Nevidieť na semafor

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Crouch 15. októbra 2017

Pri odbocovani zo Srobarovej na Trstinsku nie je dobre vidno na protilahly semafor pre chodcov. Ak odbacam trochu neskor po zelenej sipke chodcom kazdou chvilou naskakuje zelena a vznika problemova situacia kedy moze prist k ich ohrozeniu. Da sa orientovat len pohladom na cakajucich chodcov ci sa nahodou nedaju do pohybu. Neraz sa mi stalo, ze som musel dupat na brzdu. Neviem ako to riesit ale striesky tie svetla prekryvaju az prilis, mozno by slo ich kusok natocit.

15. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru dopravy a komunálnych služieb a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
31. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
striešky nad chodeckými návestidlami sú natočené tak, aby boli prioritne nasmerované pre toho, pre koho sú určené, t. j. pre chodcov. Vodič odbočujúci vpravo pri rozsvietení zelenej doplnkovej šípky je povinný dať prednosť prechádzajúcim vozidlám a chodcom prechádzajúcich po vozovke. V prvom rade je teda potrebné a pre vodiča povinné sledovať fyzický pohyb chodcov, a až potom chodecké návestidlo.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania