Cyklisti na pešej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Teraz, keď sa prerába pešia zóna je dosť problém pri prechode. A najhorší sú cyklisti, ktorí nezlezú z bicykla, ale vyzváňajú po ľudoch. Bola som svedkom, keď mladá baba na bicykli zvonila na babku, čo ledva šla. Robte s nimi niečo. Ďakujem

03. júl 2013

karči

Toto nie je problém len pešej zóny, ale všetkých chodníkov, bezohľadnosť cyklistov nepozná hranice, nepoznajú predpisy, preháňajú sa po chodníkoch a aj po prechodoch, kde prichádzajúce auto nevie odhadnúť dopradu bicyklistu vrútiaceho sa do prechodu.
05. júl 2013

Mato

v pesej zone je zakazane jazdit na bicykli takisto ako cez prechod pre chodcov
10. júl 2013

katka

to ze to je zakazane.neznamena ze to ludia dodrziavaju. a uz do mna dvakrat nabural cyklista. . . tak mi poradte ako to riesit. ak zavolqm policajtov.bude cyklista prec kym dojdu.
14. júl 2013

zuzana

nevyriesis nic... cyklisti su na svoje chodniky maximalne haklivi, to je vidiet aj z niektorych prispevkov tu. nedajboze aby im na ne niekto vkrocil. ja byvam na druzbe a medzi poliklinikou a lidlom sa premavaju ako keby bol cely chodnik cyklisticky a este vyzvanaju, aby im ludia uhybali! cyklisticky chodnik je na druhej strane cesty, ale preco by si nadchadzali, ked mozu kluckovat medzi ludmi?
25. júl 2013

Ivana

jasne damy a pani, to su len ti zli zli cyklisti. ja chodim aj na bicykli aj pesi, tak mozem dat neskutocne mnozstvo pribehov ako "dve tlste zenske zaberaju CELY cyklochodnik a ja ich obchadzam po chodniku pre pesich" "dvaja za sebou iduci ludia jeden vpravo druhy vlavo schadzaju z lavky po cyklochodniku, /lebo sak preco by si nadchadzali!/ a tym ho cely zaberaju, teda ked idem hore kopcom na lavku, este si dam slalom pomedzi chodcov" az po "cca 20 rocny fagan zrazil! 2 rocneho chlapca, ani sa neopytal, ci je ok, ufujazdil rychlo na bicykli prec /maly pol dna v nemocnici na vysetreniach, nastastie vsetko ok/" a takto by som mohla popisat 2xA4 len zazitky z tejto letnej sezony. a o com to je? o blbych a bezohladnych ludoch, s tym tazko nieco narobia znacenia, znacky, ci policajti.
06. august 2013

Jozef

Áno, je to o bezohľadných a blbých ľudoch, osobne si myslím, že jedného dňa na sprostosť vykapeme. Ale na druhej strane si myslím, že problém by čiastočne mohla riešiť mestská polícia. Veď kedže je na pešej zóne zakázané jazdiť byciklom, prečo by nemohli aspoň upozorňovať, keď vidia, že sa tam niekto na bicykli správa, ako by mu to miesto patrilo? Najmä so všímam dámy, policajtky, ktorých jedinou úlohou je kontrolovať, či zaparkované autá zaplatili za parkovanie, ostatné im žily netrhá. Typický príklad, síce s pešou zónou nemá spoločné nič, ale je o to nebezpečnejší - jednosmerkou si v protismere cyklisti veselo jazdia, a mestská polícia nič. Ani len neotočia hlavu, akože nič nevidia. Tuším začnem mobilom nahrávať videá takýchto situácií a posielať ich niekam "vyššie". Je to ale problém Trnavy, ako takej, keď mesto samotné je schopné urobiť aj dopravné značenia evidentne proti cestnému zákonu (niektoré medzičasom už zmenili, asi to naštvalo viacero ľudí, nielen mňa - napríklad parkovacie miesto, ktoré vyznačili tesne pred priechodom pre chodcov na rohu Pekárskej ulice a Trojičného námestia) - každé získané euro sa hodí, nie?. Prečo mesto neráta s vytvorením cyklistického chodníka aj cez pešiu zónu? Málo miesta? Sám som cyklista, aj chodec a viem sa vžiť do pozície obidvoch skupín.
06. august 2013

Ivana

Jozef suhlasim skoro so vsetkym co pisete, len skuste pozriet toto ohladom jednosmeriek http://bratislava.sme.sk/c/6866078/zacnite-jednoducho-radi-bratislave-cyklisticky-lobista.html
co sa tyka Mestskej policie, nie ste prvy, od koho citam, ze slecinky sa len prechadzaju a davaju pokuty za parkovanie, dokonca jedna pani pisala ako ich videla hodinu nakupovat v jednote, boli na zmrzke a tak. Priznam sa minule som slecny sama stretla v drogerii kde vasnivo diskutovali o mejkape, ale dufala som, ze maju obednajsiu prestavku a riesia si to vramci osobneho volna. Nuz a prave teraz ked je hlavna zuzena by si zasluzila specialnu pozornost, pritomnost a pomoc pri rieseni situacii, co opisuje pani v podnete.
06. august 2013

Jozef

Ivana, súhlasím s tvrdením v článku, že keď ide cyklista v jednosmernej ulici v protismere, vidí veľmi dobre prichádzajúce auto, rovnako ako vodič prichádzajúceho auta vidí jeho. Z článku ale vyplýva, že jazda bicyklom v protismere bola do nedávna na Slovensku zakázaná, teda že je vlastne teraz povolená. To by tam ale musela byť značka, ktorá to povoľuje. Kde sa v Trnave takáto značka nachádza? Neviem, možno som ju prehliadol.
Nepáči sa mi prístup, v ktorom sa niečo toleruje a niečo nie. Napríklad pred časom na Pekárskej, keď tam pribudli miesta na šikmé parkovanie, ale cesta ešte nebola rozšírená, takže nebolo jednoduché parkovať autom tak, aby netvorilo prekážku. Tolerovalo sa parkovanie na chodníku, pri ktorom nezostávalo 1,5 metra pre chodcov. Nie je jednoduchšie, čistejšie, jednoznačnejšie robiť veci systémovo, tak, aby sa nepriečili zákonom? Ak sa tam autá nezmestia, tak urobiť parkovanie pozdĺžne. Ale to by prinieslo menej eúr pre mesto... Žijeme v štáte, ktorý vytvára rôzne výnimky z pravidiel, ktoré sú ale nesystematické a ťažko overiteľné. Preto sa možno každý zaujíma sám o seba a robí veci tak, aby boli pohodlné. Čo na tom, že sú nelogické. Lenže časom to vedie do živelnosti a zrazu zistíme, že pravidlá nakoniec nedodržuje nikto. Ani mestská polícia, ani cyklisti, ani chodci, ani politici....
06. august 2013

Ivana

Tak a teraz musim suhlasit so vsetkym :)
Ak chcu otacat hlavy meskaci, ma tam byt teda toto http://auto.sme.sk/c/6009963/cyklistov-znacka-pusti-do-jednosmerky.html ale nebudem vas zbytocne duplovat, v tom co pisete. Ked sa nieco robi ma to mat hlavu a pätu, tak by som to zhrnula.
04. december 2013

Pavol Čavojský

Ivana, odviedli ste svojimi príspevkami tému... naozaj je to blbé, ak na vás zvoní ciklista na chodníku jedného metra, pretože sa tam stavia.. a naozaj: cyklisti by mali vedieť, kde majú práva a kde povinnosti.. tak ako to vyžadujú od chodcov a vodičov.
04. december 2013

Ivana

Pavol ja súhlasím, nechcela som odviesť tému, pardon.
06. august 2014

Matúš G

Problém vyriešení, bez komentára!
06. september 2014

Lubka

Zaujimalo by ma ako to je s cyklistami na pesej zone, ci tade mozu jazdit alebo nie. Viem, ze napr. v BA mozu ale max. 5 km/hod. No u nas v TT ma to neskutocne vytaca, na pesej zone je viac cyklistov ako chodcov. Decka tam behaju pri fontane, clovek ani nevie kedy vybehnu a rovno pod bicykel. Myslim, ze s tym by mohli pani policajti nieco robit.
23. máj 2019

Martin Ješko

Ako je možné že daný podnet je vyriešený ked tu nevidim žiadne vyjadrenie mesta!!!
Akože toto je trasparentmné a správne aby ste si tu odklikavali vyruiešenie problému bez riešenia?
24. máj 2019

Peto

Martin, tento podnet je z roku 2013, posledný príspevok je z jesene 2014, nové vedenie nastúpilo v decembri 2014, čiže na tvoju otázku ti už asi vtedajsi zamestnanci neodpovedia. Nájdi novsi podnet :)
24. máj 2019

Martin Ješko

v roku 2014 je posledný podnet a nevidím nejaké riešenie!
už teraz sa zamlčujú urazy ktoré cylisti spôsobia na pešej zone a je na to uvalené informačné embargo
02. jún 2019

Palcino Čavojský

Martin Ješko, toto znie priam ako od agenta 007

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania