Zeleň na Krajnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 26. júla 2017

Kto má na starosti úpravu zelene na Krajnej ulici, isti čas to strihala firma
myslím že ASA dlhší čas to už nik nerobí odkedy to ma vraj na starosti
firma patriaca primátorovi. Bolo by vhodne upraviť zeleň.

26. júl 2017

Roman

TRNAVA. Festival Ekofest nie je iba pre mladých. Je pre všetkých, ktorým nie je ľahostajná príroda. Okrem viacerých koncertov sú pripravené aj dokumenty, besedy na environmentálne témy, sprievodné výstavy a "kopec" iných vecí.
Výťažok putuje na výsadbu
„Zásluhou účastníkov z predchádzajúcich ročníkov sa už podarilo na verejných priestranstvách mesta Trnava vysadiť 20 odrastených stromov a viac ako 200 kríkov ruží,“ hovorí Lančarič, riaditeľ festivalu. Výťažok z Ekofestu totiž putuje každý rok na výsadbu do vopred určenej časti mesta. Doteraz sa vďaka nemu vysadilo viacero odrastených stromov na Botanickej, Hospodárskej a Smetanovej ulici. Kríky pribudli na Ústianskej, Krajnej i v Ružovom parku.Krasne akurát sa nemá kto o ne starať.
26. júl 2017

TOP

Vsak to je 6 rokov stary clanok takze trosku neaktualne..Primator ma firmu?
26. júl 2017

Juraj Fuzák

Ktora firma patri primatorovi?
26. júl 2017

Roman

A o zeleň sa stara len keď sa vysadí? Ja som len chcel poukázať na fakt kedy a kto ich sadil.
26. júl 2017

Roman

Tak nie firmu ale podobne ako chodi kosit kalvariu a ma na starosti kaplnku na kopanke.Ospravedlnujem sa za firmu.
26. júl 2017

Juraj Fuzák

Nie o zelen sa nestara len ked sa vysadi. Keby si chcel len poukazat na fakt ze je zle postarane o zelen na Krajnej ulici tak je to uplne v poriadku a problem sa bude riesit. Ty si ale povedal ze to ma nastarosti firma patriaca primatorovi. Ja sa ta pytam, ktora firma patri primatorovi.
26. júl 2017

Ing.Gubriansky Emil

Dobry den p. primator, p. Fuzak
Chcel by som poukazat ako je zle postarane o údržbu zelene na sidl. Kopanka.
Odburinenie krov na Sumerovej ul. Neriešene
Odburinenie ruži na Ustianskej, Krajnej ul. Neriešene
Odkopcovanie ruži po zime Neriešene
Orez stromov na Legionarskej ul. Neriešene
Odvoz konarov z orezov stromov z januara tohto roku, Špačinska 9 Neriešene
Zlomena, nebezpečne ovisnuta haluz, Nam. uč. tovarišstva Neriešene
Popadane haluze na sidl. ČSM Neriešene
Vyschnute vzrastle stromu na sidl. Kopanka Neriešene
Novovysadene vyschnute stromy:
Moorova kaplna 3 ks
Hajdocziho ul., oproti vstupu do arealu Slavia 3 ks
Rybnikova ul.chodte sa pozriet. Je mi smutno z toho.
Mohol by som od Vas dostat informaciu, ako dopadlo vyberove konanie na zalievku stromov
a krov na sidl. Kopanka.Pokial sa nebudu stromy pravidelne a popctivo zalievat, bilancia vyschnutych stromov bude na konci roka podstatne vyššia.
03. august 2017

Renata Jezkova

Dobrý večer. Dovolím si tvrdiť, že mesto nielen že sa nestrá o zeleň na Krajnej ulici, ale pracovníci jeho organizácií prispievajú k jej devastácii. Naposledy včera mi pri odvoze odpadu arogantní zamestnanci fy ASA zdevastovali pol záhona, hoci som si valcovanie u nich neobjednala :((( ! Upozorňujem, že o záhon pred svojim domom sa aj vzhľadom na dlhodobo neutešenú situáciu so starostlivosťou o zeleň na našej ulici zo strany mesta staráme ako rodina sami, kupujeme doň kvety za vlastné peniaze, venujeme mu permanentnú starostlivosť a udržiavame ho. Arogancia mnohých vodičov, ktorí nám po záhonoch jazdia pravidelne, ako i ľahostajnosť mnohých psíčkárov, ktorí z nich robia toalety pre svojich štvornohých miláčikov nepozná medze, takže aj naša trpezlivosť je len obmedzená. Vážení, Krajná ulica bola voľakedy najkrajšou ulicou na Kopánke vďaka nádherným záhonom ruží, ktoré ešte zakladali aj jej povodní obyvatelia, vzácni pracovití ľudia, ktorí už dnes nie sú medzi nami. Mám na Vás prosbu, vážení kompetentní, zasaďte sa o to, aby genius loci tejto ulice nevymizol, a aby aj naše deti a ich deti vedeli, kde najkrajšie kvitnú a voňajú ruže na Kopánke. Povodných obyvateľov, ktorým osud tejto ulice a jej vzhľadu nie je ľahostajný, totiž z roka na rok ubúda. A mám obavy, aby s nimi nevymizol aj duch tohoto kúta Kopánky. Inú požiadavku na Vás nemám, poškodený záhon som si okamžite dala do poriadku sama. Ďakujem za pochopenie, ak sa u niekoho z Vás pre túto vec nájde. S úctou Renáta Ježková
04. august 2017

kolombo

Pani Ježková treba poslať sťažnosť riaditeľovi ASA a to je pán Bystrík Stanko.
13. august 2017

Peter

Kolombo, preco by sa stazovala Stankovi, ona predsa plati mestu, nie priamo firme ASA. Preto sa stazuje mestu. S panom Gubrianskym plne suhlasim, na Kopanke je starostlivost o zelen katastrofa.
14. august 2017

kolombo

No lebo Stanko je riaditeľ a najvyšší muž v ASA.Netreba zabúdať,že ASU vlastní aj mesto a aj Rakúšania.
15. august 2017

Peter

To je od teba zvlastna uvaha. Ja ako obcan platim Mestu Trnava, preto sa treba stazovat Mestu a je len na Meste Trnava, aku subdodavku na spravu zelene vyberie. Ak vybrala ASA a ASA, resp FCC si neplni povinnosti, na zaklade zmluvy, musi ju nahanat mesto ako zmluvny partner, nie obcania. O tom je sprava veci verejnych ktore ma mesto zabezpecovat.
15. august 2017

Roman

16. august 2017

Renata Jezkova

Sťažovala som som sa p. Stankovi, temer obratom prišla odpoveď zodpovedného pracovníka (preposielam celú, aby neprišlo k skresleniu):
Dobrý deň p. Ježková,
veľmi ma mrzí, že naše vozidlo vošlo do Vášho záhonu a čiastočne ho tým poškodilo. Keďže tento záhon leží ihneď vedľa cestnej komunikácie a z druhej strany stálo zaparkované vozidlo, vodič musel doňho pri vyhýbaní sa vozidlu vojsť. Keďže sa jedná o jednosmernú cestu nemôže na nej cúvať a zároveň musíme zabezpečiť odvoz smetí na Vašej ulici. Situácia na ulici Krajná je bohužiaľ taká, že pri vývoze smetí zavadzajú vozidlá skoro v celom jej úseku, rovnako sa vodiči musia vyhýbať aj stromom ktoré dosť ovísajú a vytvárajú tak ďalšie prekážky. Vzhľadom na to, že aj pre nás je to neustále väčší problém, budeme požadovať od mesta Trnava aby na danej ulici zabezpečili orezanie stromov a osadenie zákazu zastavenia a státia na danej ulici s účinnosťou aspoň v stredu od 6:00 do 18:00 hod. Zatiaľ Vás chcem požiadať o pochopenie a zároveň poprosiť či by ste upozornili ak je to vo Vašich silách susedov, aby sa snažili v deň odvozu odpadu (streda) svoje vozidlá parkovať vo svojich dvoroch, resp. tak aby čo najmenej vytvárali prekážky na ceste.

Ešte raz sa Vám v mene spoločnosti ospravedlňujem a zároveň ďakujem za porozumenie.
S pozdravom
Ing. Lukáš Cintavý
vedúci strediska zvoz...
16. august 2017

Renata Jezkova

Včera sa po celej ulici v záhonoch kosilo. Foto je dosť veľké a nechce prejsť aktualizáciou. Tá vykosená burna, často aj s kvetmi a ružami, išlo sa hlava-nehlava, zostala celý deň na ceste a rozjazďovali ju autá, čo tade išli, hrozný obrázok...Dajú sa fotky poslať ešte niekam inam, aby ste sa presvedčili? Asi už viac od mesta nedosiahneme, takže prosím zmeniť stav podnetu na "vyriešené".
16. august 2017

Renata

Takto to vyzera na Krajnej ul.este dnes; vcera sa kosilo,este dnes to nik neodpratal...
17. august 2017

Roman

Dobrý deň takto to vyzerá na viacerých miestach súhlasím.Neodborná práca toto bolo spravené veľmi narýchlo.Za dane ktoré aj obyvatelia Kopánky odvádzajú mestu si zaslúžia viac dúfam
že v krátkom čase príde k náprave tohto nepekného stavu.Nepovažujem to za vyriešené.
17. august 2017

Roman

23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet je už vyriešený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania