emil, zhodou okolnosti moj sused z ulice - ale NIKDY by som nedopustil aby takto dopadli, pretoze mi na nich ZALEZI. Treba k tomu dodat ze tento rok mate mimoriadne priaznive podmienky na udrzbu, je velmi sucho, burina a trava rastu v porovnani s inymi rokmi minimalne...

Myslim ze nastal ten pravy cas uznat, ze starostlivost o zelen nie je uloha pre zopar snazivych nadsencov, ti sa mozu stale realizovat v obcasnom zbere odpadkov alebo v koseni travnikov v meste a okoli. Nikto nespochybnuje vasu snahu a dobry umysel, avsak obavam sa ze na dosiahnute vysledky v tomto pripade byt hrdi nemozte..
01. jún 2017

Juraj Fuzák

@ Peter, je kopu veci na ktorych sa my dvaja nezhodneme ale verim ze po nasom stretnuti sa dokazeme bavit korektne :) Hovoris ze nemozeme byt hrdi na dosiahnute vysledky nasej dobrovolnickej roboty. V tomto pripade ti budem tvrdo oponovat a tvrdit opak. Ked sa pozrem v akom stave boli Kalvaria a Kaplnka ked sa o nich starali firmy podla rozpisu (vobec nenarazam na pracu firiem, ale na frekvenciu tak sa to neda porovnat). Na Kalvariu sme dali nove lavicky, kose, vybavili sme sponzorsky nove LED osvetlenie a kosime ju 7 az 8 krat za rok. Bohuzial, lavicky aj kose su uz vo velkej miere zdevastovane nasimi primitivnymi spoluobcanmi a vyzaduju si znovu vymenu a repas. Co sa tyka zahonu na Morovej kaplnke, tak nemam problem priznat to ze nevypada tak ako by mal a musime to napravit. Pokial by nam ako tvrdis nezalezalo na stave tychto parkov tak sa o ne nebudeme starat. Starostlivost o zelen nieje uloha pre par snazivych nadsencov ako tvrdis? V tom pripade dufam ze sa ti o zahradu stara nejaky profik :)
01. jún 2017

Peter Klimo

Verim ze cielom vsetkych Trnavcanov je, aby to mesto nejako vyzeralo. Nikto nespochybnuje vase aktivity, su medzi nimi take, ktorych vysledky su pozitivne ale aj negativne, resp. menej pozitivne. Nemyslim si ze je aj pre vas prijemne ak vas tu ludia kopu do riti za taketo pripady.
Nechajme teraz porovnavanie s minulymi vedeniami mesta, prisli ste predpokladam aby ste to robili lepsie. Z tvojich prispevkov pre mna vyplyva jedine: makame a nestiha sa..
Mozno by stalo preto za zamyslenie co dalej, ci neprenechat aktivity, ktorych ciele zaostavaju za ocakavaniami, firmam s tym, zeby ste pravidla nastavili podla vasich predstav - ved mate v rukach aj mesto. Pomohlo by to vsetkym, tym zahonom, firmam, obcanom Trnavy a aj vam - mohli by ste sa specializovat na aktivity, ktore naozaj prinasaju mestu osoh a ktore realne aj zvladate..
01. jún 2017

Juraj1

p. Klimo, plne s Vami súhlasím, že údržba mestskej zelene nemôže ležať na pleciach pár dobrovoľníkov . Na toto musí mesto vyčleniť dostatok fin. prostriedkov a zároveň zaviesť mechanizmus, aby tieto boli vynaložené účelne, teda dôslednú kontrolu vykonanej práce, najlepšie odborníkom, ktorý vie na nedostatky poukázať resp. ich riešiť s dodávateľskou firmou. Možno by sa mohol vyjadriť aj p. Fuzák, či je sú súčasným stavom spokojný a čo je príčinou takéhoto stavu, nech sa debata niekde pohne. Zeleň v meste dotvára jeho atmosféru a v neposlednom rade má veľký vplyv na kvalitu života. Zeleň nie sú len parky, to sú sídliská, okrajové časti a pod. kde je to naozaj zlé. Stromy prerastajú cez chodníky a cesty, všade burina atď.
13. jún 2017

Zuzana Ďurišová

Od 25.5.2017 žiadny posun - kry sú stále zaburinené. Asi sa nestíha.
13. jún 2017

Juraj1

Mám pocit, že všetky tieto príspevky od "otravných" občanov, zobudia skôr jedného z bývalých richtárov Trnavy zo zoznamu na radnici, ako súčasné vedenie mesta. Instagram, Facebook a podobné stránky sú plné "svojok" z parádnych akcií, ale mesto nie je len Trnávka, Kalvária a Morová kaplnka. Vyjadrí sa niekto už konečne k tomu, prečo nie je pokosená tráva, čo ešte nestihla vyschnúť, zaburinené záhony, vyschnuté verejné priestranstvá, neodpratané lístie ešte od jesene, neupravené strom a kríky, plné smetné koše atď. Možno by mohol pán JF...
15. jún 2017

Zuzana Ďurišová

Takto vyzerajú záhony dnes , takmer mesiac po nahlásení podnetu. Metrová burina už usychá aj s kríkmi. Nikto sa toho nechytil a pôda pod kríkmi je popraskaná od sucha. Možno by som Vás teraz poprosila , pán poslanec Fuzák o pár slov. Nemôže to byť aj tým, že sa tieto práce jednoducho nestíhajú? Ďakujem
17. júl 2017

Zuzana Ďurišová

Zaburinené záhony

Dňa 25.5.2017 som napísala podnet o zaburinených záhonoch na Bottove ulici. Do dnes sa toho nikto nechytil a pomaly to tam schne. Chcela som to napísať pod pôvodný podnet ale sa tam už nedá vložiť fotka. Urobí to niekto niekedy?
11. január 2018

Matúš G

Krása, stále nič.
20. február 2019

Matúš G

Poprosím už konečne doriešiť tieto ostrovčeky.
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zaslali spolupracujúcej firme.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obratom sme získali informácie o tom, že záhony boli ostrihané a vyčistené, ako dokladajú priložené fotografie.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania