Čierna skládka pod parkoviskom BD Adam

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
trnafcan 15. apríla 2018

Ziadam o odstranenie ciernej skladky pod parkoviskom BD Adam. Stale tam zostal neporiadok v podobe “chatrče”, v ktorej sa ukryva aktualne nejaky bud fetacik alebo recidivista-mlady chlap.
Tato “nepovolena stavba” je vidiet volnym okom uz z vacsej dialky.
(fotiek z tohto priestoru je tu kopec)

16. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu môžeme poskytnúť iba informáciu zverejnenú v podnete: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/15783/neporiadok-pri-gymnazium-j-holeho Upozornili sme naň však aj Odbor stavebný a životného prostredia v Trnave, ktorý bude v tejto záležitosti ďalej konať.

Mestský úrad Trnava
16. apríl 2018

trnafcan

Ano, len tam ste uviedli, ze je problem vyrieseny a to vobec nie je pravda. Ak sa tam pojdete pozriet zajtra, zistite, ze tam znova mozete poslat niekoho poupratovat... tzn. systemovo sa tym nic nevyriesilo. Dovtedy sa tam bude kopit odpad, dokym tam mesto/stat povoli bezdomovcom a inym prizivnikom byvat
09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebný odbor dňa 18. 4. 2018 v danej veci vykonal miestne šetrenie, na základe ktorého danú vec vyhodnotil, že z hľadiska stavebného nejde o žiadne porušenie stavebného zákona. Stavba bytového domu ADAM na Okružnej ulici v Trnave je riadne skolaudovaná a užívania schopná. Súčasťou tejto stavby je aj spevnená plocha nádvoria pre parkovanie vozidiel. Časť tejto spevnej plochy je osadená vo svahu nad sídliskom Hliny. Pod touto spevnenou plochou vznikol v kopci hluchý prestrešený priestor, ktorý zrejme využívajú neprispôsobiví občania na prespávanie. Do daného priestoru sa dá len veľmi obtiažne dostať, keďže na okraji je osadená mreža. Bývanie pod mostom a odpady však nie sú v kompetencii stavebného úradu.

Odbor stavebný a životného prostredia
09. máj 2018

trnafcan

A ake bude riesenie? Ak by toto mala byt konecna odpoved, potom by to bol silny alibizmus.
A ak sa da do toho priestoru len velmi tazko dostat, ako tam ti neprisposobivi obcania vsetok ten odpad nanosili? Mreza je teda nespravne/nedostatocne osadena - oslovte zhotovitela, aby si dokoncil svoje nedokonale dielo...
16. december 2018

trnafcan

Mam jednu zlu a jednu dobru spravu.
Najprv ta zla: ten clovek v strednom veku, ktory tam byva, tam znova urobil mensiu ciernu skladku.
Teraz ta “dobra”: do mreze si urobil otvor, takze teraz to tam uz kompetentni pracovnici budu moct upratat a odstranit bunker.
Zostava len otazka, ze ako to mesto vyriesi do buducnosti, aby sa tato situacia neopakovala. Minimalne by mohlo spevnit tu mrezu a potiahnut ju popod celeho betonoveho previsu, aby sa tam nikto nedostal.
20. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
objekt je vyčistený v rámci možností a počasia - klzký terén, námraza. Aktivační pracovníci vyčistili terén maximálne, ako to bolo možné. Dnes bol naplnený kontajner, ktorý bude aj odvezený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. december 2018

trnafcan

Dobry den, predpokladam, ze sa mysleli ine miesto a odpovedalinste na iny prispevok, alebo Vas niekto oklamal, pretoze stav toho
miesta zostal nezmeneny, ziadni aktivacni pracovnici tam neboli a ani ziadny kontajner nebol naplneny, nie je tam, takze nebude ani odvezeny.
Neviem, co si mam o Vasej odpovedi mysliet...radsej sem napiste, ze ste si pomylili prispevok.
Je mi jasne, ze upratovat to spod snehu nema vyznam, no ked sneh nebude, pridte si to pozriet na vlastne oci.
23. december 2018

trnafcan

foto z 23.12.2018 ako dokaz, ze sa tam nic nezmenilo-ani pred mrezou ani za mrezou
10. február 2019

trnafcan

Dobry den, ten muz, ktory tam byva, veselo rozsiruje ciernu skladku a mesto s tym nic nerobi-ani ziadny navrh riesenia. V tejto situacii zlyhava na plnej ciare. Nemate ziadne paky ako s tymto clovekom postupovat dalej? Byva tam uz nejaky ten rok a je jasne, ze ten bordel tam robi on. Mestski uradnici by sa mohli konecne zobudit a zacat to riesit s inymi statnymi uradnikmi a neskor aj ten previs vyplnit hlinou/betonom-jednoducho znemoznit, aby tam nadalej niekto prespaval a vytvaral ciernu skladku.
18. február 2019

Jana

Okružná ulica-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Tento bordel, čo robia kadejaké živly pod bytovým domom Adam, snáď ani nepotrebuje komentár.
21. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v tomto podnete nemôžeme vyjsť občanom v ústrety, keďže pozemok pod bytovým domom ani bytový dom Adam nie je v správe ani majetku Mesta Trnava. Do tejto lokality chodia naši aktivizační pracovníci pravidelne upratovať na pozemku mesta vznikajúci neporiadok (podľa našich záznamov to bolo naposledy vyčistené 20. 12. 2018), ale komplexné odstránenie problému so vznikom odpadu v kompetencii majiteľa a správcu BD Adam, na ktorého sa môže obrátiť aj pisateľ aktualizácie podnetu.
Kto? Vlastník a správca BD Adam

Mestský úrad v Trnave
11. marec 2019

trnafcan

Dnes zrazu cely “slam” aj s bordelom zmizli-teda v nedelu doobeda som zavolal mestskych, pretoze tam ten cloviecik rozhadzoval po kopci veci (vid foto). Mestski sice prisli neskor, ale prisli-palec hore. Nafotili, nieco mu tam dohovorili a odisli... a dnes smahom ruky vsetko upratane. Davam tiez palec hore, len by ma zaujimal ten proces, vdaka komu a ktorej organizacii to zrazu islo tak rychlo. dakujem za odpoved
11. marec 2019

trnafcan

toto je foto z dnesneho dna poobede
06. január 2020

trnafcan

Dobry den, znova sa tam nastahoval neprisposobivy obcan v ciernej bunde s velkou fajkou na chrbte a uz na kopci pod parkoviskom zacinaju pribudat dovlecene odpadky. Ziadam Vas o vycistenie daneho uzemia. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania