Poškodená dažba na poklopoch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Poškodené dláždenie tu i na iných poklopoch

03. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dlažba na poklopoch na pešej zóne je z technického hľadiska riešená tak, že môže mať výšku iba 2 - 3 cm. Tie však predpokladajú len bežné pochôdzne zaťaženie (veď hovoríme o pešej zóne). Realita je však taká, že musí zniesť aj váhu vozidiel údržby, zásobovania, ťažkých pancierovaných vozidiel SBS a pod. Tým sa narušuje (praská a následne aj drobí) povrch poklopov a treba ho vymieňať. Aby sa tomu v budúcnosti predchádzalo, rokujeme s projektantom o novom materiálovom alebo konštrukčnom riešení krytov, o ktorom budeme ešte informovať.

Odbor investičnej výstavby
27. marec 2019

Viktor

Rok a pol od odpovede mesta, pohla sa vec?
28. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
poklopy na pešej zóne, ktoré vykazovali praskliny po prejazdoch motorovými vozidlami, sú už opravené. Pri ich oprave bol použitý nový pružný materiál, ktorý navrhol projektant pešej zóny a Hviezdoslavovej ulice a ktorý by mal vydržať aj prejazdy áut. Stále však platí, že keby bola pešia zóna využívaná len pre chodcov. prípadne menšie autá, k tejto deštrukcii by nedochádzalo.
Kto? Odbor investičnej výstavby

Odbor investičnej výstavby
28. marec 2019

Viktor

Ja som narážal na "Aby sa tomu v budúcnosti predchádzalo, rokujeme s projektantom o novom materiálovom alebo konštrukčnom riešení krytov, o ktorom budeme ešte informovať."
Včera totiž pribudol podnet o poškodenom poklope na Hviezdoslavovej:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/66460/ulica-hviezdoslavova-chodnik-poskodena-dlazba
28. marec 2019

Matúš G

Opravené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania