Chýbajúce značenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roland 02. augusta 2017

Vodič ktorý vychádza z cesty od pizza Expres je na hlavnej ceste? respektíve má prednosť ? Nakoľko chyba dopravne značenie na tejto križovatke tým pádom je povinný vodič idúci po Dohnányho riadiť sa pravidlom pravej ruky podla zákona ak nie je križovatka vyznačená dopravným značením .

02. august 2017

Micro

Nie je to náhodou parkovisko?

Keďže parkovisko nie je cestou, ale súčasťou ciest, nemôže s inou cestou tvoriť križovatku. "Vždy ide len o výjazd z parkoviska, ktoré je súčasťou priľahlej cesty, a nie o križovatku," píše v stanovisku polícia.

Križovatkou je podľa zákona také miesto, kde sa cesty križujú, spájajú, alebo rozpájajú.

Ak sa na cestu pripája výjazd z parkoviska (napríklad obchodného centra), vodiči sa tam neriadia pravidlom prednosti vozidla prichádzajúceho sprava.

Prednosť tam určujú buď dopravné značky, alebo prednosť dávajú podľa polície tí, ktorí z parkoviska vychádzajú.
02. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
komunikácia k Pizza Expres nie je vo vlastníctve mesta, avšak vodič jazdiaci po ulici Dohnányho je informovaný dopravnou značkou P8 – hlavná cesta, že jazdí po ceste označenej ako hlavná.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. august 2017

Filip

Rovnaka situacia je na Paulinskej. Ked vychadzate od kina hviezda (vlavo, nakolko inam sa neda) niektori vodici iduc od Kalokagatie si myslia, ze maju prednost. Uz viac krat sa mi stalo, ze mi nedali prednost.
07. august 2017

Juraj2

Typická schizofrénia dopravákov. Na Dohnányho je značka hlavná cesta, ktorá podľa zákona "... upozorňuje najmä v obci na križovatku s vedľajšou cestou a označuje hlavnú cestu." Takže podľa polície to je križovatka. Ale od pizzérie to už podľa tej istej polície križovatka nie je, ale len nejaký divný výjazd z parkoviska a teda značku Daj prednosť v jazde tam asi dávať netreba. Ale keby som tam odstavil auto, tak určite dostanem pokutu, že stojím v križovatke, aj keď to križovatka nie je.
A k Filipovmu postrehu: Bez ohľadu na to, či pri výjazde od Kalokagatie značka je, alebo nie je (kedysi tam bola), tak ty pri vychádzaní z Paulínskej na Dolné bašty máš dať prednosť aj tým, ktorí idú od Kalokagatie.
07. august 2017

Filip

Auto z Paulinskej ma prednost, pretoze od Kalokagatie vychadzas z parkoviska, vid. Microv koment.
07. august 2017

Juraj2

Filip: Výjazd od Kalogatie je zároveň napojenie Streleckej ulice na Dolné bašty. Nie je to len parkovisko. Je to rovnaké napojenie na križovatku, ako keď ideš od Paulínskej. A na starých fotkách zo Street view tam je vidieť aj značku Daj prednosť v jazde, ktorá by tam mala byť. Ak nie je, tak je to chyba, ale ani v jednom prípade nemáš pri výjazde od Paulínskej prednosť. Asi sa tam pojdem pozrieť, či tam tá značka ešte stále chýba (bola odstránená pri stavbe City Arény) a dám sem podnet. Sám som zvedavý na schizofrenickú odpoveď policajtov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania