Neustále štekajúci pes na Palárikovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Peter 20. septembra 2017

Už mesiace z domu na Palárikovej 45 neustále prešteká celú noc chudák psík a tým pádom sa v okolí nedá späť.

21. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súvislosti s vytím a štekaním psa v nočnom čase môže ísť o porušovanie § 127 ods. 1 Občianskeho zákonníka, podľa ktorého vlastník veci (v tomto prípade medzi veci patrí aj pes) sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie (medzi iným) nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom. Ochrany pred obťažovaním hlukom je v takomto prípade možné dožadovať sa žalobou na súde.
Nie je vylúčené, že konanie suseda ako vlastníka psa bude posúdené ako priestupok rušenia nočného pokoja, avšak je potrebné mať na zreteli skutočnosť, že štekanie a vytie patrí k prirodzeným prejavom psa, ktorý ako zviera reaguje na vonkajšie podnety (okoloidúci, iné zviera a pod.), kedy nie je možné konštatovať zavinenie zo strany vlastníka psa. Všeobecne stanoviť, že štekot psa v noci je priestupok rušenia nočného kľudu bez dôkladného zváženia všetkých existujúcich okolností nie je možné. Preto je nutné, aby autor podnetu poskytol k veci ďalšie informácie a to najlepšie osobne na Referáte priestupkov Mestskej polície mesta Trnava, Ulica Trhová 2, Trnava, v ktorýkoľvek pracovný deň, v bežnom pracovnom čase.

Mestská polícia mesta Trnava
28. september 2017

Peter

Standart odpoved opisana z internetu.Toho psika v noci zavru za plot kde celu noc preskuči a prešteka čo myslim nie je normalne spravnie.Myslim ze spravne riesenie je poinfomovat sa u susedov.Skoro v kazdo dvore je psik,ale problem je iba na uvedenej adrese.
29. september 2017

Peter

Dakujeme Mestskej policii za promptne vyriesenie.
10. február 2021

Vozovkar

Ulica Palárikova-Verejný poriadok-iné

Naprisôsobilí obyvatelia na Palárikovej 45. Celé noci odtiaľ štekajú psi a kikiríka kohút. Skúšame ako tak spať cez deň.
11. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie Mestskej polícii. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.

Mesto Trnava
16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k uvedenému problému sme sa komplexne vyjadrili dňa 21.9.2017. Nový, resp. opakovaný podnet neposkytuje žiadne ďalšie informácie, na základe ktorých by mesto Trnava mohlo byť nápomocné pri riešení.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.