Nefunkčná podzemná garáž

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 11. júla 2017

Dobrý deň,

mesto už vyše roka rieši budúcu mestskú parkovaciu politiku a vypracúva rôzne analýzy a možnosti pre budúce(potenciálne) podzemné/nadzemné garáže.

Chcem sa preto spýtať aj niekoľko otázok na existujúcu nefunkčnú garáž na Vajanského ulici pri vjazde od parkoviska pri Krajskom súde:
1. prečo je garáž nefunkčná
2. dala by sa garáž nejako sprevádzkovať
3. kto je majiteľom garáže
4. neuvažuje mesto, že by sprevádzkovalo túto garáž(ak by ju malo alebo by ju nadobudlo do majetku)

Dopredu ďakujem za odpovede

Roman

17. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad k podnetu Nefunkčná podzemná garáž na Ul. Vajanského v Trnave v smere od Krajského súdu v Trnave uvádza: Podzemné garáže na Ulici Vajanského v Trnave sú riadne funkčné s prístupom od vnútrobloku bytového domu súp. č. 6728, pri vchode Vajanského 18. Podzemné garáže sú vo vlastníctve Mesta Trnava a v správe spoločnosti Stefe Trnava, s. r. o., Františkánska 16, Trnava, ktorá zároveň zabezpečuje pre záujemcov aj prenájom jednotlivých garážových miest. Priestory podzemných garáži sú strážené a navzájom poprepájané, preto sa v súčasnosti využíva len jeden vstup pri vchode Vajanského 18. Druhý vstup od Krajského súdu v Trnave sa nevyužíva a je dlhodobo uzavretý, slúži len ako náhradný, resp. ako núdzový východ.

Odbor stavebný a životného prostredia
18. júl 2017

Roman

Dobrý deň,

Ďakujem za vyčerpávajúce informácie...to som naozaj nevedel, že sú oba vstupy do garáže prepojené.

Podnet vyriešený.

Roman
24. júl 2017

Mr. Občan

Chcem poprosiť o doplňujúce informácie? aký je celkový počet parkovacích miest a koľko je ich prenajatých?
24. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
správcom garáže je firma Stefe Trnava, s. r. o., Františkánska 16, Trnava, kde Vám poskytnú aj bližšie informácie ohľadom jej využívania a obsadenosti.

Mestský úrad Trnava
24. júl 2017

Mr. Občan

Dobrý deň,
nakoľko ide o garáž vo vlastníctve Mesta Trnava a správcom je Stefe Trnava, s. r. o. ktorá je vo vlastníctve Mesta Trnava a hospodarí s majetkom mesta, preto žiadam o informácie Mesto Trnava. Pýtam sa nieje len z dôvodu nedostatku parkovacích miest v centre ale aj z dôvodu že keby sa predmetná garáž zaradila do spoplatneného parkovania, mohol by sa navýšiť príjem Mesta Trnava s parkovania?
26. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v garáži je 167 parkovacích miest, ich obsadenosť patrí medzi citlivé informácie. Pokiaľ si chcete miesto prenajať, informujte sa priamo u Stefe Trnava, s. r. o.
Samozrejme, prenájom garážových miest je spoplatnený podľa platného Všeobecne záväzného nariadenia: http://www.trnava.sk/userfiles/file/Ordinance/vzn_456_na_net.pdf
Peniaze za tento prenájom garážových miest a státí áut idú do mestského rozpočtu, ale keďže firma Stefe Trnava, s. r. o., sa o garáže stará, platí ich pravidelné čistenie, osvetlenie (elektrinu) a ochranu (SBS) vo forme preddavkových záloh za služby, vyjde mesačný prenájom garáže alebo státia na cca 60 E mesačne.
V prípade záujmu o nájom garážových miest a státí áut sa obráťte na správcovskú organizáciu Stefe Trnava, s. r. o.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania