Zdevastovaný krátky úsek hradieb

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 15. januára 2018

Dobrý deň,

Vedľa práve dokončenej SV veže hradobného systému je takýto škaredý cca 5m úsek hradieb, ktorý sa už mal opraviť a napojiť na obnovenú časť hradieb. Pred časom bol aj zrealizovaný archeologický výskum pod-pred hradbami z michalskej ale k samotnej obnove stále neprišlo. Niekde bolo spomenuté, že v roku 2017 už prebehlo aj verejné obstaranie na rekonštrukciu.
V čom je problém, prečo sa ešte nezačala oprava?
Kedy bude tento úsek konečne opravený a táto hradobná časť celistvá?

Dopredu ďakujem

Roman

16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Inkriminovaný úsek mestského opevnenia (v dĺžke 7 metrov) je v riešení naozaj od roku 2017. Verejné obstarávanie bolo v decembri 2017 nakoniec zrušené. Nová súťaž bude vypísaná v 1. 2. 2018 a na jar vo vhodných klimatických podmienkach sa bude dielo realizovať. Platia tu totiž všeobecné podmienky KPÚ Trnava o murovaní alebo škárovaní pri teplotách nad +5 stupňov Celzia i v noci.

Odbor investičnej výstavby
14. október 2019

Micro

Ulica Michalská-stavba-zlý stav

Keby bude opravený naklonený úsek hradieb?
14. október 2019

Micro

Ešte nebola jar alebo vhodné klimatické podmienky?
16. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava má snahu systematicky rekonštruovať a obnovovať jednotlivé časti jestvujúceho mestského opevnenia. Zámer obnoviť uvedený úsek hradieb chcelo Mesto Trnava realizovať už v roku 2017, keď bola súťaž na zhotoviteľa vypísaná dokonca dvakrát – 13. 4. 2017 a 6. 9. 2017. Ani jedna súťaž však nebola úspešná a ukončená podpisom zmluvy o dielo.
Tretíkrát bola vypísaná súťaž 12. 4. 2018, opäť však nebola úspešná – uchádzač podal cenovú ponuku, ale následne nepodpísal zmluvu o dielo.
Aktuálne sa Mesto Trnava zapojí do výzvy na získanie nenávratného finančného príspevku Obnovme si svoj dom, vypísanej Ministerstvom kultúry Slovenskej republiky. Bude opätovne vypísaná súťaž na výber zhotoviteľa, a ak bude úspešná, obnova tohto úseku hradieb by sa mala zrealizovať v budúcom roku.
Kto? Odbor investičnej výstavby
Kedy? 2020

Odbor investičnej výstavby
02. december 2019

Daniel

Ulica Rybníková-stavby a budovy-zlý stav budovy

Nezrekonštruovaná časť hradieb, pričom tehly sú podľa vzhľadu dosť navlhnuté minimálne. Fotografie sú ilustračné.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania