Parkovanie mimo parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jozef Hrusovsky 13. júna 2018

Pravidelne tieto vozidlá parkujú ako sú odfotené. Pravdepodobne ide o mestské autá. Bolo by možné ich parkovať na parkovisku? Alebo umožniť zamestnancom, aby si ich zaparkovali až do kancelárie? Ďakujem

13. jún 2018

Braňo

To je priamo pred hlavným vchodom do mestského úradu a tridsať metrov od mestskej polície???
Tak to som zvedavý, či niekto dostane pokutu za porušenie zákona alebo len "upozornili sme zamestnancov, aby boli ohľaduplní".
15. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovanie dvoch benzínových služobných motorových vozidiel je v riešení. Motorové vozidlá, ktoré sú už nahradené elektromobilmi, budú v krátkej dobe odovzdané do používania mimo mestského úradu, čím bude vytvorený dostatočný počet vyhradených parkovacích miest.

Odbor organizačný a vnútornej správy
25. jún 2018

Jozef Hrusovsky

Dnešný stav.
27. jún 2018

Lucery

Ja to nechápem... tak sú to služobné autá úradu, parkujú mimo, tým pádom uvoľňujú parkovacie miesta návštevníkom úradu a ešte to niekomu vadí... Ako OK, jasné, je to proti dopravnému značeniu, vyčleniť ďalšie miesta pre tieto autá zrejme nie je jednoduché (úprava projektov, situačky, vyčlenenie financií na vyznačenie, dodržanie všetkých pravidiel na parkovacie miesta, ktoré parkovisko musí spĺňať, blablabla x ďalších vecí...), napriek tomu všetkému sa voľnému miestu poďakuje ktosi, čo nemá blízko na úrad a podobne...
29. jún 2018

Jozef Hrusovsky

Dnešný stav: vozidlo zaparkované na chodníku a parkovacie miesto voľné.
03. september 2018

Jozef Hrusovsky

Pri dodávke nikto nebol, ani nemala zapnúte výstražné svetlá. Takže vykladanie/nakladanie asi neprebiehali. Voľných miest bolo dosť. Tak prečo to nezaparkovať opäť priamo pred vchod?! Veľká cena parkovania Trnava :))
24. október 2018

Jozef Hrusovsky

Opäť zaparkovaná dodávka a mestský strážnik s kolegyňou prešli okolo bez riešenia priestupku.
25. október 2018

Juraj

Pre vsetkych v centralnej mestskej zone plati, ze sa moze stat len na vyhradenych miestach na parkovanie. Preco by mal byt niekto vynimka? Ked porusujeme pravidla my dostaneme za to pokutu, ked niekto iny, aj ked mozno z uradu, tak sa to veselo ignoruje.
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre služobné motorové vozidlá mestského úradu sú vyhradené parkovacie miesta pred budovou MsÚ na Trhovej ulici. Často sa však stáva, že na týchto vyhradených miestach parkujú iné motorové vozidlá – nie služobné. S prihliadnutím na to, že často ide o ľudí, ktorí idú niečo vybaviť na MsÚ, sme často benevolentní k ich vodičom. Ale preto často nastáva aj situácia, že služobné vozidlá parkujú mimo vyhradených miest. (Je tu aj možnosť okamžite nasadiť takémuto vozidlu „papuču“. Reakcia vodiča však je, že "bol na mestskom úrade len niečo vybaviť". Nezaujíma ho informačná tabuľka na dopravnej značke, ktorá hovorí o vyhradených miestach pre služobné vozidlá MsÚ.)
Ďalšia možnosť je zaparkovať vozidlo MsÚ na voľných parkovacích miestach. Výsledkom bude otázka verejnosti: „Prečo služobné vozidlá parkujú na parkovacích miestach pre verejnosť?“
Nedisciplinovaný vodič odíde z vyhradeného miesta a vtedy je zrejmé, že „úradníci si zaparkujú, kde chcú, a najradšej by išli autom až do kancelárie“.
Ale aj my sa môžeme opýtať: Kedy budú rešpektovať ostatní vodiči dopravné značenie?
Informácia k fotografii z 29. júna 2018, kde je parkovacie miesto voľné – je to parkovacie miesto pre mestskú políciu.
Informácia k parkovaniu dodávky – ak je dodaný nejaký materiál, ktorý je potrebné vyložiť do budovy, tak zaparkuje vozidlo vedľa stožiarov so zástavami. Je to mestská dodávka a má právo využívať blízke parkovanie pre služobné potreby.

Odbor organizačný a vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania