Kolízny prejazd na Novomestskej (Veternej) ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Milan M. 10. marca 2018

Na Novomestskej ulici v Trnave (ulica nachádzajúca sa kolmo na Veternú ulicu) je sťažený a kolízny prejazd automobilov, ktoré prechádzajú príjazdovou komunikáciou do bytového domu Arboria, Novomestká 1-3 a Východná. Osobné automobily sú parkované na oboch stranách príjazdovej komunikácie a tým je znemožnený - sťažený prejazd do bytového domu. Automobily často parkujú v blízkosti prechodu pre chodcov, v blízkosti križovatky(odbočenie na Veternú ulicu), hrozí často nebezpečenstvo kolízie a nehody s chodcami.
Žiadame o operatívne osadenie dopravných značiek zákazu zastavenia pozdĺž celej prístupovej komunikácie. Prístupová komunikácia je určená na prejazd a nemala by slúžiť ako parking pohodlných majiteľov automobilov.
Ďakujeme.

10. marec 2018

majo

Prečo neparkujú v garáži?
11. marec 2018

Peto

to akože v dnešnej dobe este stavajú developeri bytovky s poddimenzovanym parkovaním? wtf?
12. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná cestná komunikácia nebola odovzdaná do vlastníctva ani do správy Mestu Trnava, preto je potrebné obrátiť sa s pretrvávajúcim problémom na správcovskú spoločnosť vlastníkov bytových jednotiek.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
15. marec 2018

Peter Drahoš

Ano parkuju.. Arboria postavila bytovku..ale polovicu vonkajsich parkingov predava do osobneho vlastnictva nakolko tie v podzemnej garazi neboli extra lacne a nik si ich nekupoval... tak dodrzali VZN ale iba naooko.. predpokladam ze postupom casu to tu skonci ako pri GJH
21. marec 2018

Ondrej

Peter Drahos: Takze teraz su panelaky s prazdnimi podzemnimi parkoviskami a poloprazdnimi vonkajsimi parkoviskami ALE ludia stoja na prijazdovych komunikaciach ? Dobre som to pochopil ?
Potom treba asi namalovat zlte ciary tam kde sa stat nema a volat mestskych a ludia si rozmyslia ci daju kazdy mesiac na pokuty alebo si to parkovisko kupia - pripadne apelovat na majitela budovy aby dal napr prenajom parkoviska miesto jeho kupy. Ja napr nemam moznost kupit si parkovacie miesto pred domom tak aby sluzilo iba mne a mile rad by som to urobil.
22. máj 2018

Adriana

Nedostatok parkovacich miest

Dobry den, bytovy komplex Arboria park disponuje velmi malym poctom vonkajsich parkovacich miest. Obyvatelia uz skolaudovanych bytoviek maju problem vecer po praci zaparkovat auto - parkuju na ceste vyznacenej na ilustracnom obrazku, aj napriek tomu ze Arboria vystavala garazove statia, tieto miesta nie su postacujuce kapacitou. Vedelo by mesto prejednat s developerom projekt ohladne postacujucej a nie MINIMALNEJ kapacity pre parkovanie? S otvaranim dalsich bytovych domov bude situacia ako na Hlinach. Uz dnes auta stoja na cestach, co velmi zneprehladnuje situaciu vodicom a vytvara sa tak nebezpecenstvo ci uz pre chodcov alebo vodicov samotnych. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania