Keď sa zazelenajú chodníky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Boris 23. júna 2018

V časti Vozovka je dlhodobo neriešená situácia s chodníkmi. Niektoré chodníky sú vďaka burine takmer nepriechodné a ľudia akoby mali po chodníku prejsť, tak sa radšej chodníku vyhnú. Ide o popraskané chodníky s výtlkmi v ktorých rastie burina. Veľmi by ma zaujimalo kde sú poslanci ktorých si ľudia zvolili za svoj obvod a či na tieto “zelené chodníky” upozorňovali zodpovedných ľudí ktorý by sa o to mali starať.
Ak už rekonštrukciu chodníkov samospráva dlhé roky prehliada, bolo by možné sa o ne aspoň trošku pravidelne starať ?

24. jún 2018

Flego

Zimnú aj letnú údržbu chodníkov majú zo zákona na starosti majitelia priľahlých nehnuteľností.
24. jún 2018

Boris

Mladý pán asi Vám unikla novela zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách.
O obecné chodníky sa už nemusia starať ľudia z priľahlých domov. Táto povinnosť prešla na vlastníkov alebo správcov chodníkov.

Podstatné je, že chodníky sú dlhodobo nerekonštruované. Nedávam za vinu súčastnému vedeniu mesta za katastrofálne časti niektorých chodníkov. Odkaz bol daný preto , aby sa upozornilo na tento problém a pokiaľ možno začala sa plánovať rekonštrukcia obecných chodníkov. Doporučil by som sa prejsť po týchto chodníkoch, zamyslieť sa a potom ešte raz napísať aký dojem ste z nich získal a či sa Váš názor na to náhodou nezmení.

Snáď by ste nechcel aby majitelia priľahlých nehnuteľnosti rekonštruovali chodníky???? A posledná vec je že burina rastie v popraskaných častiach a výtlkoch na chodníkoch.
25. jún 2018

TOP

Ten zakon je totalna blbost hlavne ked samospravy nedostanu ziadne peniaze navyse. Som zvedavy co bude v zime lebo ocistit 400 km chodnikov je nemozne, teda po nejakej snehovej burke to bude otras. Bohuzial aj oprava chodnikov bude trvar roky ked to tu niekto dlhodobo zenedbaval.
25. jún 2018

Flego

Tak tá novela zákona mi naozaj ušla a musím povedať, že ma potešilo, že táto 57 rokov stará právna úprava sa konečne dočkala zmeny, lebo starať sa o 80 metrov chodníka nebola sranda.
Čo sa týka rekonštrukcie chodníkov, v tom som naozaj skeptický, pretože financovanie samospráv ako aj celého štátu je nastavené tak, že pri súčasných cenách stavebných prác jednoducho nie je možné zabezpečiť opravy všetkého majetku mesta. Konkrétne tú Palárikovu veľmi dobre poznám, chodím tade Takáčovi. Ten asfalt je ešte pôvodný, keď ten chodník komunisti budovali, t.j. má asi 60 rokov.
25. jún 2018

mario

Ten zákon nie je hlúposť, konečne sa odstránilo šikanovanie majiteľov nehnuteľností.Prečo by sa mal majiteľ nehnuteľnosti starať pod hrozbou pokút o cudzí majetok? Zvýšené náklady na udržbu sa dajú riešiť napr dohodou samosprávy s majteľmi budov, za dobrovoľnu údržbu chodníkov im ponúknuť zľavu na dani z nehnuteľnosti,alebo iné úľavy.
25. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
návrh rekonštrukcie chodníkov v tejto lokalite zaradíme pri príprave rozpočtov na nasledujúce obdobia. Schvaľovanie finančných prostriedkov, ako aj rozhodnutie o termínoch realizácií jednotlivých investičných akcií v rozpočte mesta prislúcha poslancom mestského zastupiteľstva. Pri riešení podnetu sa môžete obrátiť aj na poslanecký výbor svojej mestskej časti. Informácie o jeho najbližšom zasadaní nájdete na stránke mesta v linku: http://www.trnava.sk/sk/clanok/vybory-mestskych-casti .

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. jún 2018

Boris

Odpoveď samosprávy považujem za nepostačujúcu, nakoľko nevidím odpoveď na otázku: Ak už rekonštrukciu chodníkov samospráva dlhé roky prehliada, bolo by možné sa o ne aspoň trošku pravidelne starať ?
26. jún 2018

jozef

V Česku už tento zákon majú neviem či aj nie 10 rokov, konečne, najskôr opraviť riadne chodníky a potom budovať cyklochodníky, financií je dosť, ale vedieť ich použiť, na zvýšené platy úradníkov sa nájde vždy.
26. jún 2018

kolombo

Takže podľa Jozefa by mesto nikdy nebudovalo cyklochodníky...lebo opraviť všetky chodníky po Trnave je na dlho,dlho rokov.
26. jún 2018

mario

jozef ... podľa primátorovho vyjadrenia sa investície a rekonštrukcie v rámci mesta riešia podľa viacerých faktorov, podľa rozsahu poškodenia, frekventovanosti užívania, finančnej náročnosti danej investície a pod. Vždy sa jedná mix vecí prioritných, aj tých menej dôležitých. Sústrediť sa len na opravu chodníkov a potom riešiť ostatné veci je nereálne a nezmyselné. Mimochodom minulý rok sa do tých neustále omieľaných cyklochodníkov neinvestovalo vôbec, prednosť dostali iné investície, napr. opravy ciest.
05. júl 2018

Boris

.....NEVYDALO......

Ďakujeme za postriekanie buriny v chodníkoch na Palárikovej , Denisovej a Jurkoviča
No je veľmi zvláštne že mesto dalo postriekať len tieto ulice a napríklad Čulenovu úplne vynechali.
Na toto by som chcel reakciu kompetentných ľudí z mesta. Alebo to mám chápať tak že sa bude mesto starať len o chodníky na ktoré sa upozorní????

Ďakujem za skorú reakciu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania