Blato na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jaroslav Marekovič 19. septembra 2018

Po rekonštrukcii chodníka na Hlbokej ulici sa po prvých dažďoch objavili menšie problémy. Chýbajú menšie zábrany proti stekajúcej vode od hradieb, tým pádom všetko blato steká na chodník.

22. september 2018

Filip

Chcelo by to obrubnik a vyspadovat tu vodu popod chodinky (na co je uz neskoro) na cestu.
16. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spoločne s výstavbou chodníka a cyklochodníka, ktoré mesto zrealizovalo medzi vonkajšou stranou východného hradobného opevnenia a štvorprúdovou komunikáciou na Hlbokej ulici (na ploche “všivavého hájička”), bol stavbou zasiahnutý okraj oboch chodníkov zatrávnený trávovým osivom. V čase, keď zapršalo a došlo k stečeniu blata na chodník, trávnik ešte nestihol vzísť, a teda neplnil svoju spevňovaciu a vsakovaciu funkciu. Tento stav budeme naďalej sledovať a na jar 2019 sa vykonajú definitívne úpravy vegetačné, prípadne konštrukčné.
Aj preto, aby sa predišlo podobným problémom, mesto zabezpečilo projektovú dokumentáciu "Návrh riešenia priestoru medzi hradbami a ulicou Hlboká v Trnave (Východné hradby Hlboká - výsadba)", ktorá má okrem nového ozelenenia územia doriešiť aj stabilizovanie svahovitého terénu spoločne s manažmentom dažďovej vody. Z projektu vyplynie, či bude pre stabilizáciu svahu postačovať spevnenie vhodnou vegetáciou, alebo budú potrebné technicky náročnejšie úpravy. Zabezpečenie týchto prác sa predbežne predpokladá v nasledujúcom roku alebo neskôr v závislosti od výšky rozpočtovaných nákladov.

Odbor investičnej výstavby
30. jún 2019

Matúš G

Vybavene aj ked je to suche.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania