Oplotenie smetných košov na Hospodárskej/Kalinčiakovej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Michal 18. marca 2018

Bolo by vhodné zabezpečiť oplotenie/uzavrenie smetných košov na Kalinčiakovej ulici patriace bytovkám Hospodárska. V nočných hodinách do nich často chodia bezdomovci a iný neprispôsobiví občania, čo narušuje nočný kľud a znižuje bezpečnosť.
Pomohlo by osadiť uzamykateľné oplotenie, alebo zapustené kontajnery v ktorých nieje možné prehrabávanie sa.

19. marec 2018

Peto

Michal, polopodzemne kontajnery vykrádajú aj naďalej.. nič sa nezmenilo, nájazdy pokračujú - používajú dlhé palice s hakom. Zamykanie kontajnerov sa už tiež riešilo - smetiari si nemôžu dovoliť neustále odomykat stojiska.
19. marec 2018

Michal

S tým uzamykaním stojisk som sa stretol v Brezne, kazde stojisko bolo zastrešené a obsahovalo 6-8 kontajnerov (asi na 2-3 vchody, neviem presne). Preblém smietiarov by vyriešil napr. spoločný kľúč.
Ak to fungovalo v Brezne, mohno by aj tu.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava má v pláne postupne po celom meste vybudovať polopodzemné zapustené kontajnery, ktoré eliminujú problémy s neprispôsobivými občanmi, zápachom aj hlodavcami. Nie je však úplne možné vyriešiť všetky problémy s tým, že z nádob vyberajú odpad iní ľudia, keďže kontajnery sa nachádzajú na verejnom priestranstve. Oplotenie a uzamknutie stojiska pre bytový dom nie je možné, keďže vývoz nádob na komunálny a separovaný odpad sa vykonáva viackrát do týždňa. Spoločnosť FCC Trnava, s. r. o., nie je povinná disponovať kľúčmi a odomykať si stanovištia pri vývoze odpadu, predlžovalo by to vývoz smetí na neúnosnú mieru a v skutočnosti zaťažovalo aj samotných obyvateľov bytového domu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyriešené v rok 2022 boli pre BD na Hospodárskej vybudované polopodzemné kontajnery. Nie je však možné vyriešiť problémy s tým, že z nádob vyberajú odpad iní obyvatelia, keďže sa kontajnery nachádzajú na verejnom priestranstve.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania