Možnosti doplnenia smetných košov v Kamenáči

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tina 07. augusta 2018

Chválim umiestnenie košov na separovaný odpad na ihrisku pri kúpalisku či priamo pred ním, podľa môjho názoru tam však stále chýba kôr aj na komunálny odpad, kam by patrili napríklad použité vreckovky ai. Naopak priamo na kúpalisku sú samé popolnice a pár neoznačených žltých smetiakov, čo znamená, že všetok odpad sa tam mieša. Bolo by vhodné doplniť na kúpalisko koše ako sú na fotke. Ďakujem.

15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v tohtoročnej sezóne boli koše na separovaný odpad umiestnené pred vstupom do kúpaliska, vo vnútri areálu bol dostatok smetných nádob na zmiešaný odpad. Pred zahájením budúcej sezóny správca zváži umiestnenie košov na separovaný odpad aj vo vnútri areálu kúpaliska.

Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava
06. júl 2019

Matúš G

Tak aspon plasty pribudli.
13. august 2019

Patrícia

Kamenná cesta-kôš-chýbajúci

Dobrý deň,
všimla som si iniciatívu recyklácie na Kúpalisku Kamenáč, čo cením a teším sa. Avšak narazila som na problém, keď som chcela vyhodiť plastový sáčok do koša. Vedľa seba boli umiestnené dva smetné koše, jeden žltý na plast, druhý plechový s označením PLASTY. Keď som otvorila oba koše, obsah vyzeral úplne rovnako, takže asi viac ľudí ostalo zmätených. Rovnako medzi unimobunkami je umiestnený len jeden veľký kontajner na vyprázdňovanie smetných košov, čo vyvoláva pocit, že aj tie málo recyklované plasty sa vyhadzujú tam (ak to tak nie je, tak sa ospravedlňujem a som určite rada). Myslím, že keď už niekto vyvinul nejakú snahu na recyklovanie, bolo by fajn to aj dotiahnuť do konca, aby tá počiatočná snaha nevyšla nazmar.
Ďakujem.
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v areáli kúpaliska je rozmiestnených 16 ks košov na plasty, vždy vedľa koša na komunálny odpad. Ak však boli vedľa seba 2 koše na plasty, stalo sa to nedopatrením a nepozornosťou zamestnanca. Recyklované plasty sa nevyhadzujú do kontajnera na komunálny odpad, koše sú vyprázdňované do vriec a ich odvoz je zabezpečovaný samostatne. Mesto Trnava prevádzkuje kúpalisko druhú sezónu, podmienky separácie odpadu sa postupne zlepšujú, takže veríme, že v budúcom roku v tejto oblasti nastane ďalšie zlepšenie.
Kto? Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava
Kedy? 2020

Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania